@G.Patton
Bună. Pot folosi acid sulfuric 15% pentru a face sulfat de amperiferă din freebase? În Republica Cehă acidul sulfuric este foarte restricționat.
Se poate efectua o extracție și se poate usca extractul cu MgSO4 sau alt agent de uscare. Nu știu de unde sunteți și nimic despre piața dumneavoastră, nu vă pot răspunde despre acizi. Cumpărați-l de aici. Puteți obține acid sulfuric din electrolit de acumulator Producția de acid sulfuric concentrat la domiciliu
REGATUL UNIT. Singurul lucru care mă împiedică să produc singur acid sulfuric este partea de purificare, deoarece implică fierberea acidului sulfuric la temperaturi ridicate și niciun vânzător de aici nu pare să vândă acizi puri.
Bună ziua @G.Patton. Ce gaz este eliberat în această reacție? Am citit pe internet că NaBH4 poate elibera gaz HCN? Cred că nu este cazul, dar există vreo opțiune cum pot face asta din nefericire? Am citit că NaBH4 reacționează cu apa eliberând și gaz H2. Ce gaz este eliberat prin adăugarea de P2NP în soluția NaBH4 în IPA/apă? Îmi pare rău că am prea multe întrebări, dar nu vreau să mă sinucid din cauza unei greșeli stupide.
Deci, pentru siguranță, este mai bine să se utilizeze încălzitorul electric decât propan-butanul? Cât de mult hidrogen se produce? Puțin sau mult? Problema este că am doar încălzitor propan-butan, voi face doar aproximativ 20g de P2NP. Este periculos la această scară să folosesc încălzitorul propan-butan?
Da, desigur
Puteți calcula acest lucru în funcție de ecuația reacției și de constanta molară a gazului (22,4 l/mol).
Nu vă recomand cu tărie să folosiți flacără deschisă, deoarece veți obține hidrogen și laboratorul dumneavoastră poate exploda.
O îndoială. Atunci când adaug soluția de NaOH, dacă PH-ul ajunge la 11 înainte de a adăuga întreaga soluție, ar trebui să o opresc? Și dacă adăugați mai multă soluție de NaOH, făcând-o prea bazică, ar exista o problemă? Vă mulțumesc pentru atenția acordată.
În această sinteză, pot folosi etanol 95% în loc de IPA? Cred că orice alcool pur ar funcționa, dar nu strică să întrebați.
Care ar fi a doua și a treia cea mai bună opțiune în raport cu acetona? Am probleme în a obține acetonă.