Efedrin kivonása növényekből

bigbadbear

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
11
Lehetséges-e az efedrin kivonása aqua Regia segítségével, és meg tudja-e magyarázni, hogyan?

Köszönöm 🙂

ngn

Newbie
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Helló, az interneten olyan információkra bukkantam, amelyek szerint az efedrában található elsődleges alkaloidok az L-efedrin és a D-pszeudoefedrin, néhány más nyom-alkaloiddal együtt. Azt hiszem, rájöttem, hogyan lehet az efedrából hidroklorid efedrint és hidroklorid pszeudoefedrint kivonni és szétválasztani a kettőt.

Tudna tanácsot adni, ha további metamfetamin-szintézist folytatnék olyan módszerekkel, mint a jód/piros foszfor, használjak-e hidroklorid L-ephedrint, hidroklorid D-pszeudoephedrint vagy a kettő keverékét? Van-e hatása az L/D-nek a metszintézisre? Köszönöm.:love::love::love:

Nehézségekbe ütköztem a következő fogalmak megkülönböztetésével: efedrin és pszeudoefedrin, királis L/D, optikai rotációs L/D, és nem vagyok biztos benne, hogy ezek mennyire befolyásolják a metszintézist.:cry::cry::cry:

xiaofen

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
2
15 gramm port használtam, minden grammhoz 1,656 ml szükséges, tehát 15 gramm 24,84 ml, de az etanol és a naftát a porba öntve sárrá változott. Elnézést, Nagy Isten, hogyan szűrhetném le? Egyáltalán nincs folyadék, az egész sár.

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,874
Deals
több oldószer hozzáadása, mi a probléma?

View previous replies…

xiaofen

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
2
Úgy érti, nem számít, hogy mennyi oldószert öntött? Lehet 15 grammot több oldószerbe áztatni?

xiaofen

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
2
Van egy egyszerűsített módszer, amelyet teszteltünk. Hová kerül az első lépésben 10 percig etanollal történő melegítés után kapott por? A második részhez van fenntartva? De a második részben 3 napig áztatjuk az etanolt és 2 napig a naftát, majd a két szűrt folyadékot összeolvasztjuk. Az összeolvasztás után egy fekete anyagot kapunk sok olajjal. Én nem látok porszerű fehéret.

xiaofen

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
2
Továbbá a fű porrá őrlése és etanolban vagy naftában való áztatása sötétzöld folyadékot eredményez. Szívószűréssel 4-5-ször megszűrtem, és a színe még mindig sötétzöld.

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,874
Deals
Nem értem, hogy miről beszélsz. Meg tudná írni világosabban a kérését, kérem?

View previous replies…

xiaofen

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
2
A kivonás lépésről lépésre történt, de a végtermék nem fehér por volt. Egy egyszerűsített változatot használtam, és minden lépés a fentiek szerint történt. Az oldószerben való áztatás után a két oldószert egyesítettük, és szárítás után egy feketét kaptunk, nem. Ez egy sötétzöld folyadék.

Attachments

• RWP3csXFBC.jpg
    RWP3csXFBC.jpg
    4.1 MB · Views: 346

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,874
Deals
Elméletben az efedrin ott van. Csak ki kell vonni. Vannak más anyagok is. Teljesen el kell párologtatnia a folyadékot és kristályosítania kell az efedrint. Valószínűleg itt flash kromatográfiára van szükség.

xiaofen

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
2
A fentiek szerint, amit mondtál, a tortalapra tettem, de még nem láttam fehér port a folyadék elpárolgása után. Ez hiba a műveletemben? Pedig a fenti módszered szerint készítettem.

bigbadbear

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
11
Használhatom ezt a módszert?

1000 gramm (1 kg) efedra por

5000 ml víz

3000 ml benzin

100 gramm konyhasó

20 gramm nátronlúg

100 ml tömény kénsav

1000 ml xilol

módszer:

A port víz, benzin, só és szóda keverékében 24 órán át áztatjuk.

Szűrjük le az oldatot és töltsük át a tartályba

Adjunk hozzá kénsavat, sót és xilolt.

Melegítés 50 Celsius-fok alatti hőmérsékleten 2-3 órán át

Az efedrint tartalmazó üledék leválasztása és szárítása

xiaofen

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
2
Ez a módszer jónak tűnik, de a tömény kénsavat nehéz beszerezni az én országomban.

K.1

New deal
Reaction score
1
Próbálta már ezt a módszert? Milyen volt a hozam?

View previous replies…

bigbadbear

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
11
Ezt a módszert egyik afganisztáni barátomtól tanultam. Azt mondta, hogy ezzel a módszerrel vonják ki az efedrint, de én még nem próbáltam ki, mert kénsavat keresek.

googie

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
38

Az elkövetkező hónapokban megpróbálok egy extrakciót és az eredményeket közzétenni.