Разбърках каяка. Почистих сместа върху филтъра и изхвърлих неразтворимата утайка. Излях я обратно в реактора.
Добавих 25% разтвор на NaOH. образуваха се два слоя. Оставих да почива половин час. горен жълт слой (Ipa/база). долен слой прозрачен (воден слой).
Пускам водния слой в колба. Добавям Ipa, образуват се слоеве. Почивам половин час.
горният слой е прозрачен (основа/Ipa), това е, което ми трябва. Поставям основата, извлечена от водния слой, в ротационен изпарител. Охлаждането е 8 градуса, вакуумът е включен, температурата на ваната е 80 градуса, ipa започва да се изпарява тук.
Изсипвам основата на ипа от изпарителя в чаша. какво трябва да направя с тази основа (прозрачна). какво ще се случи, ако я изсипя в сместа от ипа/основа. защо трябва да правя това?
и жълтия слой (основа/Ipa) в реактора. 3 литра смес от ИПА/база. как мога да намаля ИПА??? това също ли е ротовап? защото ако започна да изпарявам в реактора при 80 градуса, ИПА капе от кондензатора. проблемът ми с това е, че накрая става червена и миризмата изчезва. Мисля, че съм се объркал.