Amfetamin szintézis P2NP-ből Al/Hg segítségével (videó)

MadHatter

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
397
Nem, a koncentrált azt jelenti, hogy koncentrált. Ez >60%. De nem vagyok pontosan biztos benne, hogy milyen hígításnál következhet be a higany(I)nitráttá való átalakulás. Talán 50% az oké.

Montecristo

Don't buy from me
Reaction score
41
elmagyarázná bővebben a higany feloldására szolgáló hcl és nitrát módszert?
Milyen súlyú higanyfémre van szükségem ehhez a mérethez?

MadHatter

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
397
Tudni fogja, ha higany(I)nitrátot állított elő: fehér só helyett sárga só lesz.

ACAB

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
169
A hőmérséklet itt is fontos szerepet játszik, forró, tömény savnak kell lennie >60°C-on

Szerintem úgy értette, hogy az alumíniumfólia oxidrétegét savval roncsolja, így a higany az alumíniummal reakcióba lépve amalgámot képez.

Last edited:
Reaction score
0
Köszönjük az eddigi válaszokat, sokat segítettek nekünk, még akkor is, ha sok hibánk volt. Mondjuk négy kör egymás után nem sikerült, az a rész, ahol a P2NP és az alumínium amalgám összeolvad, nem reagált, sem a hőmérséklet nem emelkedett, sem semmi, próbáltuk felmelegíteni, de nem sikerült. A második alkalommal heves reakció volt, és minden elpárolgott másodpercek alatt. Mi lehet a probléma? Az alumínium? Konyhafóliából 1x1cm-es négyzeteket vágtunk, többféle fóliát is kipróbáltunk, vastagabbat és normálisat is. A negyedik putanam után sikerült a reakció? Mi lehetett a probléma? Az alufólia formájában vagy valami másban? A nitrátot a hőmérő utasítása szerint 60%-os salétromsavval dolgoztuk fel és egyszer higanyval kevertük és egyszer 60C-ra melegítettük, mert valaki itt a fórumon azt írta, hogy csak 60C után szabadul fel a nitrát, sötétsárga és barna a gőzöket elfújtuk és egy tiszta sárga folyadék maradt és gondoltuk ez a higany-nitrát, amire szükségünk van. Köszönöm nektek

Reaction score
0
Van valaki, aki eladja a higany-nitrátot itt a fórumon?

Kimerítő teljesen hőmérőket keresni és magadnak készíteni. És úgy gondoljuk, hogy itt problémát okozunk, így mindig ugyanazt az erőt veszítjük el, és amikor az elkészített higany-nitrátot a hűtőszekrényben tároljuk, úgy gondoljuk, hogy néhány nap után elveszíti tulajdonságait. Keressük Európában, és sehol sem találjuk, és az Amazonon sem.

Tehát ha valakinek higany-nitrátot kell árulnia, akkor tényleg megvenné, legalább egy kicsit, amíg Európában nem jön valami konkrétum, amit mi magunk is megvehetünk.

Vagy a higanynak van valakinek eladni valója?

Reaction score
0
És igen, még egy kérdés a szintézisről. Biztosan lesz még több is, de szerintem ez jó, mert mások is tanulnak valamit a kérdéseimből, hehe

Lehet-e növelni a mennyiségeket? Arra gondolok, hogy mivel egyes szintézisek nem sikerülnek, a szintézisből ajánlott mennyiségek helyett (10g P2NP, 100ml IPA, 50g nátrium-hidroxid, 150ml víz...és a többi), az említett mennyiségeket 5-szörösére kellene növelnem (50g P2NP, 500ml IPA, 250g nátrium-hidroxid , 750 ml víz...és a többi).

Vagy növeljem őket 2-szer, 3-szor vagy 10-szer?

Ez működne?

ACAB

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
169
Valószínűleg inkább az amalgám előállításáról van szó, mint magáról a nitrátról. Kevesebb köze van magához az alumíniumfóliához, amíg a megfelelő mennyiség van jelen. Azt, hogy a nitrátod hatásos-e, onnan tudod megállapítani, hogy az alumínium lassan feloldódik, a víz sötétszürkévé válik, és buborékok emelkednek fel.
A P2NP hozzáadásával meg kell várni a megfelelő pillanatot, amikor már elég amalgám képződött, de még mielőtt ez a reakció elérné a csúcspontját, én azt mondanám, hogy 10-15 perccel a hozzáadás után, de ez mindig attól függ, hogy mennyi nitrátot adtál hozzá, mennyit kevertél vagy rázogattál és hogy néz ki az alumíniumod.
Azt mondtad, hogy minden elpárolgott volna, a reakció erősen exoterm, le kell hűteni a lombikot, hogy ezt kordában tartsd, szóval ott jó úton jártál.
A nitrát folyadék savas oldat, és ha az utasítás szerint készítetted el, akkor több hétig/hónapig tárolható a hűtőben. És igen, a salétromsavnak forrónak kell lennie, legalább 60°C-osnak, hogy a megfelelő nitrát képződjön a barna mérgező nitrogén-dioxid képződésével.
Ha Európából jöttél, akkor nézz szét a keleti részen, ott lehet higanyos és néha a megfelelő nitrátokat is kapni.
A mennyiségeket tetszés szerint skálázhatod, de tartsd szem előtt, hogy ha a kis mennyiséggel nem sikerül a szintézis, akkor a nagyobb mennyiséggel sem fog, és akkor fennáll a veszélye, hogy a mennyiséggel expotenciálisan növekvő reakció az arcodba robban, és ezt ugye mindannyian nem akarjuk?

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
215
Deals
3
Kérdés a higany(II)-nitrátról - Hg(NO3)2 - 324,7 g/mol

A higany(II)nitrát helyett helyettesíthető-e más higanyvegyülettel?

Például:

Hg2(NO3)2 - 525.19 g/mol
Higany(I)-klorid - Hg₂Cl₂ - 472,09 g/mol
Higany(II)-klorid - HgCl2 - 271,52 g/mol

Ha igen, akkor a fentiek bármelyikével helyettesíthető.

Következő kérdés.

A moláris tömeg két vegyületnél nagyobb, egy vegyületnél kisebb. A "receptben" változtatni kell az adagolást, vagy továbbra is 0,1g?

Üdvözlettel

ACAB

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
169
Ez is nagyon jól működik. A másik kettő nem működik.

A higany-só mennyisége nagyon széles arányban áll az alumíniumhoz képest, 1:1300 és 1:650 között (higany(II)nitrát és Al között molban) Így a mennyiséget nem igazán lehet konkrét méretben megadni. Azonban nyugodtan állítsa be az arányokat a kloridhoz, hogy legyen egy elképzelése a tartományról.

Honolulu98

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
42

Az egyetlen klorid, amelyik működik, a harmadik:

"Higany (II) klorid - HgCl2 - 271,52 g/mol"

Sokat szenvedtem a higany-nitrát keresésével, de valaki ezen a fórumon azt mondta, hogy a higany-klorid működne nekem. Sikerült beszereznem az én országomban kb. 120 €/100gr-ért. És mivel a felhasználandó mennyiségek aprócskák... ez örök.

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
215
Deals
3

Szia!

Megosztanád a higany(II)kloriddal kapcsolatos elérhetőségedet, mivel ez az egyetlen vegyület, ami hiányzik a szintézisemhez, minden mást sikerült beszereznem.

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
215
Deals
3
A szintézisre vonatkozó kérdés.

Tegyük fel, hogy P2nP 500g szintézist szeretnék végezni egy nyitott acél-acél hordóban.

Az exoterm folyamatot egy, az otthoni hidegvíz-ellátáshoz csatlakoztatott, és a megfelelő hőmérséklet eléréséhez kézzel könnyen leengedhető és eltávolítható, a megfelelő hőmérséklet eléréséhez szükséges acél-acél hűtőspirállal lehet kezelni. A keverék könnyen keverhető kézzel, egy pácolt acél "kanállal". A probléma ezzel a folyamattal, ahogyan én értettem, az izopropil-alkohol és az ecetsav elpárolgása lenne a folyamat során, mert a reakciónak fenn kell tartania az 55-60 Celsius-fokot.

A kérdésre: Nem lehetséges, hogy az izopropil-alkohol & ecetsav előmelegített keveréke már 60Celciuson van a fő tétel mellett, és csak akkor adjuk hozzá a keverékhez, amikor a reakció folyik, amikor alacsony lesz, vagy ez zavarja a reakciót?

Üdvözlettel

Botsauto-Dutchland

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
41
Srácok használhatok hangyasav 85%-os intead of Gaa nem a hangulat a próbálkozás, így shoul i csinál egy csökkentés hangyasav ma este, vagy én várni Gaa

Botsauto-Dutchland

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
41
btw találtam egy módot a higany fém gaa és 50% h202 , forraljuk óvatosan: kapsz sok habos i gues higanyacetát.. szűrje le a habot és biztonságos. amalgámok működnek nagy reakció rúgja hideg.

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Használjon műanyag hordót
Használjon polipropilén csöveket padlófűtéshez
Igen
Ekkor a hőmérséklet gyorsan emelkedik, a reakció ellenőrizhetetlen lesz.

homestead

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
3
So a plastic barrel is more favourable than a steel barrel?

Botsauto-Dutchland

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
41
igen én is 15gr p2np 1Literes lombik volt egy kicsit ijesztő @ néhány pillanatban kellett 1 óra amalgám nem öblítjük ki ait aced vagy bace előtt csak a (azt hiszem Hg acetát) 15 gr p2np 16 gr al és kb 100ml hangyasav és oldott a p2n2 a Meoh csak annyi, hogy megoldja és ez volt fűtött, de lehűlt utána majd addes a hangyasav 85 %-os a meoh p2np oldat.. végül amikor az amalgám kész volt (szintén meoh-ban) mély narancssárga lett... hozzáadtam azt hiszem 8-szor.a második alkalommal csepp a hűtőn keresztül majdnem az utolsó golyó jött a hűtőből... szóval igen, jól működik thnx william a tanácsért.

Attachments

• 3We4Rh7ukc.jpg
    3We4Rh7ukc.jpg
    2.4 MB · Views: 198