Jednogarnkowa synteza amfetaminy z P2NP z NaBH4/CuCl2 (skala 1 kg)

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
215
Deals
3
Oto prosty schemat mojej konfiguracji, zalecam również podłączenie łaźni wodnej do oddzielnego pojemnika chłodzącego w lodówce, który mieści większą ilość wody 25-30L.

Ten system jest w pełni automatyczny i nie trzeba się martwić o przegrzanie, a temperatura jest stała. Działa idealnie, z łatwością utrzymuje skraplacz na poziomie 10c podczas całej mojej reakcji.

Attachments

• kJ1Mqc7YSp.jpg
    kJ1Mqc7YSp.jpg
    51.9 KB · Views: 218

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
Dziękuję bardzo :)

Ostatni element układanki w końcu jest tutaj, mam już pompę akwariową, ale zastanawiałem się tylko, jak ją idealnie skonfigurować.

W jaki sposób łaźnia wodna powinna być podłączona do oddzielnego pojemnika chłodzącego i w jakim celu? Czy musi być przepływ/wymiana chłodnej i niechłodnej wody z głównej łaźni wodnej do drugiego pojemnika umieszczonego w lodówce?

New deal
Reaction score
34
polecam podgrzewacz do wina. są różne pojemności. dobierz odpowiedni rozmiar kolby. wlewasz wodę, dodajesz lód, np. 1: 1 (woda: lód) w pierwszym etapie wszystko ładnie chłodzi. po dodaniu wszystkiego p2np lodu już nie ma. włączasz grzanie. ustawiasz temperaturę grzałki i lecisz dalej z robota
NqD1zwa64x

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
Ciekawe, czy wolałbyś to od laboratoryjnego płaszcza grzewczego?
To naprawdę genialne, ponieważ łączy w sobie najpierw chłodzenie, a następnie ogrzewanie!!!

@G.Patton Co sądzisz o tym pomyśle?

New deal
Reaction score
34
moim zdaniem to rozwiązanie jest najprostsze, a tak skonstruowany sprzęt nie przykuwa uwagi przy kompletowaniu wszystkich niezbędnych rzeczy do tej reakcji

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
Jestem zdumiony Twoją rekomendacją.

Więc radziłbyś umieścić RBF z 5 szyjkami wewnątrz podgrzewacza do wina i wyregulować wszystkie narzędzia (skraplacz, lejek ociekowy, ładowarkę itp.) za pomocą zacisków + zwykłego stojaka?

New deal
Reaction score
34
Są dokładnie takie grzałki, które zmieszczą się nawet w 20l kolbie. Moim zdaniem lepiej ustawić np. dwa takie zestawy i przerabiać po 1 kg p2np na raz, niż robić to w jednym zbiorniku ze stali nierdzewnej.

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
Masz rację!

Ta metoda może zastąpić dużą lodówkę, pompy, a także płaszcz grzewczy tylko tą jedną rzeczą, co jest naprawdę miłe!

Czy wykonałeś to już z 20-litrowymi RBF?

New deal
Reaction score
34
Osobiście nie, ale osoba, której doradzałem złożenie sprzętu była z takich nietypowych rzeczy na zadku 10 i

New deal
Reaction score
34
Osobiście nie, ale osoba, której doradzałem złożenie sprzętu była z takich nietypowych rzeczy na zadku 10 i

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
Interesujące :) Poczekam na opinię @G.Patton na ten temat, aby sprawdzić, czy dobrym pomysłem jest zastąpienie płaszcza grzewczego + systemu chłodzenia tym rozwiązaniem.
Wielkie dzięki stary!

New deal
Reaction score
34
Wiadomo, że sprzęt laboratoryjny jest o wiele lepszy niż budowanie własnej konstrukcji z ogólnie dostępnych rzeczy... plus na pewno jest w tym rozwiązaniu taki, na który sami nie zwracamy uwagi, bo te rzeczy pojedynczo nie mają nic wspólnego ze sprzętem do takich prac.

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
Zdecydowanie :) Na pewno to wypróbuję i przekażę opinię po wypróbowaniu, co może trochę potrwać

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
Spójrz na to (poniżej), to z laboratorium, w którym konwertują APAAN na BMK. Zawsze zastanawiałem się, czym są czajniki, których używają.
Teraz to dość oczywiste, to muszą być kuchenki do wina.

Więc te rzeczy zdecydowanie mają już zastosowanie w laboratoriach, twoje sugestie stawiają je na wyższym poziomie, ponieważ będą używane do chłodzenia i ogrzewania, co jest niesamowite.
Teraz wyzwaniem będzie znalezienie odpowiedniego dla 20-litrowego RBF.

Oryginalny post: http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...aan-a-phenylacetoacetonitrile-large-scale.57/

NmECsTPOoZ
4medYRXxIg
Rbv1Rmc87w

Prima4mmc

Newbie
New deal
Reaction score
5
Witam. Po dodaniu NaBH4 do mieszaniny 2:1 IPA:H2O, zacząłem dodawać P2NP partiami, aby utrzymać temperaturę poniżej 60 stopni. Kiedy skończyłem dodawać każdą partię P2NP, kolor ładnie się odbarwił z żółtego na biały.

Pod koniec dodawania P2NP, gdy temperatura przestaje rosnąć sama z siebie, ciecz nadal bombarduje, a gęsta, bardzo lepka biała maź zaczyna się formować...., więc tutaj widzę problem numer jeden.

Następnie, gdy chcę dodać CuCl2, nawet jedną kroplę, natychmiast mieszanina odbarwia się na czarno, jakby była utleniona / przepalona... co jest tego przyczyną?

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
215
Deals
3

Więc gdzie jest przedstawiony "problem"?

Reakcja jest prawidłowa.

Reakcja zmieni kolor na czarny po dodaniu CuCl2.

Nadszedł czas, aby podgrzać reakcję do 80c i utrzymać ją tam przez 30-40 minut.

Podczas tej części reakcji czarne przebarwienia znikną i pojawią się w 3 różnych etapach.

Na ostatnim etapie, gdy wiesz, że jest gotowy, będziesz mieć 2 warstwy.

Czarna dolna gruba warstwa i jasna przezroczysta warstwa górna, gdy to się stanie, mieszaj przez kolejne 10 minut, a następnie dodaj NaoH 25% i powoli mieszaj przez 5 minut.

Pozostaw do ostygnięcia, a następnie rozpocznij proces krystalizacji.

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
Właśnie odbyłem krótką rozmowę z G.Pattonem, który zaakceptował ten pomysł.

Zaoszczędziłeś mi sporo pieniędzy, wielkie dzięki :) Umieszczę podsumowanie, gdy już wszystko pomyślnie wykorzystam.