Leuckartova aminace 1-fenyl-2-propanonu (P2P) na amfetamin a metamfetamin. Směsné měřítko.

Hank Schrader

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
177
Podělím se s vámi o tabulku.
Khi3lZJupI

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
313
Snad je jen spravedlivé dodat, že teploty nad 180 °C, jako je jmenovaných 200 a 210 °C, pro jistotu zcela zničí P2P a dokonce i formamid, vznikající páry a plyny jsou vysoce toxické. Odvzdušněte vše, co vychází z horní části kondenzátoru ven! Vážně!
Udržujte teplotu pod 180 °C, lépe pod 175 °C, a kalibrujte infračervený teploměr podle použité baňky/sestavy, jinak nikdy nebudete přesně vědět, jak je horká.

Hodně štěstí

View previous replies…

Throw-off

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
43
Počkejte chvíli.. @OrgUnikum znamená to, že po vysušení methylenchloridu můžete potenciálně začít přidávat jen kyselinu D-(-)-vinnou (cas 147-71-7) a zúčastněnou sůl d-meth?

Pokud ano, existuje ještě nějaká literatura o mikrovlnném ozařování? Chlapi, máte cenu zlata, děkuji.

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
313
Spousta literatury, ale uvědomte si, že trik není ani tak v mikrovlnkách, ale v tom, že se jedná o tlakovou nádobu v mikro a že tlak způsobuje. Sám jsem si to uvědomil teprve nedávno: Klíčem k úspěšné Leuckartově reakci pro amfetamin je použití tlakové nádoby pro reakci a hydrolýzu. Metamfetamin lze vyrobit Leuckartovou reakcí bez tlakové nádoby, výtěžky však nejsou hvězdné, daleko lepší je pro to Al/Hg nebo NaBH4.

A oddělit stereoizomery, d- meth a l-meth, není tak snadné jako přidat kyselinu D-(-)-vinnou, omlouvám se. Ale není potřeba vzácná a drahá kyselina D-(-)-vinná, lze použít normální kyselinu vinnou, odvozenou od přírodních látek. Proces zahrnuje přírodní kyselinu vinnou 1/4 mol, HCl 1/2 mol, d/l-meth 1 mol a zahrnuje tvorbu soli a částečné rozpouštění/reformaci soli (zrání), dokud není dosaženo prakticky úplného oddělení. Není to triviální. Velmi závisí na teplotě a nastavení.

Throw-off

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
43
Když říkáte, že výtěžnost není hvězdná, o jakém typu procenta se jedná? Není to podobné i výše uvedené studii s derivátem formamidu Methly?

Důvodem použití D-(-)-vinného místo přírodního derivátu je to, že ho mám snadno dostupný a volný. Pevná hmota je izomer D a roztok je izomer L, je to tak?

Throw-off

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
43
Nevadí, že se jedná o tatarskou otázku, dnes jsem to vyřešil. Díky, příteli.

Throw-off

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
43
S hydrolýzou formyl amidu v těchto měřeních.
NMF - 130 ml
P2P - 100ml
Mravenčí - 84ml
Kolik roztoku naoh potřebujete a kolik HCI? Je dostačující 35% laboratorní roztok?

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
313
A jako bezplatná služba od vás, poměry pro P2P:

Formamid 50 ml 1,5 mol
kyselina mravenčí 56 ml 1,5 mol
P2P 66 ml 0,5 mol

View previous replies…

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
313
Na Wikipedii si vyhledejte molekulovou hmotnost N-methylformamidu - mol/g - a vynásobte ji 1,5, jak je vidět v mém příspěvku, na který odkazujete. Nebudu to dělat za vás.

BamBam

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
2
7. Surová volná báze methamphetaminu se destiluje ve vakuu (2 mbar, 60-100 °C) pomocí Kugelrohrova destilačního přístroje (volitelně) , čímž se získá methamphetamin jako čirý až světle žlutý olej (2,5 g, 42 %).

Jaká je další možnost? Jednoduchá, frakční nebo parní destilace? Pokud nemáte Kugelrohrův destilační přístroj?

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
512
Deals
5
Vaše směs má snadno oddělitelné složky s velmi velkým rozsahem bp, takže frakcionace je vyloučena.
Váš produkt se rozkládá před dosažením bp, dokonce více než primární aminový derivát, takže normální destilace také odpadá.
Správná je pára, nejlépe z alkalického roztoku maximálně 35 % NaOH, aby se zabránilo alkalické hydrolýze.

Pokud to jakýmkoli způsobem upřednostňujete, můžete také provést jen extrakci rozpouštědlem ze základního roztoku pomocí něčeho jako toluen, odstranit organickou vrstvu a okyselit na ph 2-3 a následně vodou. Poté se tato přidaná voda oddělí a organická frakce se vyhodí. aq vrstva se bazifikuje a znovu extrahuje čistým rozpouštědlem.

gus.fring

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
57
Mám dotaz, prosím 🙏🙂 mohu tento reciepe použít pro větší rozsah? Nebo jen pro malé měřítko?

Throw-off

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
43
Leukart je skvěle škálovatelný, pokud máte reaktor, můžete ho škálovat i velikostně.

William Dampier

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Použití dalšího množství vody v Leuckartově reakci může zvýšit výtěžnost. Kdo to dokázal, může o tom napsat zde.

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Ano, v Leuckartu se musíte ujistit, že tam vůbec není voda.

southcost

Don't buy from me
Language
🇺🇸
Reaction score
0
But we have a 12% water at least in our formic acid, isn't it?

loadingST

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇧🇬
Reaction score
129
Docela mě zajímá zkoušení této reakce (ano, ještě jsem nezkusil leuckard), mám několik otázek:
1. Je výtěžek reakce stejný pro primární aminy a sekundární aminy?
2. Ideální teplota: 175C nebo nižší?
3. Možná, že použití dean stark apartatures k udržení reakce v suchu zvýší výtěžek ?
4. HCL hydrolizace reakční směsi, pak přidání trochy methanolu a KOH nebo NAOH k hydrolýze zbývajícího formilderivátu a příprava destilačních aparatur k přímé destilaci freebase ve vakuu je nejlepší pracovní postup, který mě napadá ?

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
92
1. Ne, není tomu tak. Pro ohřev si myslím, že ano, ale zbytek pracovního postupu ne.

2. Udržuji teplotu ~ 155 C po dobu 24-27 hodin. Mnoho lidí říká, že 180 C nebo dokonce 175 C je příliš vysoká teplota. Strýček Fester ve svých knihách říkal, že se má udržovat nejnižší teplota, při které reakce probíhá (stále se objevují bublinky). Nízká teplota a dlouhá reakční doba. Opakem je příliš velká teplota a příliš krátká doba.

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Nyní, když skončím s ohřevem (amfetamin), provádím formylovou hydrogenaci se zásadou, mám tedy v posledních reakčních krocích ještě dát nejprve H2O2 (30 %)? Jakou roli zde hraje H2O2?

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
92
No, sám jsem si informace vyhledal. Úloha H2O2 je vzhledem k výtěžkům docela důležitá. H2O2 je oxidační činidlo, ale pokud jde o jeho molekulární formu, vždycky jsem si myslel, že může snadno působit i jako redukční činidlo. Docela zajímavá sloučenina!

View previous replies…

loadingST

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇧🇬
Reaction score
129
Proč potřebujete okysličovadlo, když ve všech patentech, které jsem studoval, nikdo nepoužívá h2o2? Můžete říci mechanismus účinku ?

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Právě jsem řekl o polovině mechanismu. Sám jsem byl trochu skeptický, protože jsem o něm také nic nenašel. H2O2 se chová jako redukční činidlo.
Peroxid vodíku redukuje P2P formamid na ---> N-formylbenzedrin, takže formylová skupina je nyní lepší odcházející skupinou, a když provedete hydrogenaci, amin zůstane neporušený na molekule benzedrinu a formylová skupina odejde, čímž vznikne benzedrin s lepším výtěžkem, myslím. Jde o to, že formylová skupina snadněji opouští molekulu.

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Sám jsem ale také stále skeptický, protože tyto informace o použití H2O2 jsem získal od chemického asistenta s umělou inteligencí, a to je to nejhorší místo, kde lze získat jakékoli informace týkající se chemie. Také jsem si všiml, že nikdo H2O2 při těchto typech syntéz nikde nepoužívá. Takže když jsem teď na stejném místě v této syntéze, asi použiju jen čistou vodu, kdyby mi to někdo znalý osvětlil. Mám tedy v této fázi vytvořit 30 % H2O2 nebo použít jen čistou vodu?

edy's

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇳🇱
Reaction score
51
Mohu jen zdvojnásobit množství h2o2, pokud je můj peroxid jen něco málo přes 15 % +, jeho mrcha najít silnější v mém místě, nebo maby nějakou jinou sloučeninu nahradit?

View previous replies…

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Jednou jsem z 12 % H2O2 vyrobil asi 25 % H2O2 (špatné výpočty), a přesto mi to vyšlo na kyselinu peroctovou!

TheNut22

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
92
Edice je v angličtině: Můžete si spočítat, kolik musíte odpařit z těch 15 % H2O2, abyste získali 35 %, a pak můžete vyrobit dobrou peracidu. Takhle jsem poprvé dostal ze 40 g MPB ---> 35,60 g acetoxyfenylpropenu. Takže, páni. A z 12% H2O2 jsem udělal 30% H2O2, abych si spočítal, kolik vody musím odstranit opatrným odpařováním, a peracida fungovala takhle dobře! Ale abych byl přesný, dám peracidu bokem na 3 až 4 dny s katalyzátorem H2SO4, aby to fungovalo.