Niesamowite wideo! Właśnie dostałem trochę p2np i jestem prawie gotowy do pracy, potrzebuję tylko trochę kwasu siarkowego i trochę Hg. Rozmawiam z dostawcą na temat Hg i mam do was pytanie, mogę dostać azotan i chlorek rtęci, który powinienem kupić? Chlorek jest tańszy niż azotan, więc zakładam, że byłby lepszy, ale będzie trwał całe życie, więc naprawdę nie mam nic przeciwko inwestowaniu w coś lepszego (45 USD za chlorek i 70 USD za azotan).
Ponadto czysty kwas siarkowy nie jest dostępny publicznie tam, gdzie jestem, myślę, że mogę uzyskać 60% środków czyszczących, czy myślisz, że mógłbym to zagotować / destylować do dobrego procentu, czy powinienem bardziej się postarać, aby kupić 95% rzeczy?
Ponadto mam kolbę stożkową o pojemności 5000 ml i 2000 ml z płaskim dnem, ile maksymalnie mogę uruchomić?
czy mógłbym również użyć szklanej bańki (21 l lub 11,5 l) i łaźni lodowej i bezpiecznie wykonać 100 g serii? czy byłoby to trudne do pracy / nie byłoby w stanie poradzić sobie z reakcją egzotermiczną?
Dzięki za poświęcony czas, Szczęśliwego Nowego Roku!