Noriu apie tai paklausti!
Dėl šio metodo įgyvendinamumo ir teisingumo.
Išbandžiau vaizdo įraše pateiktą procesą ir štai kaip tai padariau. Nežinau, kodėl galutinis rezultatas neatitinka vaizdo įraše pateikto kiekio.
Pirmiausia naudokite IPA 100ml+H2O 50ml+P2NP 10g. Pašildę ir ištirpinę leiskite atvėsti, kol pasirodys kristalai.
Paruoškite 12 g aliuminio dribsnių + 2 g HgCL2 (nes negaliu gauti gyvsidabrio nitrato ir galiu naudoti tik gyvsidabrio chloridą aliuminio amalgamai gaminti), sudėkite į kolbą ir reaguokite apie 30-40 min. ir prijunkite kondensatoriaus vamzdelį
Atvėsintas ir susikristalizavęs P2NP lengvai įpilamas į 50 ml ledinės acto rūgšties ir kaitinamas, kad ištirptų.
Nuo aliuminio dribsnių pašalinamas pilkas nešvarus vanduo ir jie du kartus nuplaunami grynu vandeniu
Tada į aliuminio kolbą įpilkite P2NP tirpalo (šiuo metu vyks didelė reakcija ir temperatūra sparčiai kils. Temperatūrai atvėsinti naudokite šaltą vonelę ir proceso metu kolbą reguliariai kratykite). Reakcijos procesas trunka apie 30 ~ 40 minučių.
Iš kolbos ištraukite tirpalą, jame bus pilkas skystis ir nedidelis kiekis aliuminio dribsnių.
Anksčiau paruoštas 50 g NaOH+70 ml H2O tirpalo, įpilkite natrio hidroksido tirpalo į pilkąjį skystį, kad skysčio pH būtų 11
Reakcija trunka apie 30 minučių
Pasirodys geltonas skystis. Išimkite šį skystį (pilkoji medžiaga neišskiriama) ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Atšaldę šį šviesiai geltoną skystį supilkite į IPA santykiu 1:1 ir išmaišykite
Įpilkite koncentruotos sieros rūgšties ir įlašinkite nedidelį kiekį. Tuo metu pasirodys balti objektai, todėl skystis atrodys pieno baltumo su nuosėdomis.
Padidinkite pH iki 5,5
Skystį 24 valandas palaikę šaldytuve, filtruokite ir išdžiovinkite baltąjį produktą (ar šiuo metu produktas yra teisingas? Ir reikalingas galutinis P2P)
Šioje dalyje mano galutinio produkto yra tik apie 1 ~ 2 g, o tai neatrodo teisinga.
Labai stengiausi rasti atsakymą, bet vis dar nesupratau, kas yra teisinga. Ar galėtumėte man duoti teisingų nurodymų?
Kokie veiksniai turi įtakos išeigai (atrodo, kad galutinis produktas vaizdo įraše yra daug didesnis nei mano eksperimentų skaičius).
Kviečiu žmones, kuriems šis metodas pavyko ir išeiga yra apie 70 ~ 80 %, mane nukreipti.
prašau
Iš aliuminio folijos ir aliuminio dribsnių pagaminama aliuminio amalgama, tada įpilama natrio hidroksido tirpalo. Kodėl aliuminio dribsniai yra šiek tiek gelsvas skystis, o aliuminio folija - baltas skystis?
Mano naudojama aliuminio folija yra buitinė aliuminio folija, naudojama virtuvėje. Ar ją galima naudoti?