Meg kell mondanom OrgUnikum, hogy természetesen nem gondoltam, hogy mindenre van válaszod. De ezért jó, ha könyveket, szabadalmakat, szakirodalmi publikációkat stb. stb. olvasunk. Csak neked azt mondani, hogy a Leuckart reakció nem működik alacsonyabb hőmérsékleten, és én olvastam könyveket, és könyveket (Moore, Fester, Snow, "Dr Buzz"), és csak az utasításaidat kell követnem, amikor annyi, flase info állítottál, és ez csak az én véleményem. Nem ismersz engem. Nem ismered a koromat és a végzettségemet.
Kíváncsi vagyok, amikor azt mondta: "Nem működik azonban. Nem arra, amit mi csinálunk. Miért? Nem tudom, de nem működik." 

Ezt nem értem: Mit értettél 160 C alatt? A reakcióhőmérsékletet a formiáttal? És ha igen, ha így van, hogy formamidot készíteni "helyben", azt teljes mértékben el tudom fogadni és el tudom vonatkoztatni. Te is írtál valamit, hogy nagyon jó oszlop kell, ha 160 C-ra kell melegíteni, és némi nyomás. Miért? Mire gondoltál? Nekem 3 különböző van, és egy egyenes oszlopot használok víztelenítésre, és 100-120C-on pár órán keresztül, amíg elégedett nem vagyok a reakcióelegyekkel, amikor a P2P teljesen elkeveredik az olvadt formiáttal vagy a vízmentes formamiddal. Te is állítottad, a víz teszi a dolgát, ha hangyasavat használsz formamiddal. Nem tudom, mi ez az állítás, de én csak vizet tennék a reakcióelegybe a "haszontalan" hangyasav nélkül. A hangyasav sok hidrogénezéshez használható. Elég gyakori a redukciókban a nikkellel való használata is, és a Leuckart, mint azt mindannyiunknak tudnunk kell, reduktív aminációs folyamat. A hangyasav, mint redukálószer és ammónia, mint aminforrás, hogy egyszerű, de helyes legyen. Leuckartban jó, ha formamidot használunk, katalizátorként csak katalitikus mennyiségű ammónium-formiátot (0,1-0,5 moláris egyenérték). Ez közismert.
Én tényleg még kezdő vagyok, és minden alkalommal tanulok, főleg jó beszélgetésekből, könyvekből, stb. De nem tanulok, amikor azt mondod, mintha csak tudnád, de nem tudod megmagyarázni, még csak utalást sem tudsz adni. Ezt én úgy veszem, hogy valaki csak játszik velem. Leuckart utálja a vizet. A katalizátorok használható eszközök.