Nepriimu to kaip klausimo
. Esame čia tam, kad padėtume vieni kitiems informacija. Kadangi nesu bandęs šio konvertavimo (nei iš raceminio, nei iš D-amfetamino), galiu remtis tik Rhodium`o pastabomis dėl
Beje, naudočiau tik raceminį amfetaminą, nes metamfetaminas gali būti išskirtas tais pačiais metodais kaip ir amfetaminas, o kam rizikuoti vertingu D izomeru, kai galutiniai rezultatai nežinomi.
`Formaldehidas ir aliuminio amalgama`
N-metil-amfetaminai buvo paruošti reaguojant atitinkamam amfetaminui su formaldehidu ir redukuojant nesant rūgšties. Taigi 1 molio amfetamino laisvosios bazės (136 g) ir 1 molio vandeninio formaldehido (81 ml 37 % arba 75 ml 40 %) mišinys 350 ml alkoholio ir aliuminio amalgamos perteklius buvo redukuojamas kelias valandas, įpilama vandens, filtruojamas aliuminio hidroksidas, tirpalas parūgštinamas ir išgarinamas, o laisvoji bazė atskiriama šarmu, gaunant fenil-N-metilizopropilaminą, paverstą hidrochloridu, mp 140 °C.
Panašiai, 70 g d-amfetamino alkoholyje su aliuminiu ir 1 moliu formaldehido, buvo gautas d-metamfetaminas, kuris buvo paverstas fosfatine druska. Iš 1-fenil-2-aminopropanolio panašiai gautas efedrinas.
(paryškinta mano.)
Šiaip ar taip, vis tiek kviečiu bet kurį žmogų pasidalyti savo patirtimi, iš tikrųjų bandžiusį šią sintezę ir turintį tam tikros realios patirties. Kada nors ketinu ją išbandyti, bet būtų buvę puiku žinoti, kad ji tikrai veikia, prieš aukojant daug medžiagų ir laiko. Kita galimybė - pradėti nuo P2NP, redukuojant jį iki imino ir tada hidrolizuoti rūgščioje aplinkoje iki P2P, tačiau tada reikia dar kartą aminuoti P2P metilaminu, o tai, mano nuomone, yra per daug, nes vienas aminavimas jau buvo atliktas (po benzaldehido kondensacijos su nitroetanu). Metodas, kurį aš taikyčiau, taip pat reikalauja nemažai acto rūgšties, kad būtų galima redukuoti, pvz., ant geležies katalizatoriaus, o po to hidrolizuoti rūgštimi. Jei niekas nėra bandęs šio metodo, aš jį palyginsiu ir pranešiu forumo nariams.