Синтез на 4-MMC (мефедрон). Бромиране в дихлорметан.

Hans-Dietrich

Don't buy from me
New Member
Reaction score
48
Бромирането би било по-лесно да се извърши в колба със странично гърло, от което газообразната киселина трябва да влезе в съда с абсорбера. За метилиране можете да използвате HDPE бидон с плътно прилепваща запушалка. Метиламинът може безопасно да се добавя на струйка, най-важното е реакционната маса да не започне да кипи. След като се добави целият метиламин, е необходимо да се затвори запушалката и да се разбърква, докато реакционната смес се охлади. Тогава синтезът може да се счита за завършен. Изумруденозеленият цвят на третата снимка показва, че има твърде много нереагирал 2-бромо-4-метилпропиофенон. В този случай е необходимо реакционната маса да се дестилира с пара и да се отдели нереагиралият 2-бромо-4-метилпропиофенон, ако това не се направи, продуктът ще придобие цвят, който трудно ще се измие. По този начин ще се отстрани и останалият метиламин. При полагането на 1,4 kg 2-бромо-4-метилпропиофенон няма да можете просто да вземете стъклена пръчка и да разбъркате киселината в основата. Трябва да се използва бъркалка с горно задвижване или подобно устройство. Желателно е реакционната маса да се охлади. След това може да се използва разделителна фуния за подаване на киселината.

dodobird

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
16
LIke to like
Wouldn't adding dcm to the br2 in the dropper help or is it a bad idea?

Hank Schrader

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
170
Изглежда добре. Необходимо е да се променят само идеалните условия за бромиране. Най-лесният начин за бромиране с почти никаква миризма е да се бромира в DCM под слой вода. Водата поглъща бромоводорода, като по този начин миризмата и газовете на практика отсъстват във външната среда.
По този начин могат да се бромират 50-100 литра кетон наведнъж.

whitelabel

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
So dcm plus 4mp heated stirred and then water added before bromine addition?

Is any hcl addition helpful at the beginning? Say 50ml 37%?

The bromine will need to be mixed with dcm or another solvent o go in the dropping funnel?

The bromine mix is dropped on the water but reacts with rm with over head stirring?

StarWars

Don't buy from me
New Member
Reaction score
76
Това е, което im het Благодаря на момчетата за помощ

Attachments

• aAns1v485Z.jpg
    aAns1v485Z.jpg
    74.6 KB · Views: 364
  • sZc4nwRe8x.jpeg
    sZc4nwRe8x.jpeg
    198.5 KB · Views: 363

mocnykutas

Don't buy from me
New Member
Reaction score
113
Това как трябва да изглежда.
Имате добра работа :)

Attachments

• 5DdnE80sfL.jpeg
    5DdnE80sfL.jpeg
    5.6 MB · Views: 1,412
  • D6VE7XHYtl.jpeg
    D6VE7XHYtl.jpeg
    4.7 MB · Views: 612

magnesium_sulphate

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
21
Също така, един интересен и важен въпрос. 4ММК на прах и 4ММК на кристали - дали по структура и действие върху мозъка те се различават по някакъв начин? По-ефективни ли са в мг на мг? Или става въпрос само за визуален ефект и увереност на потребителите, че кристалите, вместо прах, не могат да бъдат подправени и нарязани?
Спомням си, че навремето, преди епохата на 3MMC и след това 3CMC, мефедронът често се продаваше и в двете форми, на една и съща цена (повече или по-малко), и много хора често някак си предпочитаха прахообразната форма?
Увеличава ли се ефикасността, след като прахът се кристализира? Или ефектът му е същият, грам прах е равен на грам кристал?
Много интересен и важен въпрос, на който бих бил благодарен на специалистите да отговорят.

Наздраве.

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
98
Кристализацията е техника за пречистване на продукта.
Ефектите са едни и същи. Кристалите обаче са по-привлекателни и по този начин трябва да се получи (мозъчна работа) по-интензивно (по-малко нечисто)

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
98
Четейки това обратно... трябва да добавя, че кристалите СА по-чисти, разбира се.

Но от гледна точка на ефекта няма разлика в това да направите например 0,8 г кристали или 1,2 г прах. Въпреки че мръсният вкус може да го намали за някои. Но моля, направете услуга на всички и просто направете кристали.

had3s

Don't buy from me
Resident
Language
🇨🇿
Reaction score
1
Hello, thank you for this great synthesis @Marvin "Popcorn" Sutton. I have question about change of reagents.

- I have already 2b4m in powder/crystal. Can add it to Benzene or Toulene (ideal) for start? How much 1kg of 2b4m powder will need Toulene? 3000 ml?
- It is possible change DCM to NMP? Or some alternatives?

Thank you so much for your effort and answers.

Ranbir Singh

Don't buy from me
Member
Language
🇬🇧
Reaction score
0
Which procedure make this product can you tell me