- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 28
ez nagyszerű.
mit gondolsz, miért adott furcsa eredményeket a fagyasztó a kristályosítás során?
Mit gondolsz, mennyire jól skálázható ez a módszer?
mit gondolsz, miért adott furcsa eredményeket a fagyasztó a kristályosítás során?
Mit gondolsz, mennyire jól skálázható ez a módszer?
- Language
- 🇩🇪
- Reaction score
- 78
A víz miatt, amikor a fagyasztása, honnan kell a kristályoknak származniuk?
Normál hűtőszekrény talán működik, de van benne az ételem, és nem akarom minden alkalommal tisztítani.
Tényleg nagyon sok módon próbáltam eljutni a végtermékhez, és sok oldószert és 2b3c-t is elpazaroltam, de az általam leírt módon jobban működött számomra, mint a többi próbálkozás.
Majdnem összezavarodtam a különböző módszerektől, mindenféle kis tálkák különböző keverékekkel álltak mindenfelé, mindig figyeltem, hogy melyik fejlődik jól és melyik nem.
Pl. amikor jéghideg ipa-t teszel a kristályosító vízhez/porhoz, akkor azonnal kapsz néhány fehér kristályt, de nem tiszták és csak egy kicsit, sp újra kell kristályosítani és a maradéknak el kell párolognia, nézd utolsó kép.
A másik 3 képen látható, hogy mi történik a rm-mal a fagyasztómban, szilárd masszává válik, ami szobahőmérsékleten elolvad, de nem kristályosodik.
Normál hűtőszekrény talán működik, de van benne az ételem, és nem akarom minden alkalommal tisztítani.
Tényleg nagyon sok módon próbáltam eljutni a végtermékhez, és sok oldószert és 2b3c-t is elpazaroltam, de az általam leírt módon jobban működött számomra, mint a többi próbálkozás.
Majdnem összezavarodtam a különböző módszerektől, mindenféle kis tálkák különböző keverékekkel álltak mindenfelé, mindig figyeltem, hogy melyik fejlődik jól és melyik nem.
Pl. amikor jéghideg ipa-t teszel a kristályosító vízhez/porhoz, akkor azonnal kapsz néhány fehér kristályt, de nem tiszták és csak egy kicsit, sp újra kell kristályosítani és a maradéknak el kell párolognia, nézd utolsó kép.
A másik 3 képen látható, hogy mi történik a rm-mal a fagyasztómban, szilárd masszává válik, ami szobahőmérsékleten elolvad, de nem kristályosodik.
Attachments
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 329
- By HerrHaber
There's also a method for 4MMC recrystallization which employs also NaCl (table salt) in most probably a larger amount of water along the product powder and IPA with also different ratios that you must check. Salty water has a much lower freezing point therefore letting the other component crystalize first since sodium salt is perhaps more water attached but the temperature must NOT reach -18*C or any lower at all costs since salt will also start crystalizing and the more it stays the more salt in the stuff. Hope it helped, I may seek it out for you if you don't find it, cheers!