Ne, ne na 100 %. Vím, že dobře fungují jako organická bázická činidla k zahájení elektrofilních adičních reakcí. A mnohem snadněji a levněji se dají koupit.
Tato nitroskupina nasává volební hustotu natolik, že tuto nitroaldolovou reakci můžete dokonce provést bez jakéhokoli bazického katalyzátoru. Metylamin může deprotonovat nitroalken. Ive testováno funguje dobře.
Můžu potvrdit, že sekundární aminy moc dobře nefungují. udělal jsem 250g stupnici s 10ml dibutylaminu. po 3h @65-70 jsem se rozhodl situaci zachránit přidáním monoethanoloaminu, v tu chvíli RM výrazně ztmavl a zakalil se. nechal jsem ho refluxovat dalších 20-30 minut při vysoké teplotě a vypnul jsem ho a nechal vychladnout na pokojovou teplotu, vyluhoval přes ipa, zamrazil. prvním dojením jsem získal asi 170g P2.
Sloučeniny obsahující skupinu NH, deriváty amoniaku (NH3). několik příkladů : Metylamin. Hexamin, amfetamin, dibutylamin. primární amin je sloučenina, která má pouze jedno H v NH3 nahrazeno něčím jiným, např. metylamin, zatímco sekundární aminy mají 2 H něčím nahrazeny, např. dibutylamin, to je vysvětleno jednoduše, je toho trochu víc, ale jen abyste tomu rozuměli.
Ta zpráva byla stejně určena pro vlákno, ne pro tebe. řešili jsme, jestli sekundární aminy mohou katalyzovat tuto reakci z tématu, a já jsem skutečně potvrdil, že dibutyialmin přinejmenším nefunguje tak dobře.
Dobrý den, jaký je váš názor na syntézu benzaldehydu ze styrenu pomocí ozonolýzy a Myslíte si, že je možné sinth. bzdhd z kyseliny salicylové nebo z fenolu?
Vsadím se, že ano, za předpokladu, že to může být volná báze, pokud ji získáváte z doplňků, mohou tomu bránit pojiva, informujte nás, jsem zvědavý. kdysi jsem byl na půli cesty k použití amftaminové báze jako katalyzátoru, když mi došel propen, to by bylo také zajímavé vědět.
Dobrý den, jen krátká otázka:
Udělal jsem 100 ml nitroetanu
142ml benzaldehydu
A po opětovné krystalizaci p2np s IPA dostal 149,2 g po 2 dnech ve vakuovém exsikátoru při plném vakuu a 2 dnech sušení na vzduchu. Zní to přibližně správně, nebo by se to dalo zlepšit?
S pozdravem newb
Je třeba převzít molekulovou hmotnost benzaldehydu i P2NP. 100 g benzaldehydu je necelý 1 mol, 100 g P2NP je přibližně 0,7 molu. To znamená, že máte asi 70 % teoretického výtěžku.