Ma ei võta seda kahtluse alla
. Me oleme siin selleks, et üksteist teabega aidata. Kuna ma ei ole seda muundamist (ei racemilisest ega D-amfetamiinist) proovinud, siis võin tugineda ainult Rhodium`s märkustele kohta
Mina kasutaksin muide lihtsalt ratseemilist amfetamiini, sest metamfetamiini saab lahutada samade meetoditega kui amfetamiini ja miks riskida väärtusliku D-isomeeriga, kui lõpptulemus ei ole teada.
`Formaldehüüd ja alumiiniumamalgaam`
N-metüül-amfetamiini valmistati vastava amfetamiini reageerimisel formaldehüüdiga ja redutseerimisel happe puudumisel. Nii redutseeriti 1 mooli amfetamiini vababaasi (136 g) ja 1 mooli vesialuselise formaldehüüdi (81 ml 37% või 75 ml 40%) segu 350 ml alkoholis ja alumiiniumamalgaami ülejäägis mitu tundi, lisati vett, alumiiniumhüdroksiid filtreeriti, lahus hapestati ja aurustati ning vababaas eraldati leelise abil, saades fenüül-N-metüülisopropüülamiini, mis muudeti hüdrokloriidiks, mp 140 °C. Seejuures saadi N-metüülisopropüülamiini, mis oli ümber ehitatud hüdrokloriidiks.
Samamoodi anti 70 g d-amfetamiini alumiiniumi ja 1 mooli formaldehüüdi alkoholiga d-metamfetamiini, mis muudeti fosfaatsoolaks. 1-fenüül-2-aminopropanool andis sarnaselt efedriini.
(Rõhutus minu poolt.)
Igatahes, ma kutsun ikka veel kedagi välja, kes on seda sünteesi tegelikult proovinud ja kellel on sellega reaalsed kogemused. Ma kavatsen seda mingil hetkel proovida, kuid oleks olnud hea teada, et see tõesti toimib, enne kui ohverdan palju materjali ja aega. Teine võimalus on alustada P2NP-st, mis redutseeritakse imiiniks ja seejärel hüdrolüüsitakse happelises keskkonnas P2P-ks, kuid see hõlmab seejärel P2P täiendavat aminatsiooni metüülamiiniga, mis on minu arvates liigne, kuna see on juba toimunud (pärast bensaldehüüdi kondenseerimist nitroetaaniga). Meetod, mida ma kasutaksin, nõuab ka üsna palju äädikhapet, et redutseerida nt rauakatalüsaatoril, seejärel hüdrolüüsida happega. Kui keegi pole seda proovinud, siis teen võrdluse ja annan foorumlastele teada.