Formamid ve amonyum format ile Leuckart Reaksiyonundaki Farklar

kosingo

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle buranın ne kadar güzel bir forum olduğunu söylemek istiyorum! Gerçekten ilginç!
Amfetamin üretmek için Leuckart reaksiyonu hakkında bir sorum var ve belki buradan biri bana yardımcı olabilir:
Literatürde Leuckart reaksiyonu için iki farklı yöntemden bahsediliyor: biri amonyum format ile diğeri formamid (muhtemelen formik asit eklenmiş) ile. Bazı kaynaklarda amonyum formatlı varyantın daha verimli olduğu söyleniyor, ancak burada çoğunlukla formamidli açıklamalar görüyorum. Neden formamidli varyant tercih ediliyor? Amonyum format ile Leuckart reaksiyonunda sıcaklık ve BMK ile karışım oranı açısından nelere dikkat edilmelidir?
Her türlü yardımcı cevap için şimdiden teşekkür ederim.

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Belki de Leuckart yöntemi için başlıkta sorsanız daha iyi olur...
Leuckart yöntemiyle amfetamin üretmek için kimyasallar arıyordum ve amonyum formattan daha ucuz olduğu için kalsiyum formatla ilgilendim. Hepsi formamid yapmak için sanırım?
Ama Leuckart Yöntemini bıraktım, şimdi Borohidrit yöntemini deneyeceğim :)
Kimyasalları almak için anonim bir adres aldığımda, Leuckart Yöntemini formamid ile deneyeceğim, çünkü formamid yasal ve çok ucuz ama 5l'den büyük siparişler için normal posta ile gönderilemiyor.

TheNut22

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
88
Kalsiyum formatta amin nerededir? Amidi amonyaktan (amin) ve formik asitten (amidi yapmak için) yapmanız gerekir. Ancak burada neden formamidin tercih edildiğini de merak ediyorum, çünkü birçok makale amonyum format yolunun daha verimli bir yol olduğunu söylüyor. Fester Amca bile benzedrinin metil varyantını üretmek için formamid ve tabii ki N-metil formamid hakkında konuşuyor. Çok garip, ama şimdi Leuckart'ı ilk kez formamid ile deniyorum, çünkü amonyum formattan üretmek çok kolay.