Nejjednodušší syntéza metamfetaminu z amfetaminu

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,806
Deals
1

diogenes

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
111
Neberu to jako zpochybňování :). Jsme tu proto, abychom si navzájem pomáhali informacemi. Jelikož jsem tuto konverzi (ani z racemického, ani z D-amfetaminu) nezkoušel, mohu se opřít pouze o Rhodiovy poznámky na téma.

Mimochodem, použil bych jen racemický amfetamin, protože metamfetamin lze řešit stejnými metodami jako amfetamin a proč riskovat cenný D-izomer, když konečné výsledky nejsou známy.

`Formaldehyd a hliníkový amalgám`
N-methyl-amfetamin byl připraven reakcí příslušného amfetaminu s formaldehydem a redukcí za nepřítomnosti kyseliny. Směs 1 molu volné báze amfetaminu (136 g) a 1 molu vodného formaldehydu (81 ml 37 % nebo 75 ml 40 %) v 350 ml alkoholu a přebytku amalgámu hliníku byla tedy několik hodin redukována, přidána voda, hydroxid hlinitý odfiltrován, roztok okyselen a odpařen a volná báze oddělena pomocí alkálií za vzniku fenyl-N-methylisopropylaminu, převedeného na hydrochlorid, mp 140 °C. Podobně 70 g d-amfetaminu v alkoholu s hliníkem a 1 mol formaldehydu poskytlo d-metamfetamin, který byl převeden na fosforečnanovou sůl. Podobně se z 1-fenyl-2-aminopropanolu získal efedrin.
(Zdůraznění ode mne.)

Každopádně stále vyzývám kohokoli z vás, aby se podělil o své zkušenosti, které tuto syntézu skutečně vyzkoušel a má s ní nějaké reálné zkušenosti. Někdy to zkusím, ale bylo by skvělé vědět, že to opravdu funguje, než obětuji spoustu materiálu a času. Druhou možností je začít od P2NP redukcí na imin a následnou hydrolyzací v kyselém prostředí na P2P, ale to pak zahrnuje další aminaci P2P methylaminem, což je podle mě přehnané, protože už jedna proběhla (po kondenzaci benzaldehydu s nitroethanem). Metoda, kterou bych použil já, také vyžaduje poměrně velké množství kyseliny octové k redukci, např. na železném katalyzátoru, a pak hydrolyzovat kyselinou. Pokud to nikdo nezkoušel, tak udělám srovnání a dám vědět členům fóra.

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
512
Deals
5
Pěkné, to je to, co rádi vidíme dood

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,806
Deals
1
Nespěchejte prosím, za pár týdnů zveřejníme p2np => p2p video syntézu.

diogenes

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
111
Skvělé. Počkám tedy a nechám odborníky, aby zjistili podrobnosti/úskalí. Díky Patton

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
215
Deals
3
Zdravím všechny,

Takže je na čase, abych se nyní posunul ve svém postupu a začal se zabývat výrobou krystalického metamfetaminu (ICE), o "normální" metamfetamin nemám zájem.

Takže dovolte mi začít s posting krok a ptát se na mé otázky, Byl bych vděčný za každý znalý vstup.

Krok:

1. Musíte získat 1 mol báze bez amfetaminu (1) přidáním soli vašeho amfetaminu do 20% vodného roztoku NaOH na pH 12. Míchejte 15 min a extrahujte bázi bez amfetaminu pomocí DCM nebo petroletheru 3 x 75 ml.
    Otázka: Píše se tam amfetamin free base a pak sůl, znamená to freebase jako v amfetaminoleji nebo suchý amfetamin, kdybych měl hádat, znamená to amfetamin sulfát.

2. Připravte Al amalgám. K výrobě amalgámu musíte použít přibližně ~70 g Al fólie a 1,62 g dusičnanu rtuťnatého(II)2 (Hg(NO3)2), jak je popsáno v následujícím tématu.
    Otázka:Zde není žádná otázka.

3. Směs 1 molu amfetaminové volné báze (136 g) a 1 molu vodného formaldehydu (2) (81 ml 37 % nebo 75 ml 40 %) v 350 ml EtOH (ethanolu) v 5l baňce s kulatým dnem a zpětným chladičem a přebytkem hliníkového amalgámu, který byl předem připraven.
    Otázka: Extrakt z kroku 1 se nalije do 5l baňky s kulatým dnem spolu s 81 ml 37% vodného formaldehydu a 350 ml EtOH a hliníkovým amalgámem?

4. Imin (3) byl redukován po dobu přibližně dvou hodin, aby se reakční teplota udržela pod ~50-60 °C. Chlazení by mělo být použito, pokud se reakce stane příliš prudkou.
    Q: Reakce z kroku 3 se míchá buď horním míchadlem, nebo magnetickým míchadlem v kombinaci s chladičem, aby se reakční hmota udržela pod teplotou 60c
    .

5. Do reakční hmoty se přidá 1 l vychlazené destilované vody, hydroxid hlinitý se odfiltruje.
    Otázka: Do reakce přidáme 1 l studené vody a pomocí Buchnerovy nálevky s filtrem ji vyčistíme od zbytků hliníku?

6. Reakční hmota se extrahuje DCM nebo petroletherem 3 x 75 ml. Extrakty se upraví 20 % HCl na pH 3. Vzniklá vrstva vody z filtrace se alkalizuje 20 % aq NaOH na pH 12 a extrahuje se DCM nebo petroletherem 3 x 75 ml. Organické vrstvy s metamfetaminem (4) se spojí, zkoncentrují ve vakuu a vysuší nad bezvodým Na2SO4 nebo MgSO4.
    Otázka:Vůbec tomu nerozumím, je to pro mě velmi nejasné.

Chápu, že by zde měly být dvě různé vrstvy. Takže předpokládám, že od kroku 5, kdy přidáme studenou vodu a odfiltrujeme reakci od zbytků hliníku. Rozdělí se na dvě vrstvy. Jednu organickou a druhou s vodou, vodnou vrstvu.

Organická vrstva se extrahuje DCM 3 x 75 ml a poté se upraví 20% HCl na pH3

Vodná vrstva (vodná vrstva) se upraví 20% NaoH na pH 12 a poté se extrahuje DCM 3 x 75 ml.

Po extrakci a úpravě se obě vrstvy spojí, zkoncentrují ve vakuu (nepovinně) a vysuší pomocí Na2SO4.

Pokud se nemýlím, tak v tomto kroku získáme metamfetaminovou volnou bázi (Meth-oil)?

7. Příprava hydrochloridu metamfetaminu se provádí probubláváním suchého plynu HCl přes organickou vrstvu. Sraženina se odfiltruje odsávací filtrací a vysuší. Také lze pěstovat ledový metamfetamin následujícími metodami.
    Otázka: Vůbec tomu nerozumím, je to pro mě velmi nejasné.

Pokud se nemýlím, jedná se o krok, kdy krystalizujeme metamfetaminovou volnou bázi (Meth-olej) na metamfetamin?

Budu vděčný za vaše informace a poznatky k mému dotazu
    .

S pozdravem

PS: Mohl by admin prosím udělat z této syntézy sticky.

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,806
Deals
1
1. Musíte získat amph free base (amph oil). Do 20% roztoku aq NaOH přidáte 1 mol soli ...
3. >81 ml 37% vodného formaldehydu a 350 ml EtOH .
Musí být již spojeny
4. +
5. +
6.>Organická vrstva se extrahuje DCM 3 x 75 ml a poté se ošetří 20% HCl na pH3
Celou směs musíte extrahovat DCM. Po této extrakci získáte vodnou vrstvu, kterou je třeba alkalizovat na pH 12 a znovu extrahovat. Poté se oba tyto extrakty DCM (které obsahují Meth) musí spojit, vysušit nad sušidlem a rozpouštědlo se vydestiluje. Získáte metamfetaminový olej.

7. Existují dvě možnosti. První je, že probubláte plynnou HCl a získáte racemický amfetamin hydrochlorid. Druhá, oddělíte D-meth pomocí kyseliny l- nebo d-vinné a získáte velké úlomky meth.

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
215
Deals
3
Dobrý den,

Následná otázka, krok 2.

Může NaBH4 nebo LiAlH4 nahradit Al/Hg?

Pokud ano, jaká je nahrazující hmotnost pro tuto syntézu, 70 g?

S pozdravem

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,806
Deals
1
Myslím, že ano, 1-1,2 molární přebytek je v pořádku. Kde jste vzali 70 g?

Edit: Uvědomil jsem si, kde jste to vzal.

btcboss2022

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
673
Deals
8
Právě to dělám se syntézou s 3 moly a 3,6 moly NaBH4 nahrazující amalgám a ve studené atmosféře jako ostatní redukce NaBH4 v tuto chvíli se zdá být v pořádku zítra budu aktualizovat konečný výsledek jsem nechal míchat teď.
V bodě 6 musím extrahovat organickou vrstvu před úpravou HCl na PH3 a později bazifikovat vodní vrstvu, abych ji extrahoval?
Proč se nejprve provede extrakce a teprve potom se zpracuje na kyselinu a proč se to znovu okyseluje, když se to neextrahuje?
Není lepší celou směs bazifikovat a extrahovat jednou? Nebo pokud je lepší extrahovat jednu část v kyselině, mělo by se to udělat až po úpravě, ne před ní?
Podivný postup v bodě 6.
Můj formol 40 % byl v roztoku methanolu, v tom případě ho nemusím sušit pro reakci s NaBH4, pokud je váš roztok s vodou, měli byste ho vysušit síranem, pokud chcete použít redukci NaBH4.
Děkuji.

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,806
Deals
1
Dobrý den, omlouvám se za dlouhou odpověď.
Existuje acidobazická extrakce: musíte vytvořit pH3, extrahovat ho. Poté vyrobit zásadité pH a znovu jej extrahovat. Extrakty (organická vrstva) se spojí.
Co tím myslíte? Jedná se o typickou acidobazickou extrakci. Teorii tohoto postupu si můžete přečíst v mém tématu Extrakce.

JuanoImano4378

Don't buy from me
Reaction score
1
Ahoj Pattone, v místě, odkud pocházím, nemohu sehnat bezvodý dusičnan rtuťnatý(II), ale jsem schopen sehnat monohydrát dusičnanu rtuťnatého(II), (Hg(NO3)2).H2O. V přehledu o hliníkovém amalgámu jsem se dočetl, že je nutná voda. Znamená to, že je možné použít monohydrátovou verzi?

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,806
Deals
1
Ano, kladně. Musíte přepočítat množství Hg(NO3)2*H2O v souladu s molárním poměrem Hg(NO3)2 .

JohnWebb

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
49
Dobrý den, mohu místo dusičnanu použít chlorid rtuťnatý ii?
Jen přibližně.. kolik Meth lze vyrobit ze 100 g amfetaminu?

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
512
Deals
5
Ano, jakákoli rtuťnatá sůl, která je rozpustná ve vodě, je v pořádku.
Má dobrou výtěžnost, nemůžu vám to říct přesně, ale je to v pořádku, určitě více než 50 %.

nsrnsr

Don't buy from me
Reaction score
0
Mám pouze paraformaldehyd, jak upravit poměr vodného roztoku? Děkuji