- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 52
Dobrý deň, mám otázku týkajúcu sa procesu Sand Mayer. Skončím s procesom a zostane mi len GBL, ak sa zastavím po kroku 4 v časti extrakcie, pretože sa zdá, že všetko, čo nasleduje, sa mení na GHB?
G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 3,001
- Deals
- 1
Dobrý deň, ak som vás správne pochopil, chcete získať GBL podľa Sandmeyerovej reakcie. Áno, môžete ho získať v 4. kroku.
↑View previous replies…
- Reaction score
- 3
- By Jeffrey B.
-
17 Jul
Ospravedlňujem sa za oneskorenie, ale mám podobnú otázku týkajúcu sa tejto cesty.
1. Destilujeme GBL priamo z RM v kroku 1a? Ak áno, je naša GBL v azeotrope s vodou? A ako by to bolo možné, ak je rozpustný v nepolárnych rozpúšťadlách?
2. Ak len zozbierame produkt až do kroku 4 extrakciou DCM z RM (a možno destiláciou, ako je uvedené vyššie), mali by sme ho byť schopní premeniť na akúkoľvek soľ GHB, po ktorej túžime, však?
1. Destilujeme GBL priamo z RM v kroku 1a? Ak áno, je naša GBL v azeotrope s vodou? A ako by to bolo možné, ak je rozpustný v nepolárnych rozpúšťadlách?
2. Ak len zozbierame produkt až do kroku 4 extrakciou DCM z RM (a možno destiláciou, ako je uvedené vyššie), mali by sme ho byť schopní premeniť na akúkoľvek soľ GHB, po ktorej túžime, však?