Metody extrakce efedrinu z tablet

ralralro

Newbie
New deal
Reaction score
4
Zajímalo by mě, zda potřebuji 100% xylen, nebo je v pořádku použít jen xylen z lakovny?

New deal
Reaction score
0
To je to samé, co jste tam není žádný jiný xylen než hard ware store Myslím tím, že byste si mohli objednat z ebay laboratorní třídu, ale to nebude mít žádný rozdíl

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,872
Deals
Rozuměli jste tomu, co jsem vám napsal výše? Můžete se pokusit rozpustit tento roztok ve vodě a oddělit od PEG alkalickou extrakcí. Získáte toluen (nebo jiné vhodné rozpouštědlo) s volnou bází PseudoE). Poté kyselou extrakcí oddělte PseiudoE od Ibuprofenu.

Last edited by a moderator:
View previous replies…
New deal
Reaction score
0
Ale právě všechny neaktivní složky se stávají problémem řekněme, že oddělíte pseudoefedrin a ibuprofen, co pak teď musíte vyčistit i všechny neaktivní složky a většina z nich je rozpustná ve stejné chemikálii, je to téměř nemožné a po 4 hodinách práce na tom a pravděpodobně získání 50 % skutečného pervitinu čas a peníze vynaložené na všechno byste vlastně brali do ztracena, a to pokud se vůbec nějaký konvertuje většinou skončíte s napůl konvertovaným pervitinem a pseudoefedrinem

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,872
Deals
Může se pokusit o bleskovou chromatografii pro tento případ. Tento postup by však byl dost vyčerpávající.

diogenes

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
112
Ahoj Pattone, děkuji za upřesnění. Moje zmatení pocházelo z popisu na Erowidu, kde se doporučuje zbavit se PEG namočením původní směsi do toluenu, takže jsem začal přemýšlet, zda část PEG nezůstane v toluenu.

Zde je podle mého názoru správný postup, dejte mi prosím vědět, pokud byste něco změnili.

1. přidání alkalického roztoku na pH 13
2. extrakce toluenem/jiným nepolárním materiálem
3. zlikvidujte starou vrstvu vody, pak možná udělejte několik promytí vodou?
4. Přidat trochu čisté vody do nepolárního rozpouštědla.
5. Okyselte na pH 3 zředěnou HCl.
6. Pseudo bude migrovat do vodné fáze jako sůl pseudo-HCl.
7. Ibuprofen (nyní kyselý) se vysráží ve vodné fázi, takže teoreticky máme ve vodě docela čisté pseudo.
(8.) Možná by závěrečným čištěním měla být AB extrakce etherem, i když by to mohlo snížit výtěžek.

Urky

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
7
Sry musím udělat několik kroků, které jsou jasné.

Přidání alkalického roztoku do pH 13.........přidání alkalického roztoku do čeho? jako soke pills in alkaline water ? protože moje pilulky obsahují sračky, které se aktivují ve vodě.
2. extrakt s toluenem/jiným nepolárním.......dobrým
3. zlikvidovat starou vrstvu vody, pak možná udělat několik promývání vodou?........good
4. Přidejte do nepolárního rozpouštědla trochu čisté vody...........good
5. Okyselte na pH 3 zředěnou HCl..........good
6. Pseudo bude migrovat do vodné fáze jako sůl pseudo-HCl..........good
7. Ibuprofen (nyní kyselý) se vysráží ve vodní fázi, takže teoreticky máme ve vodě docela čisté pseudo.............takže teď mohu ibuprofen z vody odfiltrovat a mít čistou vodu pouze s pseudo ?
(8.) Možná by závěrečným čištěním měla být AB extrakce etherem, i když by to mohlo snížit výtěžek.

View previous replies…

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,872
Deals
K drceným tabletám
Nejsem si jistý, zda se tímto způsobem vymyjí všechny příměsi, ale zní to jako dobrá možnost.

Urky

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
7
Takže jestli to chápu správně, namočím rozdrcené pilulky do toluenu, pak přidám směs alkalického vodného roztoku a pak budu extrahovat toluenem NEBO namočím do alkalické vody a pak extrahuji toluenem?

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,872
Deals
Dokážete mi říct, v čem je rozdíl? =)

Urky

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
7
Žádný rozdíl sry im stupid, díky
Poslední otázka...aktivují se účinné látky ve vodě přidáním alkalického roztoku (voda/NaOH) ?

waltjr5858

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Yes there has to be water present...if thats what your asking. I would selectively pull the peg and any other crap like that first otherwise you won't get freebase at all

New deal
Reaction score
0
A/b extrakce pravděpodobně nejlepší možností, která stále není zaručena

Urky

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
7
?Takže tím chcete říct, že bych měl pro celý tento postup použít extrakci A/B ?

Můj nový plán je nejprve rozpustit pilulky v ethanolu po dobu 5-8 hodin. (minule jsem tento teqniqe rozpustil bot IBU a PSE, ale hmotnost krabičky Modafenu je 24ks a jedna tableta obsahuje 200mg Ibuprofenu a 30mg PSE. takže na začátku jsem začal s 5500mg.
Po ethanol souk jsem jen nechat je odpařit rdryry v chill.....it byl okayn a nejzajímavější myslím, že jsem šel z 5500a na jako 1500-1700 mg, ale im reallz jistý, že to jen pse, ibu a několik málo plnidla.
A z tohoto bodu jsem zvědavý.
SOOOO myslíte, že to bude fungovat ?

1. namáčení celé hmoty v ethanolu po dobu 5-8 hodin.
2. přefiltrování roztoku a ponechání tekutiny a vyhození zbytků roubíku.
3. nyní je čas zahřát na velmi nízké teplotě a pomalu odpařovat, dokud nezískáme požadovanou práškovou směs PSE a IBU.
4.přidání alkalické vody, dokud můj roztok nedosáhne pH 13.........přidání alkalického roztoku k čemu? jako soke prášky v alkalické vodě ? protože moje prášky obsahují sračky, které se aktivují ve vodě.
5. extrakt s toluenem
6. teď zlikvidovat starou vrstvu vody, pak možná udělat několik promývání vodou?
7. Do nepolárního rozpouštědla přidejte trochu čisté destilované vody.
8. Okyselit na pH 3 zředěnou HCl (musím to protřepat, nebo stačí pomalé víření?).
9. Pseudo bude migrovat do vodné fáze jako sůl pseudo-HCl.
10. Ibuprofen (nyní kyselý) se vysráží ve vodné fázi, takže teoreticky máme ve vodě pěkně čistý pseudo.
11. Nakonec mohu provést extrakci A/B, abych PSE ještě více vyčistil.

Děkuji za odpovědi :D

Plantguy

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Pro nejsilnější nejčistší a nejzelenější způsob je následující dehydrogenace kruhu alias zbavení se alkoholu pomocí rekrystalizace cyklizace přidáním menšího množství ve více kruzích při současném odstranění alkoholu a nečistot . Aka mikrokrystal tek

chem19

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Zdravím odborníky,
Mám tablety, které mají levocetirizin hydrochloridum 5 mg & pseudoefedrin hydrochloridum s prodlouženým uvolňováním 120 mg, oxid železitý.
Mé otázky jsou následující
1) Jak extrahovat pseudoefedrin z následujícího složení.
2) natha není v mé zemi dostupná a zasílá se.
3) v procesu extrakce je striktně řečeno, že vm&p natha a žádná jiná náhražka. Existuje nějaká konkrétní jiná chemická látka, která ji může nahradit.
Vaše odpověď pro mě hodně znamená. Předem děkuji.

New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Ahoj. mám dotaz. v mém případě tablety obsahují 5 mg levocetrizinu hcl a 120 mg pse hcl. je tam potah z oxidu železitého. Protože levo i pse jsou aminy a mají podobnou polaritu, nevím, jak je oddělit. také by byl problém, kdybych neodstranil levo? plz help.

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,872
Deals
Vyextrahujete oba izomery. Řekli jste, že mají stejný dipólový moment (polaritu), jak předpokládáte, že extrahujete pouze jeden izomer?

chem19

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
9
@G.Patton levocitrizin a pseudoefedrin nejsou izomery. slovem levo má na mysli levocitrizin a ne levo a dextro formu. Obě jsou polární a rozpustné v téměř stejném rozpouštědle. Otázkou tedy je, jak je od sebe oddělit.

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,872
Deals
Omlouvám se, nečetl jsem pozorně a myslel jsem, že mluvíte o l-efedrinu. Pravděpodobně je můžete oddělit pomocí bleskové chromatografie (podívejte se na Lab FAQ), ale nemám k dispozici zápis pro tyto látky. Vhodná rozpouštědla si musíte zvolit sami.

testint

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
77
I byla praxe po vyčištění na pak Redox
protože je obtížné přímo redukovat benzylové hydroxyly
a velmi snadno redukovat benzylové ketony oxidačním činidlem používaným hlavně je
[oxodiperoxo molybdenový katalyzátor ve vodě a peroxid vodíku].

Plantguy

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Co je to bronkaid sulfát 25mg

bananabebop

Newbie
New deal
Reaction score
0
Síranové soli se chovají jinak než soli hydrochloridové.

Může být chybné - síran efedrinu musí být rozpuštěn v h2o. Nelze jej snadno rozpustit v alkoholu (ethanol/methanol).
Následuje extrakce A/B.