Egyedülálló amfetamin szintézis P2NP-ből NaBH4/CuCl2-vel (1 kg-os skála)

Curiousonion

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
72
Szinte minden exoterm reakció késleltetett és felépül. Nagyon óvatosnak és türelmesnek kell lennie

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
215
Deals
3
A 3. és 4. lépés során a P2nP és a CuCl2 beöntésekor.

A reakciófűtésnek van-e valamilyen speciális funkciója a szintézishez, hogy éppen 60c és 80c alatt kell lennie, vagy le lehet hűteni 20-30c-ra a folyamat során egy hidegfürdőben, amíg az exoterm reakció leáll.

Az 5. lépés megkezdésekor pedig külső fűtéssel tartsuk a reakciót 80c-en.

Üdvözlettel

tucoXxX

Don't buy from me
Solutions
2
Reaction score
12
Kedves tagok. tényleg szükség van erre az összegre? (Nátrium-borohidrid (NaBH4) 1739 g;)
tud valaki segíteni/ajánlani olyan forrást, ahol nagyobb mennyiségben, de biztonságosan tudok vásárolni? Sajnos az én országomban ellenőrzött, így nehezen juthatok hozzá

G.Patton

🐝SuperModerator🐝
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,810
Deals
1
Igen, ez így van.

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
2
Reaction score
596

Köszönöm a megosztást, Ez érdekes tho, mi az Ön ajánlott aránya a P2NP hozzáadásához a reakcióhoz?

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
215
Deals
3
Szia Koko,

Még nem tudom, attól függ, hogy választ kapok-e az előző kérdésemre.

Ha le tudom hűteni az egész lombikot 20-30c fokig anélkül, hogy a reakció célja elveszne, akkor gyakrabban tudok majd egyszerre több fázist hozzáadni.

Ha nem megy, akkor egyszerre egy kanálnyi mennyiséggel kezdem és nyomon követem a reakciót és a hőfejlődést.

Ma vagy holnap megcsinálom a második próbálkozásomat és újabb frissítést adok.

Üdvözlettel

MadHatter

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
397
Nagyon sajnálom, hogy ezt hallom. De tényleg, miért készítik az emberek az első szintézisüket ilyen nagy tételekkel? Csináljanak néhány próbafuttatást 10-20 g:s P2NP-vel, először minden reagens lassú és ellenőrzött hozzáadásával! Ez egy tanulási folyamat, és az alapanyag költséges. Ez főzés, és meg kell találni a megfelelő érintést, és meg kell érteni, hogyan működnek a reagensek, mielőtt nagy üstökben főzni kezdene. Könnyen megy.

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
2
Reaction score
596

Megvan!
Szerintem hideg vízfürdőre vagy saját készítésű hűtőrendszerre lenne szükséged, hogy a reakció ne menjen elszabaduljon.

Tájékoztasson minket, és sok szerencsét!

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
2
Reaction score
596

Mi lenne a legjobb tanácsod, ha nagyobb mennyiségű P2NP-vel dolgozol (1kg+), hogy ne rontsd el a reakciót?

Cincerly,

Koko

Curiousonion

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
72
Ha a nátrium-borohidrid hozzáadása után le akarja hűteni, ne tegye, csökkenti a hatékonyságát.

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
215
Deals
3
Nem a nátrium-borohidrid a "probléma", hanem a P2nP hozzáadása. Ekkor kezdődik az igazi exoterm reakció, a nátrium reakció véleményem szerint nagyon enyhe.

Igazából arra gondoltam, hogy veszek egy kis fagyasztót vagy hűtőszekrényt, amely +8c-t tart, és beleteszem a lombikot egy karral, így kézzel szabályozhatom a lombikot belülről, és szabályozhatom rajta keresztül a hőmérsékletet.

Curiousonion

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
72
Ha a nátrium jelenléte után hűti a reakciót, az befolyásolja a nátrium-borohidrid hatékonyságát.

Last edited:

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
215
Deals
3

Akkor ezt a reakciót nagyobb tételekben, a hűtés lehetősége nélkül végezve kvites haszontalanná válik?

Amikor azt mondja, hogy ez befolyásolja a hatékonyságot, akkor a reakciót összességében vagy a hozamot, vagy mindkettőt?

Mert ha a reakciót 60c alatt tartjuk, és 200g P2nP-t akarunk puttonyozni, az valószínűleg 2-3 órát vesz igénybe, ha nem többet, ha nem áll rendelkezésre hűtési lehetőség, hogy a reakciót legalább 50c-on tartsuk.

Curiousonion

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
72
Ez befolyásolná a hozamot, a nátrium-borohidrid exoterm reakciót hoz létre, és ez így működik.
Megpróbálhatod stabilan 60c körül tartani, miközben hozzáadod a p2np-t, de ez elég nehéz lehet.

ElementalEnigma

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
11
Arra gondoltam, hogy talán feloldjuk a kiindulási anyagot IPA-ban, és lassan csepegtetjük a reakcióedénybe egy SEP-tölcsér segítségével. Meggyőződésed, hogy ez negatívan befolyásolná valamilyen módon?

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
215
Deals
3
Köszönjük!

Erre gondoltam, a P2nP reagál a nátrium-borohidriddel, és nagyon exoterm reakciót hoz létre a lombikban.

Tehát képesnek kell lennie arra, hogy lehűljön és félig szabályozottan csak 60c alatt legyen, ami nem okoz laza hozamot és nagyobb hatékonyságot.

Folyamatosan tájékoztatni fogom Önt a kísérleteimről.

Curiousonion

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
72
igen, sajnos ez egy exoterm reakció, és ha lehűtöd, miközben hozzáadod a p2np-t, akkor nem fog működni. A türelem a kulcs ebben a helyzetben.
Ezért is tart 30 percig, miután a p2np-t teljesen hozzáadtuk, hogy a reakció befejeződjön.

MadHatter

🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
397
Ahogy írtam, hogy először kisebb mennyiségekkel végezzen próbafuttatásokat, hogy ráérezzen a reakcióra. Egyébként a reagensek lassú hozzáadása hőmérséklet-szabályozással. Alapvető dolgok. Az exoterm reakciók mindig azzal a veszéllyel járnak, hogy kicsúsznak a kezünkből, ha nem vagyunk türelmesek.

Mystery_chemistry

Don't buy from me
Reaction score
34
egy 10l-es lombikban nyugodtan végezzen el egy reakciót 250g p2np betöltésével. van egy feltétel. a lombikot hűvösen kell tartani a p2e hozzáadásakor. pl. körülbelül az adalékolás felénél a reakció stabilizálódik, és gyorsabban finomíthatja a p2np-t.

Mystery_chemistry

Don't buy from me
Reaction score
34
az első lépést, azaz a p2np hozzáadását alacsony hőmérsékleten kell tartani ... a cucl2 hozzáadásakor jól keverjük össze és kapcsoljuk be a fűtést ...

Curiousonion

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
72
Érdekes, olvastam egy szintézisről szóló papíron, hogy az alacsony hőmérséklet csökkentheti a hozamot.
Milyen alacsony hőmérsékletet javasolna? Mert ha nulla alá mehet, akkor az adalékolás extra gyorsan elvégezhető.