1-fenil-2-nitropropén (P2NP) videószintézis benzaldehidből és nitroetánból. Henry-reakció.

ASheSChem

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇫🇷
Reaction score
177
kipróbáltam ! és ez az én tényleges hozamrekordom haha köszönöm !!!

55gr benzaldehid
40gr nitroetán
10ml ecetsav 80°
3ml izopropanol 99,9%
10ml ciklohexilamin

14:20 - a keverés megkezdése, a főzőlap a maximumon.
14:28 - nekem homogénnek tűnik, apró olajos visszatükröződésekkel, de ha nem látok buborékokat...
14:32 - buborékok képződését látom a folyadékban.
14:33 - csökkentem a hőmérsékletet (ahogy általában szoktam) és bekapcsolom a keverőt, pár percig erős, majd kicsit csökkentem a hőmérsékletet
18:00 - Megállok és hagyom kihűlni.
19:00 - hozzáadok 100 ml izopropanolt, jól összekeverem (mágnesesen) és megfagyasztom.

09:00 - elkezdem a fagyasztott terméket a gravitáció segítségével szűrni, rendszeresen kevergetve.
12:00 - átrakom egy pyrex tálba a szárítás végére (inkubátorban).
20:30 - mérlegelés és a hűtőszekrénybe helyezés, 67,7 g - (71,11%).

ZZdxegJBkW
MCAIjwp92x
DE4o5psV0I
MlwHuK3PpI

flyhigh

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
10
azonos mennyiségekkel tudna javaslatot tenni, hogy milyen mennyiségű n-butil-amint használjunk ? a ciklohexil-amin helyett ?

flyhigh

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
10
Ez 55 gramm benzaldehid vagy 55ml ? mert a sűrűség 1,04 gm/L és a képen a lombik mérete 200ml , így azt hiszem, hogy 55ml kell lennie.
Kérem, javasoljon valamit.

ACAB

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
169
Miután sikeresen végrehajtottam a szintézist az első videóban bemutatott módon, most az utolsó kérdés következik:
Mi marad a terméken kívül? Hogyan tudom újrahasznosítani?
Az anyalúgomnak két rétege van, egy nehezebb sötétvörös olajos réteg és egy felső világossárga réteg, feltételezem IPA/víz keverék, amiből az IPA-t le tudnám desztillálni.
Az alsó sötétvörös réteg is használható még? Vagy csak hulladék?

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
Úgy hangzik, mintha nitro maradt volna, az anyafolyadéknak egyfázisúnak kell lennie, és ha már piros, akkor több mint valószínű, hogy elhasznált. ipa-t adhatsz hozzá, hogy mindent homogenizálj, és dobd be a fagyasztóba.

View previous replies…

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
az ártalmatlanításról? ha németországban vagy osztrákországban van, kérdés nélkül, ingyenesen veheti át a vegyi hulladékot.
Az oldószerhulladékok újrafelhasználás céljából hígíthatók is, nézze meg a fonalat.

Xiao hua

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
8
Kérem, mondja meg, hogy ciklohexén vagy ciklohexamin? P2np szintézis videó. Köszönöm 😊

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
A ciklohexén nem amin

View previous replies…

Xiao hua

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
8
milyen kémiai helyett ciklo-axamin. ciklo-axamin van, hogy keményen kap az országomból. Ázsiai

oneimone

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Szia haverok. csak azt szeretném, hogy biztos legyek benne, hogy a butilamin bármelyik izomerjét használhatom? Nem értem, mit jelent az a kis "n" a bunh2 előtt. Természetesen a bunh2 és a butanol korlátozott az országomban, így magamnak kell megoldanom. Az Egyesült Királyságban egyszer avaible vásárolni legális forrása a butanol 2-butoxi-etanol, amit akartam fékezni HCl és elválasztani keresztül desztilláció és később követni google szabadalom, hogy bunh2, de im nem biztos, hogy tudom használni bután-2-ol. ez bármilyen különbség helyét OH csoport ?

wael gano

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
41
8HoqWdtJun

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
Le tudná írni az elvégzett eljárást? Katalizátort használt, milyen keverés , milyen fűtés, reakcióidő stb.
Nekem úgy tűnik, hogy kapott egy kis terméket, a többi pedig nem reagált, de ez csak találgatás.

wael gano

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
41
Megpróbáltam a szintézist, és végül ezt a megoldást kaptam. Mi a baj ezzel? Mi a teendőm?
7,5 ml benzaldehid
6 ml nitroetán
3 ml jégecetsav
1,8 ml ciklohexilamin
3,5 órán át melegítjük
Mi a baj a reakció termékével, valami olyasmi, mint a nem reagált amin?

wael gano

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
41
Megpróbálkoztam a szintézissel, és végül ezt a megoldást kaptam. Mi a baj ezzel, mit kellene tennem?
YAnWu1hp7c

wael gano

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
41
Megpróbáltam a szintézist, és végül ezt a megoldást kaptam. Mi a baj ezzel? Mi a teendőm?
7,5 ml benzaldehid
6 ml nitroetán
3 ml jégecetsav
1,8 ml ciklohexilamin
3,5 órán át melegítjük
Mi a baj a reakció termékével, valami olyasmi, mint a nem reagált amin?
Vw7yBtup34

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
oof, most olvastam figyelmesen...akkor kell használni azonos mennyiségű nitro benzo, hogy a képen a nem reagált benzaldehid ofcourse

Last edited:
View previous replies…

flyhigh

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
10
youre igaza van annak egy ekvimoláris aránya mindkettő, de figyelembe véve sűrűsége benzaldehid és nitroetán kiszámítani az értékeket mindkettő megfelelően