1-fenil-2-nitropropén (P2NP) videószintézis benzaldehidből és nitroetánból. Henry-reakció.

Xiao hua

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
8
Kérem, mondja meg, hogy ciklohexén vagy ciklohexamin? P2np szintézis videó. Köszönöm 😊

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
A ciklohexén nem amin

View previous replies…

wael gano

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
41
Megpróbáltam a szintézist, és végül ezt a megoldást kaptam. Mi a baj ezzel? Mi a teendőm?
7,5 ml benzaldehid
6 ml nitroetán
3 ml jégecetsav
1,8 ml ciklohexilamin
3,5 órán át melegítjük
Mi a baj a reakció termékével, valami olyasmi, mint a nem reagált amin?
Vw7yBtup34

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
oof, most olvastam figyelmesen...akkor kell használni azonos mennyiségű nitro benzo, hogy a képen a nem reagált benzaldehid ofcourse

Last edited:
View previous replies…

flyhigh

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
10
10ml nitro és 10ml benzo .. mennyi GAA és mennyi n-butil-amain használna ebben az esetben ? hogyan van a yeild btw az equi kötetben ?

wael gano

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
41
Igaza van, úgy tűnik, hogy a benzaldehid egy felesleges
És ha a nem desztillált nitroetánt az etil-nátrium-szulfát szintéziséből használták fel
Én már csináltam korábban, és piszkos p2np terméket kaptam. Izopropanol alkohollal mostam és sárga kristályokként jött ki.

wael gano

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
41
Az egyenlő térfogatok igazak, de a felesleges benzaldehid nem okozza a reakció teljes kudarcát
Azt kell kapnom, hogy p2np kristályok, egy kis termék a nitroetán mennyiségén és a felesleges benzaldehid, nem reagált, izopropanollal mosott
A reakció terméke most tartalmaz valamit nem reagált, de kétlem, hogy a reakció vizet tartalmazna
Már korábban is futtattam reakciót ecetsav hozzáadása nélkül, és nem láttam, hogy víz keletkezett volna.

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
nehéz megmondani, amikor azt mondta magadnak, hogy a nitroetán tisztítatlan volt a szintézisből, próbálja meg izolálni a terméket, és tisztítsa meg azt, hogy azt hiszem, hogy tisztítsa meg.
és még egyszer, ahogy mondta, lehet, hogy az ecetsav, azt oldószerként és pufferként használják ebben a reakcióban, így normális, hogy maradványai vannak.

flyhigh

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
10
A kép alapján azt hiszem, hogy a tiszta oldat nem reagált benzo és GAA. melegítsük fel, hogy elpárologjon a GAA, majd adjunk hozzá IPa-t és fagyasszuk le egy éjszakán át, majd meglátjuk tomm mi történik.

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
Én mindig megyek 1 rész nitro 1 rész benzo , 0,4 rész gaa (vagy kevesebb, mindegy) , 0,05 rész katalizátor (usulay ciclohexilo), első termés általában hoz körülbelül annyi grammot, mint amennyit a nitro benzo térfogatába teszel, ha egy kicsit kevesebb talán, következő termés még 10-15% legfeljebb a kezdeti, amely ponton már nem érdemes fejni többé

flyhigh

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
10
Nincs ciklohex , van n-butilamin , mindig zavaros, hogy milyen részt kell használni, írtam a szellem és más nem válaszoltak.

wael gano

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
41
Össze vagyok zavarodva ezzel kapcsolatban
Korábban már végeztem tuningot, és sikerrel jártam a borátokkal.
használtam
3 ml desztillálatlan nitroetán
3 ml benzaldehid jó.
0,5ml ciklohexilamin
50 Celsius fokos hőmérséklet
5 óra reakcióidő
Ezt követően szobahőmérsékletre hűtve fekete masszává vált. Azonnal vizet adtam hozzá. P2np kristályok jelentek meg piszkosbarna színben.
Biisopropanolos lavage-ot végeztek rajta.
A kristályok sárga színűek, jó világos narancssárga színnel