- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
46 g benzald. (~95%) + 36,8 g MEK + 45 g sósav (18%). 100°C és 115°C közötti hőmérsékleten.
Idő: 4 óra.
Azt hiszem, ezentúl ezeket a mennyiségeket fogom használni, mert ilyen nagy szerves fázist még sosem kaptam, és nem kellett sokkal több reagenset tenni. Először az összes reagenseket ugyanolyan mennyiségben akartam beletenni, mint eddig, de amikor véletlenül 45 g sósavat tettem, pedig ugyanannyi 30 g-ot kellett volna, így a többi reagensből is többet adtam a keverékhez.
A MEK mennyisége arányosan kevesebb lett, mert elfogyott, de ez egyáltalán nem ártott, mert a szerves fázis méretéből ítélve jó volt. Most is kicsit magasabb hőmérsékleten melegítettem. Próbáltam 120-130°C fokon is melegíteni, de több kísérlet után végül is ennél a 100°C körüli foknál kötöttem ki. Az alacsonyabb hőmérsékletek csökkentették a hozamot.
Idő: 4 óra.
Azt hiszem, ezentúl ezeket a mennyiségeket fogom használni, mert ilyen nagy szerves fázist még sosem kaptam, és nem kellett sokkal több reagenset tenni. Először az összes reagenseket ugyanolyan mennyiségben akartam beletenni, mint eddig, de amikor véletlenül 45 g sósavat tettem, pedig ugyanannyi 30 g-ot kellett volna, így a többi reagensből is többet adtam a keverékhez.
A MEK mennyisége arányosan kevesebb lett, mert elfogyott, de ez egyáltalán nem ártott, mert a szerves fázis méretéből ítélve jó volt. Most is kicsit magasabb hőmérsékleten melegítettem. Próbáltam 120-130°C fokon is melegíteni, de több kísérlet után végül is ennél a 100°C körüli foknál kötöttem ki. Az alacsonyabb hőmérsékletek csökkentették a hozamot.
↑View previous replies…
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,116
- Deals
- 1
Én csak számok a sztöhometria által mol. És 31,229g mek =46g benzaldehid, és ha figyelembe vesszük, hogy a benzaldehid 95%-os, akkor 29,668-at kapunk.
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,116
- Deals
- 1
és mek súlya 0,8g ml soooo 37,85ml 36,8g mek= 46MLés 46g benzaldehid 48,02ml. El kell érnem a fiút a buszon, aztán visszajövök, hogy befejezzem ezt a matekfeladatot. Csak gyakorlásképpen csinálom, mivel javítanom kell a kémiai matematikámat. Még ijesztőbb, ha a térfogat és a tömeg között váltogatsz, valószínűleg ez is vitatható, de csak meg akarom fordítani a fejemben és megnézni, mert erre valószínűleg szükségem lesz a jövőben
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77