Искам да попитам за това!
По отношение на осъществимостта и правилността на този подход.
Опитах процеса от видеото и ето как го направих. Не знам защо крайният резултат не е същият като количеството във видеото.
Първо използвайте IPA 100ml+H2O 50ml+P2NP 10g. След нагряване и разтваряне оставете да се охлади, докато се появят кристали.
Пригответе 12 г алуминиеви люспи + 2 г HgCL2 (защото не мога да получа живачен нитрат и мога да използвам само живачен хлорид за направата на алуминиева амалгама), поставете ги в колба и реагирайте за около 30-40 минути и свържете тръбата на кондензатора
Охладеният и кристализирал P2NP лесно се добавя към 50 ml ледена оцетна киселина и се загрява, за да се разтвори.
Отстранете сивата мръсна вода от алуминиевите люспи и ги измийте два пъти с чиста вода
След това добавете разтвора на P2NP в алуминиевата колба (в този момент ще има голямо количество реакция и температурата ще се повиши бързо. Използвайте студена вана, за да охладите температурата, и разклащайте колбата редовно по време на процеса). Процесът на реакция е около 30 ~ 40 минути.
Извадете разтвора от колбата и в него ще има сива течност и малко количество алуминиеви люспи.
Пригответе предварително 50 g разтвор на NaOH+70 ml H2O, добавете разтвора на натриев хидроксид към сивата течност, за да достигнете рН на течността до 11
Реакцията отнема около 30 минути
Ще се появи жълта течност. Извадете тази течност (сивото вещество не се извлича) и я поставете в хладилника за 1 час.
След като се охлади, добавете тази светложълта течност към IPA в съотношение 1:1 и разбъркайте
Добавете концентрирана сярна киселина и капнете малко количество. В този момент ще се появят бели обекти, поради което течността ще изглежда млечнобяла с утайка.
Доведете рН до 5,5
След като охладите течността в продължение на 24 часа, филтрирайте и изсушете белия продукт (правилен ли е продуктът в този момент? И се изисква окончателен P2P)
За тази част моят краен продукт е само около 1 ~ 2 g, което не изглежда правилно.
Опитах се много да намеря отговора, но все още не съм разбрал правилно. Можете ли да ми дадете някакви правилни насоки?
Какви фактори влияят на добива (крайният продукт във видеото изглежда е много по-голям от броя на моите експерименти)
Приветствам хора, които са успели с този метод и добивът е около 70~80%, да ме насочат.
Моля,
Алуминиевото фолио и алуминиевите люспи се превръщат в алуминиева амалгама и след това се добавя разтвор на натриев хидроксид. Защо алуминиевите люспи са леко жълтеникава течност, а алуминиевото фолио е бяла течност?
Алуминиевото фолио, което използвам, е домакинско алуминиево фолио, използвано в кухнята. Може ли да се използва?