Zepsułem kajak. Oczyściłem mieszaninę na filtrze i wyrzuciłem nierozpuszczalny osad. Przelałem ją z powrotem do reaktora.
Dodałem 25% roztwór NaOH. utworzyły się dwie warstwy. Odstawiłem na pół godziny. Górna warstwa żółta (Ipa/zasada). Dolna warstwa przezroczysta (warstwa wodna).
Upuszczam warstwę wodną do kolby. Dodaję Ipa, tworzą się warstwy. Odpoczywam przez pół godziny.
Górna warstwa jest przezroczysta (baza/Ipa), to jest to, czego potrzebuję. Umieszczam bazę wyekstrahowaną z warstwy wodnej w wyparce obrotowej. Chłodzenie wynosi 8 stopni, próżnia jest włączona, temperatura kąpieli wynosi 80 stopni, ipa zaczyna tutaj parować.
Do szklanki wlewam bazę z parownika Ipa. co mam zrobić z tym podkładem (przezroczystym)? co się stanie jak wleję go do mieszanki Ipa/baza? po co to robić?
a żółtą warstwę (baza/Ipa) do reaktora. 3 litry IPA/mieszanki bazowej. jak mogę zredukować ipa??? czy to również rotovap? ponieważ jeśli zacznę odparowywać w reaktorze w temperaturze 80 stopni, Ipa kapie ze skraplacza. mój problem polega na tym, że kończy się na czerwono, a zapach znika. Chyba coś namieszałem.