Synteza JWH-018. Mała skala.

northenos

Don't buy from me
New deal
Reaction score
1
Czy ktoś może szczegółowo wyjaśnić krok 7 i 8, proszę :(
Podobnie jak filtrowanie, użyj filtracji próżniowej lub nie, a mycie po prostu umyj zwykle lub użyj techniki chemicznej mycia. A kroku 8 nie rozumiem, bo myślę, że kroki 7 i 8 są nieistotne. Al2O3 wysuszony nagle w kroku 8 pojawił się EtOH. Więc Al2O3 nie został użyty?
Przepraszam, ponieważ jestem nowicjuszem, proszę, naucz mnie!
Dzięki

ASheSChem

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇫🇷
Reaction score
177
Nie znam szczególnie tego przepisu, ale moim zdaniem...
7 - musisz przefiltrować swoją mieszaninę, aby odzyskać Al2O3. umyj go wodą 2x i pozwól mu wyschnąć; zachować na inny czas.
8 - dodaj wodę do płynu (który przefiltrowałeś), a utworzy się ciało stałe (JWH-018)

northenos

Don't buy from me
New deal
Reaction score
1
7. Więc przefiltrowałem mieszaninę do bezpiecznego Al2O3, więc mogę go ponownie użyć do następnej syntezy.
8. A ciecz z przefiltrowanego Al2O3 nazywana jest fazą EtOH? Czy tak?

ASheSChem

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇫🇷
Reaction score
177

Tak więc, myślę, że twoja mieszanina bez Al2O3 jest nazywana fazą EtOH (ponieważ dodałeś ją wcześniej...).

William Dampier

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
1,374
Etanol jest używany do oddzielania produktu, którego potrzebujemy, od nierozpuszczalnych i niepotrzebnych rzeczy, o to właśnie chodzi

ASheSChem

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇫🇷
Reaction score
177

Jeśli zmienimy dawkę receptury; jak x2 lub x5; było w porządku lub musimy zmienić moc mikrofal? lub nie możemy....

CCnotsogreasy

Don't buy from me
New deal
Reaction score
0
Czy mogę użyć innych indoli? takich jak popularne, takie jak indolo-3-karbinol lub kwas indolo-3-octowy, przepraszam, jeśli to szczególnie idiotyczne pytanie, ale jestem w tym nowy. byłbym również wdzięczny, gdybyś mógł poświęcić trochę czasu na wyjaśnienie mi syntezy.

kaybettikmibaşkan

Don't buy from me
New deal
Reaction score
2
Nie ma filtra próżniowego, maszyny mieszającej.

pytanie 1.
-Indol (0,117 g) zmieszano z obojętnym Al2O3 (1 g) i zmielono razem do uzyskania jednorodnego proszku.
(dodać wodę lub aceton wymieszać. lub bez wody lub bez acetonu wymieszać. ręcznie wymieszać prawo bez wody).

pytanie 2-
Końcową mieszaninę w zamkniętej fiolce mikrofalowej o pojemności 5 ml poddano napromieniowaniu w reaktorze mikrofalowym w temperaturze 100 *C (400 W) przez 8 minut.
(jaka nazwa 5 ml )

William Dampier

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
1,374
Proszki muszą być kruszone w jednej średnicy, aby równomiernie się rozprowadzały.
Fiolki są używane w reaktorze mikrofalowym. W przypadku domowej kuchenki mikrofalowej używamy zlewek i krótkiego, ale częstego napromieniowania.

Last edited by a moderator:

Bigwest

Don't buy from me
New deal
Reaction score
0
Czy ktoś może mi wyjaśnić, jak podzielić czas napromieniowania, gdy używam domowej kuchenki mikrofalowej?

bunny

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
6
Chłopaki, jest ktoś, kto wypróbował tę metodę. czy jest skuteczna. Chcę wdrożyć, nie chcę tracić czasu i pieniędzy ............. !

hofmaN.

Don't buy from me
New deal
Reaction score
0
Czy ktoś może podać mi wszystkie numery CAS dla tych chemikaliów?

XenocodeRCE

Don't buy from me
New deal
Reaction score
2

M8Fu4nG.png

Tutaj znajduje się arkusz z CAS. W przypadku niektórych rzeczy będziesz musiał ominąć prawo (?), Na przykład czysty etanol jest nielegalny w Europie dla gospodarstw domowych, ale po prostu użyj taniej wódki i destyluj ją :)
w przypadku niektórych odczynników będziesz musiał udowodnić, że jesteś właścicielem jakiejś firmy.

William Dampier

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
1,374
Bez destylacji wódkę można zastąpić innym alkoholem (np. alkoholem izopropylowym).

orgasmatron

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
16
dziękuję za obfitość informacji
Mam kilka pytań,
1 - jeśli ktoś wytwarza naftoiloindol inną drogą, wydaje się, że może zacząć również od kroku 4 (co oznacza, że Al2O3 nie koliduje z drugą procedurą, ponieważ najwyraźniej nie ma między nimi pracy).
2 - Jaka jest oczekiwana wydajność w porównaniu z tradycyjnymi metodami ogrzewania, szczególnie dla JWH-018, mam na myśli, czy można to przeprowadzić w procedurze podobnej do adb-b (pod warunkiem, że ma się naftoiloindol i oczywiście 1-bromopentan) (i dany węglan)?
3 - Czy reakcja przebiega gładko, jeśli 1-bromo-5-fluoro-pentan w obu metodach reakcji (MW lub ogrzewanie)

na zdrowie

jHRfi8rLii

Don't buy from me
New deal
Reaction score
0

Czy otrzymałeś odpowiedź na swoje pytanie? również jestem zainteresowany

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,817
Deals
1
Cześć, myślę, że tak. Nie trzeba jej jednak zbytnio zwiększać. Lepiej zacząć od małej mocy, np. 400-500 W.

abbadon

Use escrow for deals with me
👨🏻‍🔬 BB Seller
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇩🇪
Reaction score
13
drodzy eksperci,
Przez pewien czas nie byłem aktywny, ponieważ zmieniła się moja sytuacja i lokalizacja.
Znajduję się teraz w Ameryce Łacińskiej (Salwador). I nigdy nie sądziłem, że w jakimkolwiek kraju tak trudno jest otrzymywać paczki z zagranicy. Chcę wiedzieć, czy ktoś z ekspertów i pomocników w zakupie ma doświadczenie, jak to działa tutaj i mam nadzieję, że może ktoś może mi pomóc, jak bezpiecznie uzyskać integridents na małą skalę, przyjazną dla początkujących, syntezę kannabinoidów.
pozdrawiam