Es vēlos par to jautāt!
Attiecībā uz šīs pieejas iespējamību un pareizību.
Esmu izmēģinājis videoierakstā redzamo procesu, un šeit ir aprakstīts, kā es to izdarīju. Nezinu, kāpēc gala rezultāts nav tāds pats kā video redzamais daudzums.
Vispirms izmantoju IPA 100ml+H2O 50ml+P2NP 10g. Pēc sildīšanas un izšķīdināšanas ļaujiet atdzist, līdz parādās kristāli.
Sagatavojiet 12 g alumīnija pārslu + 2 g HgCL2 (jo es nevaru dabūt dzīvsudraba nitrātu un varu izmantot tikai dzīvsudraba hlorīdu, lai izgatavotu alumīnija amalgamu), ielieciet kolbā un reaģējiet apmēram 30 līdz 40 minūtes, un pievienojiet kondensatora caurulīti.
Atdzesēto un izkristalizēto P2NP viegli pievieno 50 ml ledus etiķskābes un karsē, lai izšķīdinātu.
No alumīnija pārslām noņem pelēko netīro ūdeni un divas reizes mazgā ar tīru ūdeni.
Tad P2NP šķīdumu pievieno alumīnija kolbā (šajā laikā notiks liela reakcija un temperatūra strauji paaugstināsies. Temperatūras atdzesēšanai izmantojiet aukstu vannu un procesa laikā kolbu regulāri kratiet). Reakcijas process ilgst apmēram 30 ~ 40 minūtes.
Izņemiet šķīdumu no kolbas, un tajā būs pelēks šķidrums un neliels daudzums alumīnija pārslu.
Iepriekš sagatavojiet 50 g NaOH+70 ml H2O šķīduma, pievienojiet nātrija hidroksīda šķīdumu pelēkajam šķidrumam, lai šķidruma pH būtu 11.
Reakcija ilgst apmēram 30 minūtes
Parādīsies dzeltens šķidrums. Izņem šo šķidrumu (pelēko vielu neizdala) un ieliek ledusskapī uz 1 stundu.
Pēc atdzesēšanas šo gaiši dzelteno šķidrumu pievieno IPA 1:1 un samaisa.
Pievieno koncentrētu sērskābi un iepilina nelielu daudzumu. Šajā laikā parādīsies balti objekti, padarot šķidrumu pienaini baltu ar nogulsnēm.
Panāk, ka pH ir 5,5
Pēc 24 stundu ilgas šķidruma atdzesēšanas filtrējiet un izžāvējiet balto produktu (vai produkts šajā laikā ir pareizs? Un nepieciešams galīgais P2P).
Šajā daļā mans galaprodukts ir tikai aptuveni 1 ~ 2 g, kas nešķiet pareizi.
Esmu centies atrast atbildi, bet joprojām neesmu guvis pareizo priekšstatu. Vai jūs, lūdzu, varētu man sniegt pareizus norādījumus?
Kādi faktori ietekmē iznākumu (galaprodukts videoklipā šķiet daudz lielāks par manu eksperimentu skaitu)?
Es aicinu cilvēkus, kuriem šī metode ir izdevusies un iznākums ir aptuveni 70 ~ 80 %, sniegt man norādījumus.
lūdzu,
No alumīnija folijas un alumīnija pārslām izveido alumīnija amalgamu un tad pievieno nātrija hidroksīda šķīdumu. Kāpēc alumīnija pārslas ir nedaudz dzeltenīgs šķidrums, bet alumīnija folija ir balts šķidrums?
Alumīnija folija, ko es izmantoju, ir sadzīves alumīnija folija, ko izmanto virtuvē. Vai to drīkst izmantot?