Jednogarnkowa synteza amfetaminy z P2NP z NaBH4/CuCl2 (skala 1 kg)

Curiousonion

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
72
Wpłynęłoby to na wydajność, borohydryd sodu tworzy reakcję egzotermiczną i tak to działa.
Możesz spróbować utrzymać stałą temperaturę około 60c podczas dodawania p2np, ale może to być dość trudne.

ElementalEnigma

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
11
Myślałem o rozpuszczeniu materiału wyjściowego w IPA i powolnym wkraplaniu go do naczynia reakcyjnego za pomocą lejka SEP. Myślisz, że miałoby to jakikolwiek negatywny wpływ?

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
215
Deals
3
Cześć,

Podjąłem dziś drugą próbę i tym razem poszło znacznie sprawniej.

Jak widać na zdjęciu,

Po lewej masz "warstwę wodną" po ekstrakcji NaOH 25%, a po prawej masz olej amfetaminowy, wolną bazę, olej a, jakkolwiek chcesz to nazwać.

W kolbie wodnej widać około 5 ml oleju A, którego nie udało mi się wyekstrahować, zmieszałem warstwę wodną z IPA i wyekstrahowałem warstwę ipa, niestety mój domowy destylator nie zadziałał, zbyt wiele połączeń do smarowania i za dużo zamieszania, moim zdaniem nie jest to warte dodatkowego wysiłku dla kilku dodatkowych ml.

Później będę musiał zainwestować w rotowap.

Olej amfetaminowy był czyszczony trzy razy przez lejek Buchnera i czyste filtry za każdym razem.

Daj mi znać, co myślisz.

Pozdrawiam

Last edited by a moderator:

Pervitin

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
3
Kiedy muszę destylować IPA pod próżnią, jak wysoka powinna być temperatura? Co mogę zrobić, aby zoptymalizować wyniki bez suszenia acetonu?

Pervitin

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
3
Jeśli chcę go ulotnić, czy muszę go zagotować, czy tylko pozostawić na dłuższy czas. Jeśli muszę go zagotować, jakiej temperatury muszę użyć?
Po drugie, jeśli chcę postępować zgodnie z dokładnym opisem w filmie, ile NaOH potrzebuję? 2 litry 25% roztworu NaOH z 500g NaOH na 250g P2NP?

View previous replies…

Pervitin

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
3
O.K. rozdzielać wodę destylacyjną, czy na co dziekan starka? Chcę kupić małą membranową laboratoryjną pompę próżniową o energii pompowania 5,5 - 6l. Czy to wystarczy do naczynia 10l? Mam też intensywny skraplacz.

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
Dean Stark jest po to, aby można było podłączyć pompę próżniową do górnej części pionowego skraplacza i aby kondensat spadł w celu zebrania, W przypadku normalnego skraplacza destylacyjnego, który znajduje się poziomo, nie można podłączyć próżni w ten sposób, ponieważ zalejesz linię próżniową.
Możesz wypróbować pompę, myślę, że nie zaszkodzi

Pervitin

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
3
Tak, mam do tego odbiornik próżniowy i będę podążał za klasyczną architekturą aparatury do destylacji próżniowej, ale bez kolby woulfsche i tylko miernik próżni bezpośrednio przy pompie.

ElementalEnigma

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
11
Teoretycznie rzecz biorąc, czy możliwe jest pomyślne wykonanie tego zadania przy użyciu beczki o pojemności 55 galonów z górnym mieszadłem jako reaktora?

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
215
Deals
3
Gdybyś poświęcił trochę czasu i przeczytał ten wątek, zobaczyłbyś, że to pytanie było zadawane wiele razy w różnych skalach, a pytanie pozostaje takie samo.

Szukajcie, a znajdziecie.

ElementalEnigma

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
11
Dzięki za wskazówkę, gdy przewijałem wszystkie 27 stron, nie znalazłem po drodze żadnych cennych wskazówek. Jestem tylko ciekawy, czy ktoś próbował tej techniki i jak bardzo wpłynęłaby ona na wydajność? Porównując do reaktora.
I czy są jakieś wskazówki od kogoś, kto tego próbował.
Dzięki

"Alchemicy w poszukiwaniu złota znaleźli wiele innych rzeczy o większej wartości"

ElementalEnigma

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
11
Jakiego systemu chłodzenia użyłeś?

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,817
Deals
1
Łaźnia z lodowatą wodą lub płaszcz przepływowy z zimną wodą dla partii reaktora.

ElementalEnigma

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
11
Hej, chłopaki, potrzebuję waszej pomocy jak najszybciej, czy jest coś, co można zastąpić CuCl2 czymś, co jest łatwo dostępne?

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
CuCl2 jest tak przystępny, jak to tylko możliwe

Pervitin

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
3
Witam, czytam już jakiś czas ten wątek na forum i chciałbym każdego w tym temacie zapytać jaki punkt syntezy jest dla niego najtrudniejszy/najważniejszy i na jakie szczegóły każdy powinien zwrócić uwagę?

A na filmiku nie jest dokładnie pokazane, czy lepiej użyć chłodnicy zwrotnej do syntezy?

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
215
Deals
3
W tej syntezie żadna część nie jest trudna, chodzi tylko o to, by być ostrożnym, aby nie było żadnych wypadków.

Miałem je i napisałem o nich tutaj w wątku, aby inni ludzie nie robili tego samego.

Tak, trzeba użyć chłodnicy zwrotnej.

ElementalEnigma

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
11
Dokładnie! Można pominąć refluks, ale traci się na jakości i, jak sądzę, powstają pewne produkty uboczne. Czy ktoś znalazł wariant z bardziej euforycznym efektem?

Pervitin

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
3
Czytałem o problemach z przechowywaniem czystej freebase, po kilku razach jej reakcji. Co należy zrobić, aby przechowywać ją w odpowiedni sposób? Czy potrzebuję eksykatora?

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
215
Deals
3
Z jakiego powodu należy je przechowywać?

Tak, z czasem ulega degeneracji. Idealnym miejscem do przechowywania byłby pojemnik próżniowy przechowywany w lodówce.