Synteza JWH-018. Mała skala.

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Podstawione chlorki 1-naftoilowe - 4-metoksy lub 4-etylo -1-naftoilowe. Chlorek 1-adamantanokarbonylowy, chlorek 2-izodobenzoilowy, chlorek 2,2,3,3-tetrametylocyklopropanokarbonylowy itp.

Khaled

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
4
Zamiennikiem chlorku naftoilu jest chlorek benzoilu 99%.

BalkanBoys

Use escrow for deals with me
👨🏻‍🔬 BB Seller
🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
4
Is this true because benzoyl chloride is obtainable when naphtoyl chloride is impossible to find.

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Tak, oczywiście lepiej jest kupić chlorek niż go wytwarzać, nie jest to najprzyjemniejsza procedura.

Khaled

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
4
Zamiennikiem chlorku naftoilu jest chlorek benzoilu 99%.

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Piec MW, zlewki, wagi, młynki, filtry itp.
PS: Kto syntetyzuje ADBB-noidy z głównym odczynnikiem (z węglanem potasu), może spróbować tej syntezy, zaczynając od kroku 4.

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Proszki muszą być kruszone w jednej średnicy, aby równomiernie się rozprowadzały.
Fiolki są używane w reaktorze mikrofalowym. W przypadku domowej kuchenki mikrofalowej używamy zlewek i krótkiego, ale częstego napromieniowania.

Last edited by a moderator:

Bigwest

Don't buy from me
Reaction score
0
Czy ktoś może mi wyjaśnić, jak podzielić czas napromieniowania, gdy używam domowej kuchenki mikrofalowej?

SD850IS

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
7
Pytanie... Jakie są różnice między JWH-018 a UR-144?
w tym, ale nie ograniczając się do siły. Co doceniam!!! Nie mogę się doczekać
czekając na odpowiedź/wyjaśnienie.

G.Patton

🐝SuperModerator🐝
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,812
Deals
1
Witam, lepiej otworzyć sekcję Farmakologia. Tematy dotyczące JWH-018 i UR-144 są w pełni opisane. Można je porównać.

D4ftmonk

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1
W artykule stwierdzono, że JWH może być stosowany w płynie, co oznacza, że w przypadku produkcji na małą skalę nie można go stosować do mieszania z tytoniem?

G.Patton

🐝SuperModerator🐝
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,812
Deals
1
Cześć, dlaczego nie?

MrSung

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
15
Mam wszystkie prekursory do przetestowania tej syntezy mikrofalowej, ponieważ chemia brzmi bardzo obiecująco i edukacyjnie, ale nie mam tlenku glinu.

Chciałem zsyntetyzować tlenek glinu (Al2O3), ale mam tylko NaOH i H2SO4, ale nie mam HCL, a jestem przekonany, że będę potrzebował HCL do czystszej ścieżki syntezy.

Czy są jakieś inne odczynniki, którymi mogę zastąpić tlenek glinu (Al2O3)?

HerrHaber

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
364
Witam Trójtlenek glinu (Al2O3) znany również jako tlenek glinu jest naprawdę łatwy do zdobycia w sklepie z materiałami stomatologicznymi, technicy dentystyczni używają różnych jego granulacji do procedury zwanej zwykle piaskowaniem, w której materiał ten jest rozpylany pod ciśnieniem na twarde (metalowe, ceramiczne lub polimerowe) materiały, głównie zęby protetyczne lub części w celu wypolerowania powierzchni. Jest to dość tani środek chemiczny, ale należy spodziewać się go w dużych opakowaniach o pojemności 3-5 litrów, a ponadto produkty stomatologiczne są droższe niż zwykłe chemikalia. Po prostu odwiedź laboratorium technika dentystycznego i po prostu poproś o kubek za darmo, może spotkasz na tyle uprzejmą osobę, która po prostu go odda, zaoferuj im trochę pieniędzy, jeśli uważasz, że to właściwe. Wskazówka: tlenek glinu można również wykorzystać do chromatografii kolumnowej, jest to główne zastosowanie w laboratorium chemii organicznej, a także do adsorpcji drogich katalizatorów w celu ich przefiltrowania, a następnie ponownego wykorzystania.

HerrHaber

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
364
Zapomniałem wspomnieć, że tlenek glinu jest bardzo często używany w chemii mikrofalowej (zwłaszcza podczas pracy z urządzeniem domowym, ponieważ profesjonalne reaktory MW są niezwykle drogie, nawet w porównaniu z najbardziej wymyślnymi reaktorami wsadowymi), ponieważ mają efekt ekranowania (mam nadzieję, że mam rację), a w każdym razie często wspomina się o tym jako o "kąpieli", więc reaktor pozostaje w zlewce wypełnionej pewną ilością Al2O3. Mam nadzieję, że to pomoże.

MrSung

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
15
@H, dałeś mi powód, aby przynajmniej jutro odwiedzić sklep dentystyczny. Doceniam informacje, bardzo przydatne. Kciuki w górę!

HerrHaber

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
364
Cóż, cieszę się, że dałem ci wiarygodną wskazówkę (z powodzeniem wykonałem chromatografię kolumnową z tlenkiem glinu, który zaoferował mi mój dentysta, który jest również wykwalifikowanym technikiem i sam wykonuje protezy dla swoich pacjentów). Sklepy, które dostarczają te często chemikalia, a jeszcze częściej mieszaniny, a także narzędzia i sprzęt, nie mają zwykłej polityki zaopatrzenia chemicznego i można tam znaleźć wiele przydatnych rzeczy dla chemików, ale niektóre są drogie, jeśli powiedzmy, że mają być używane bezpośrednio w jamie ustnej pacjenta, ale materiały dla techników są znacznie bardziej przystępne. Będziesz musiał zdecydować o granulacji tlenku glinu (siatki), którą możesz uporządkować.

Bigwest

Don't buy from me
Reaction score
0
Mam wszystkie składniki, próbuję rozdzielić 8 i 4 minuty napromieniowania na 2 na 2 minuty i pozwolić produktowi ostygnąć między nimi, ale to nie działa. Czy ktoś mógłby pomóc z tym pls.

G.Patton

🐝SuperModerator🐝
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,812
Deals
1
Możesz spróbować podzielić go na 10-25 sekund. Nie schładzaj ich zbyt mocno.

View previous replies…

Bigwest

Don't buy from me
Reaction score
0
Próbuję podzielić go na 10 sekund, najpierw nie działa, a potem próbuję podzielić 20 na 20 sekund. i po tym efekt jest zbyt słaby, nie można go porównać z jwh 018 nawet z thc.!!!?

Bigwest

Don't buy from me
Reaction score
0
Należy zauważyć, że chlorek 1 naftoilu zamienił się w ciało stałe z powodu spadku temperatury.

G.Patton

🐝SuperModerator🐝
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,812
Deals
1
Czy jesteś pewien swoich odczynników? Czy sprawdziłeś ich mp?

G.Patton

🐝SuperModerator🐝
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,812
Deals
1
Cześć, nie zrobiłem tego. Zapytałem o tę syntezę Williama. Dzięki za opinię.

Bigwest

Don't buy from me
Reaction score
0
Piszę do Williama w pm. Mam nadzieję, że odpowie. Ale jestem pewien, że coś jest nie tak.

mkcvnvn

Don't buy from me
Language
🇺🇸
Reaction score
0