Fenilaceton (P2P) szintézis benzaldehidből butanon segítségével

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
426
Azt hiszem, amire igazán kíváncsi vagyok, az a reakció sztochiometriája. A bayer-williger más írásaiban nem találom ezt a hatalmas mennyiségű GAA-t. Tud valaki segíteni az indoklásban? Nagyon közel állok ahhoz, hogy ezt kipróbáljam, de a GAA mennyisége problémás.

billythekid

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
ez a gaa mennyisége sok, és a legjobb tippem, hogy miért, hogy a peracetsav előállítása in situ (a reakció során) és katalizátor nélkül nem hatékony, így a kémikus túlkompenzálja, hogy segítsen ebben, szintén GAA-t használnak itt oldószerként.
a perecetsav napokkal korábban történő elkészítésével és a rendelkezésre álló oxigéntartalom vizsgálatával valószínűleg jobb eredményeket kapunk. Ennek ellenére láttam, hogy szakemberek használják ezt a módszert, és csak a legjobb esetben 35-65% -os készterméket kapnak. így egy tapasztalatlan vegyész valószínűleg még rosszabb eredményt ér el, és egy kezdő valószínű, hogy elbukik, vagy még rosszabbul megsérül. Javaslom az olvasást és a tanulást, és kezdjük kicsiben
győződjön meg róla, hogy minden lépés végén alaposan megtisztítja a kész reakcióelegyet, ne lépje túl -5c-t az aldol kondenzációban hagyja a mek / benzaldehidet egy éjszakán át keverni a hűtőben a gázosítás után.
ne lépje túl a 60c-t a Bayer villagóban. és kutasson más oxidálószereket, mert mással jobb eredményeket kapok.

View previous replies…

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
89
Az első próbálkozásom az MPB performinsav-oxidációjára, hogy most jobban csináljam.
Az MPB-m nem igazán keveredik hangyasavval, mivel hangyasavas oldatba tettem, nátrium-karbonáttal puffereltem, így
Szükségem van oldószerre az MPB-mhez? Ha igen, akkor használhatok etanolt, vagy az aceton jobb? OrgUnikum? Valaki? MadHatter?
NAGYON hálás leszek, mert nem szeretném most elrontani a reakciómat, és tudok tippeket adni az eljáráshoz, ha megy, és jól működik. ÉS, nekem nincs DCM-em... Még nem tettem bele a performinsavba.

Last edited:

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
89
Vagy használhatok-e jégecetet az MPB oldataként a performinsavval is?

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Eh3YM0zIPF
RjQlvu3DaR

Ya!ψ(`∇´)ψAz RM a benzaldehid + MEK + HCI reakció után feketévé válik, és kihívja a 269-es forráspontú 3-metil-4-fenil-3-buten-2-on desztillációját! Ez az első alkalom, hogy vettem egy -60kpa vákuumszivattyút a vákuum dekompresszióhoz és sikeresen megkaptam az aranysárga folyadékot 3-Metil-4-fenil-3-buten-2-ont! De úgy tűnik, hogy a gép túlmelegedett. Most már csak szüneteltetni tudom a desztillációt... Ugye a maradék rm-t teljesen le kell desztillálni? Nem akarom, hogy magasabb forráspontú szennyeződéseket desztilláljak ki és tönkretegyem a kemény munkám⋯

View previous replies…

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Pls show your vacuum pump and how you used it in distillation please.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,116
Deals
1
Ez aztán a komoly piros anyag. Általában a vörös számomra a rengeteg hcl-t jelenti, de talán nem ebben az esetben, idk. Én úgy találtam, hogy 4:1, hcl(l) :H²SO⁴ a megfelelő mennyiség, ami az összes kénsavat felhasználja. Biztos, hogy 3:1 még mindig gázos lesz. Volt egy szárítócső online a gázzal?

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
77
első próbálkozásra nincs szárítócső. legközelebb közvetlenül hozzáadom a HCl-savat.

View previous replies…

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,116
Deals
1
Igazad lehet.mikor a módszeremet kerestem, elvetettem, mert a benzil-alkohol festékhígítóból való lepárlása volt a legéletképesebb módszer a Benz kinyerésére. Alc ( a vegyipari cégek eladják, de aynprerequisite akar tudni túl sokat arról, hogy mit csinálsz valamit), de észrevettem, hogy nemrég az Amazonon, így csak rákattintok a vásárlásra, és nincsenek kérdések.

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
77
Igen, furcsa, hogy az országok hogyan szabályozzák a vegyi anyagokat... Minden országból 1 különböző 1. 🤔

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,116
Deals
1
Nem ellenőrzött, de a Sima Eldredge munkalap kitöltése ijesztő. MELYIK főiskolai vagy szakmai engedéllyel rendelkező vállalkozás képviseli, mi az üzleti adóazonosító jel? Mire tervezi használni? Nem, köszönöm.

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
77
2024. október 26.
Az egyik módszer azt mondja, hogy Chill and Ice MPB
Egy másik módszer azt mondja, hogy Heat and Reflux MPB
Én csak csinálom mindkettőt :rolleyes:?

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
So you heat & reflux the MPB solution then chill in ice, do you get crystals when you do and are the crystals dry at room temperature.

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
89
Nem szeretek semmit elgázosítani, mert az én területemen a tömény kénsav tilos. Annyira megkönnyebbültem, amikor nagyon jó eredményeket kaptam, hogy csak kimértem az összetevőket, összeraktam az egészet, elkezdtem melegíteni és filmet nézni.

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
89
A performinsavas eljárás olyan volt, mintha egy horrorfilmet néznék csúnya pánikrohammal. Amikor kimentem elszívni egy cigarettát (4-5 perc), és visszatértem a lombik olyan forró volt, mintha egy kicsit forrna! Aaannnd, megint nagyon gyorsan jéghideg víz alatt ... A hosszú keverési folyamat (~3,5 óra) után, amit kézzel kellett csinálnom (izzadva és remegve), mert az 1 literes lombik nem fér a fűtőköpenyemre, hideg vízben hagytam. Megdöbbenve olvastam, hogy szobahőmérsékleten benzaldehiddel robbanhat! Lehetséges, hogy van benne, még tisztított, de nem desztillált terméknél is. Hát, örülök, hogy a keverék most a térben van, ahol 20 C alatt van a hőmérséklet...

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
77
😆 Erre való a tűzgyémánt.
3 = Olyan folyadékok, amelyek szinte minden környezeti hőmérsékleti körülmények között meggyújthatók.

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
89
Nos, sikerült, és jó! És jó valami újat tanulni a kémiáról, köszönöm, és mondjuk úgy: Jó szórakozást...
Hogyan tudom a farkamat egy kondenzátorba tömni és közben vákuumos "desztillációt" végezni...

B APPLE

Don't buy from me
Member
Language
🇧🇬
Reaction score
3
Teacher! Can you teach me how to synthesize methamphetamine from phenylacetone? Thank you

B APPLE

Don't buy from me
Member
Language
🇧🇬
Reaction score
3
Excuse me! I poured methylphenylbutenone with acetic acid and 50% hydrogen peroxide Is it normal for the temperature to rise to 8-90 degrees on its own?

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
What’s the color of your mixed MPB + acetic+ peroxide solution? I used commercial available peracetic acid. Solution color is dark brown but no rise temperature until heat was applied

B APPLE

Don't buy from me
Member
Language
🇧🇬
Reaction score
3
I have now completed the production of phenoxyphenylpropene!

B APPLE

Don't buy from me
Member
Language
🇧🇬
Reaction score
3
I saw that the teacher taught me to extract with chloroform. When I poured 800ml of chloroform down without layering, I was completely dumbfounded and spent a lot of material costs And the more I thought about it, the more unwilling I was to accept that after pouring chloroform and replacing it with DCM, the layers actually separated before using vacuum distillation to obtain it!

B APPLE

Don't buy from me
Member
Language
🇧🇬
Reaction score
3
Let me tell you something interesting! I bought Diethyl Phenylacetate CAS20320-59-6 and easily obtained Phenylacetone. I obtained approximately 650ml of Phenylacetone from 1000ml of Diethyl Phenylacetate! Then I watched a video on the forum and wanted to purify phenylacetone! I mixed potassium carbonate with distilled water and phenylacetone, and the whole thing kept boiling! I want to say it's too bad to be reimbursed, but after boiling over 650, there's still 180 left But it's because of this that I know it's very pure! I don't understand chemistry very well, so sometimes I ask some basic questions but nobody pays attention! They have been using materials and testing themselves all along!

B APPLE

Don't buy from me
Member
Language
🇧🇬
Reaction score
3
We are synthesizing more phenylacetone! I tried to synthesize methamphetamine from sodium borohydride but failed! The reason may be that the percentage of methylamine water is not high

Attachments

• 5MluoInB3v.jpeg
    5MluoInB3v.jpeg
    3.9 MB · Views: 8
  • mgaxoYsGP5.jpeg
    mgaxoYsGP5.jpeg
    5.4 MB · Views: 39

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Can you share how you synthesize phenylacetone using diethyl phenylacetate. Is diethyl phenylacetate commercially available?