Fenilaceton (P2P) szintézis benzaldehidből butanon segítségével

Sneaky.Base

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
14
Ez a módszer félelmetesnek tűnik, otc olcsó vegyszerek.
Miért drága dcm, míg kloroform létezik. Ha szeretne egy hosszú ideig coock ll megérti, hogy a kloroform készítése a munka, amit meg kell tennie.
Az írás fel módszer megosztott itt tökéletes, azt mutatja, hogy írta egy profi . Kíváncsi leszek, hogy van-e bármilyen videó a bout ez a módszer. Tnx a megosztásért ezt a szép írja fel willi

View previous replies…

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Igen, én is támogatom, ez az egész szintézis nagyon jól működik.

handle

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
148
Nagyszerű, próbáljuk ki ezt.
1. lépés, folyamatban.
45g benzaldehid + 200ml M.E.K buborékos HCL-gáz 25ml H2SO4-ről 25ml sósav felett. Kb 30perc alatt élénkvörösre változott, most keverjük.
R83Rkq0cXl

View previous replies…

handle

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
148
Elfelejtettem néhány lépést 😔 valószínűleg újra kell majd csinálnom, amint kapok egy jó vákuumszivattyút, és némi nátrium-hipokloritot a kloroformhoz. mivel DCM-et használtam, ami nem vagyok benne biztos, hogy működik-e vagy sem?

Labchef

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Byhyde, hogyan vizsgálja a semlegességet? A kivont vízmosást semlegesség szempontjából teszteli? Nem kapok ph-értéket, amikor a szerves réteget vizsgálom. Hogyan teszteljem az oldatot, hogy tudjam, mikor semleges.

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Most, hogy több mint 100 gramm vízzel és savval/bázissal tisztított, de nedves MPB-vel rendelkezem (néhány reakcióból összegyűjtöttem),
A kristályos oldatot kristályokká fogom szárítani, amelyek szobahőmérsékleten nem olvadnak el. Erről tudok képet küldeni, és az acetoxifenilpropénről is tudok képet küldeni, a hozamokkal együtt.

View previous replies…

Labchef

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
2
TheNuts22, az MPB-olajat perecetsavval reagáltatta, anélkül, hogy desztillálta volna, vagy megkapta volna a kristályos MPB-sót.

handle

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
148
Az 1. szakasz befejeződött.
YZ7bxW2vgY

View previous replies…

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Ugye, te csináltad a buborékolást? :) A melegítést sósavval végezze el, és jobb eredményeket fog kapni.

handle

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
148
Először a buborékos dolgot csináltam, majd újra a folyadékkal és a fűtési módszerrel, és összeadtam őket, és jó eredményt kaptam az MPB-ről.
Im most a 2. szakasz végén egy lombikot nézek, ami im sejtésem szerint 2-Acetoxi-1-fenil-1-propén aranysárga és kissé viszkózus.
Most a 3. fázisra nézek... az észter hidrolízis során történő felszabadulása...?
GpiWOvgLcB

handle

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
148
A2-acetoxi-1-fenil-1-propén erős bázissal fenilaceton és ecetsav képződéséhez vezethet egy eliminációs mechanizmuson keresztül, amelyet egy átrendeződés követ. Ez az átalakulás rávilágít az acetoxi-csoport sokoldalúságára a ketonok kialakulásához vezető reakciók elősegítésében.

handle

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
148
Most van ez a fenilaceton, etanol és DCM keveréke . Még 1 lépés, az etanol és a DCM desztillálása. Aztán talán vákuumdesztilláció a fenilaceton. 😃 ZauwQ2Ay3L

Labchef

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Handle, vákuummal desztilláltad az MPB olajat, ha nem, akkor mi volt a művelet a buborékolás vagy a hcl melegítés után.

handle

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
148
SIKERTELEN KÉRDÉS, valószínűleg a 2. szakaszban megbukott! Mivel 49%-os ecetsavat használtam és nem jégsavat.
MzJWpG1FgN
Nincs csapadék.

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
313
A 160 °C a kívánt hőmérséklet a reakcióban. A víz származhat víz hozzáadásával vízmentes formamidhoz, formamid és ammónium-formiát keverékével (Ingersoll-reagens) vagy 85%-os hangyasav hozzáadásával (16 tömeg% vizet tartalmaz).
160°C-on a reakció több vizet fog kilökni, mint amennyit el akarunk távolítani, ha nem használunk egy erős kondenzátort (Intensiv kondenzátor hűtőköpennyel és tekercs belsejével), amely nagyon hideg vízzel működik, vagy ha a reakciót némi nyomás alatt futtatjuk, ami megemeli a forráspontokat, és így a vizet megtartjuk.

Nem kell követnie az utasításaimat, mivel a Leuckartra vonatkozóan nincsenek, csak javaslatok és figyelmeztetések olyan dolgokra, amelyekről ismert, hogy nem működnek.

Csatolnék néhány cikket, amit érdekesnek találok, de már nem lehet .pdf fájlokat csatolni, ami a minősített beszélgetéseket itt neigh lehetetlenné teszi.

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Igen, 85%-os hangyasavam van, és az ammónium-formiátból jön a víz, amit el kell távolítani. A hangyasavból és az ammóniumformiátból származó vizet el kell távolítani. Ezért használok kézmeleg vizet 2-3 órán keresztül a kondenzátorban. Amikor azt veszem észre, hogy az olvadt formiát és a P2P és más reagensek vagy katalizátorok olvadék harmóniában vannak egymással, akkor a kondenzátort jéghideg vízzel cserélem ki, és apránként emelem a hőmérsékletet, végül ammónium-formiát használata esetén kb. 155-160 C-ra. Formamiddal gyorsabban, de egyenletesen emelem a hőfokot, kb. 165-170 C-ra. Az AlCl3 a legmegbízhatóbb katalizátor, legalábbis az irodalom szerint, és gyakran sikerült a terméket az n-formilszármazékig eljuttatnom. Szerintem minden rosszul sült el, amikor nem tudtam elgázosítani a terméket, de próbáltam vagy H2SO4 + 95%-os etanollal szulfatálni, vagy sósavval + acetonnal. Tényleg ennyire fontos a gázosítás? Még egyszer köszönöm a gyakorlatias választ OrgUnikum!

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
313
Senki gázok Amfetamin. A HCl-sója gyakorlatilag használhatatlan, mivel erősen higroszkópos, vizet szív a levegőből, tócsát képez és elfolyik.

Ami fontos, az a szűrés és a mosás, valamint az alapanyag (gőz)desztillációja. Az egész utóreakciós eljárást már kétszer is kiposztoltam ide azt hiszem, lehet jól egyik első hozzászólásom a fórumon.

Az egyetlen általam ismert drog, ami gázosításra alkalmas, az a d-Meth. Már a racém met sem jó rá, mivel akkor ultrafinom kristályokat képez, amiket még vákuummal sem lehet leszűrni, kellene egy szűrőprés vagy ilyesmi. Nagy macera. Inkább titráld és párologtasd el.

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
92
OrgUnikum: Most nem értettem. Nagyon hideg vizet használjak, amit használok, vagy tegyek "nem annyira hideg" vizet a kondenzátorba?
És: Használjak: Azt a kondenzátort, amiben spirál van, vagy tört oszlopot (úgy csináltam, hogy van benne néhány szilánk), vagy
egyenes és szélesebb kondenzátort, vagy használjam a negyedik kondenzátoromat, ahol széles, keskeny, széles, keskeny? Bocsánat, most nincs nálam az asztalomon ezeknek a kondenzátoroknak a megfelelő neve. Mint mindenki észreveheti, nem vagyok túl tapasztalt főző, de elméletből sokat tudok, és csináltam már pár sikeres vegyületet. Azonban a metkatinon az én bravúrom. Sok éve készítem.

Chemist Jun

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
5
A kondenzátor célja, hogy a gőzt gáz halmazállapotból folyékony állapotba kondenzálja. Ez a feladata
A nagyon hideg víz javítja a kondenzátor hatékonyságát
A csavarkondenzátor jól működik, hosszabb térrel rendelkezik, és csavaros fojtással is rendelkezik

View previous replies…

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
92
wael: Tudja, miért használják a DCM-et szinte minden "amin" extrakcióban, annak ellenére, hogy fennáll a veszélye annak, hogy az amintartalmú terméket a diklórmetánban lévő klór elrontja? Az oldószer kétpólusúságáról van szó? Ha igen, akkor miért nem inkább etil-acetát? Hidrogénezésekhez rossz, de aminok kivonására jó.

Olvastam a DCM-re vonatkozó állítást, és arra gondoltam, hogy bázisoldatok keverésekor mindig fennáll a bomlás veszélye az etil-acetát esetében is. A kloroform valószínűleg jobb lenne, de az olyan munkaigényes és drága, hogy még a szükséges mennyiséget is magadnak kelljen előállítani.

A DCM elég drága ott, ahol én lakom.

Chemist Jun

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
5
nem ismeri az igazságot
De hadd mondjam el, hogy alacsony hőmérsékleten biztonságos. Azért kedvelik, mert alacsony a forráspontja, és nem gyullad meg.
Talán a kloroform is közel áll hozzá
A legjobb a dietil-éter, de bánj vele szakértelemmel és kerüld, mert gyulladást okoz, ha gőze nyílt lánggal érintkezik.
Vannak biztonságos alternatívák a toluol, a benzin, a hexán...

Chemist Jun

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Jól értesz a kémiához, ne hagyd, hogy a Dcm vagy a kloroform elbizonytalanítson!
Legyen erős, és próbálkozzon az országában rendelkezésre álló oldószerekkel
Vagy szorozza meg az etanolt kénsavval, és készítsen csodálatos oldószert. Ha hozod ezt a két reagens, a kénsav és az etanol, akkor most emeld fel a zászlót és készíts dietil-étert.

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Most már csak ezt kell elmondanom. Nem akarok előadást arról, hogyan működnek a dolgok papíron. Tudni akarom, hogyan működnek a való életben, a valódi, tényleges szintézisben. Tudom, hogyan kell Leuckartot csinálni, és már vagy 10-15 alkalommal megcsináltam. És elbuktam, mert a "P2P". Most már csak nem akarom elbaszni a dolgokat. Hogy a kondenzátor hogyan működik, elég bosszantó válasz. Szintén ha a bonyolult, de egyszerűen megcsinálható Leuckart reakciót kérdezem, nem akarok semmilyen kioktatást, hogy mi a hőmérséklet, vagy hogyan kell megszabadulni a víztől, tudom. De ha nem tudjátok a választ, kérem a saját tiszteletetekre mindannyian, csak mondjátok, hogy nem tudom. Vagy ez túl kínos? Jesszusom...

Dj.Tizo

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
7
Nem tudnék jobban egyetérteni......az elmúlt években ezreket pazaroltam el, a bs tanácsok követésére......és az Eph be van tiltva az országomban.
Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy valami olyan füstölhetőt csináljak, mint a met...
.vagy akár csak egy amfetamin......
A laborfelszerelésről nem is beszélve....
Szóval nem tudnék jobban egyetérteni......
Azért jöttem ilyen oldalakra, hogy tanuljak, mert nem vagyok kémia szakos.....

Attachments

• 1sy0CRfDrI.jpg
    1sy0CRfDrI.jpg
    2.7 MB · Views: 65

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Most az új fűtőelemmel/keverővel minden sokkal kevesebb gonddal megy.
Köszönöm mindenkinek... hamarosan visszatérek...

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Használhatok vízmentes réz-szulfátot a pamut szárítócsőben?

B APPLE

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇧🇬
Reaction score
3

handle

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
148
NEM!

Osmosis Vanderwaal

Moderator of the US Forum
⭐️MODERATOR⭐️
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
5
Reaction score
1,684
Deals
1
Úgy tűnik, hogy egy szakaszos reaktor és egy "reflux kondenzátor", ami feltételezem, hogy egy alihn kondenzátort jelent, nem néztem meg a linkeket, de ezek voltak a szavak

Osmosis Vanderwaal

⭐️MODERATOR⭐️
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
5
Reaction score
1,684
Deals
1
Ez aztán a komoly piros anyag. Általában a vörös számomra a rengeteg hcl-t jelenti, de talán nem ebben az esetben, idk. Én úgy találtam, hogy 4:1, hcl(l) :H²SO⁴ a megfelelő mennyiség, ami az összes kénsavat felhasználja. Biztos, hogy 3:1 még mindig gázos lesz. Volt egy szárítócső online a gázzal?

handle

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
148
első próbálkozásra nincs szárítócső. legközelebb közvetlenül hozzáadom a HCl-savat.

View previous replies…

handle

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
148
Igen, furcsa, hogy az országok hogyan szabályozzák a vegyi anyagokat... Minden országból 1 különböző 1. 🤔

Osmosis Vanderwaal

⭐️MODERATOR⭐️
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
5
Reaction score
1,684
Deals
1
Nem ellenőrzött, de a Sima Eldredge munkalap kitöltése ijesztő. MELYIK főiskolai vagy szakmai engedéllyel rendelkező vállalkozás képviseli, mi az üzleti adóazonosító jel? Mire tervezi használni? Nem, köszönöm.