Extrakcia efedrínu z rastlín

Microogata

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
6

raw

Newbie
New deal
Reaction score
5
Mrazenie a trenie (trenie dna sklenenou tyčinkou)? Ďakujem . Toto som neskúšala. Po tomto postupe by sa mala kryštalizácia tvoriť stabilne aj pri izbovej teplote po vytiahnutí z chladničky?

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,875
Deals
Áno, pozrite si bod topenia v hornej časti tohto príspevku.

Last edited:
  • Like
Reactions: raw

raw

Newbie
New deal
Reaction score
5
O rastlinách ephedra... Kde ju môžem nájsť ? Má niekto skúsenosti, že rastie v niektorej krajine v Európe? Napríklad na juhu? V Chorvátsku ?

HerrHaber

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
367
Naozaj dúfam, že Ephedra dystachia nie je na mysli, pretože je na pokraji vyhynutia a je zločinom proti prírode zbierať z jej biotopu na výrobu vecí, kde je jej diastereoizomérna čistota irelevantná (napríklad pervitín, kde je pseudoefedrín v poriadku)... ani keby ste povedali, že chcete vyrábať aminorexové deriváty, kde je chiralita vecou, nechajte prosím prírodu a skúste si ju zaobstarať priamo alebo sa vrhnite na enantioselektívnu syntézu, je to v poslednej dobe horúca oblasť chémie.

PewPew411

Newbie
New deal
Reaction score
3
Skúšal som to viacerými spôsobmi uvedenými tu a na iných miestach a dostal som len kal, ktorý má negatívny test s reakciou Chen-Kao.

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,875
Deals
Urobili ste ich s absolútne podobnými podmienkami? Ste si istí, že vaše suroviny obsahujú efedrín? Pravdepodobne máte len trávu.

PewPew411

Newbie
New deal
Reaction score
3
Kvalita efedry je neznáma mám nejaký 10:1 a bežný rastlinný materiál z Číny
Postupoval som presne podľa tohto, ale pri 50 % objemu s extraktom a pri odplynení sa len stmavil bez zrazeniny

https://www.thevespiary.org/rhodium/Rhodium/Vespiary/talk/files/4762-writeupd9b9.PDF?topic=2723.0

Alkoholové extrakcie a iné pokusy s rastlinnou hmotou nikam neviedli. Najbližšie skúsim ten zápis s čistou rastlinnou hmotou a uvidím, ako sa mi bude dariť
Možno použijem ghetto soxhletov extraktor s použitím vyrovnávacieho lievika s kondenzátorom na prečerpávanie chloroformu cez rastlinnú hmotu.

New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Dobrý deň, som nováčik a stále sa snažím naučiť chémiu. Moja angličtina nie je dobrá, používam prekladač Google, prosím o pochopenie。
Čo sa týka vášho "Druhého (zjednodušeného) spôsobu extrakcie na bázu bez efedrínu", mám niekoľko otázok。
Otázka 1。 Koľko gramov efedrínového prášku by sa malo použiť v 1. kroku a v 2. kroku?
Otázka 2。1. krok: "b) Po 15 minútach prefiltrujte kašu cez zlatý filter č. 15 s kávovým filtrom vo vnútri zlatého filtra (môžete použiť laboratórny sklenený lievik alebo iné filtračné sitko), potom kašu odložte.". Funguje "kaša" aj potom? Môžem "kašu" z tohto kroku po skončení vyhodiť? Čo mám s "kašou" urobiť?
Otázka 3。2. krok: "a) Rovnako ako predtým, vložil som ju do štvorštvrťového pyrexového hrnca. Do hrnca pridajte 750 ml nafty, silno pretrepte 5-10 min a nechajte ju tri dni namočenú." "placed it in four quart Pyrex pot". Na čo sa "to" primárne vzťahuje? Je to biely prášok po prvom kroku? Alebo pasta z kroku b v prvom kroku? Alebo nový prášok z efedry?
Ospravedlňujem sa, pretože moja angličtina nie je dobrá, takže niektoré otázky môžu byť pre vás ťažko zrozumiteľné. Teším sa na vašu odpoveď, vďaka!

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,875
Deals
Dobrý deň, ospravedlňujem sa za dlhú odpoveď.
Odpoveď 1: Na konci príspevku si môžete prečítať toto:
A2: prosím, prečítajte si pozorne príspevok. Áno, musíte použiť túto kašu pri 2a kmeň a iné.
A3: To znamená, že veľa

New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Ďakujeme za odpoveď! Teraz som dokončil prvý krok, v blízkej budúcnosti vytvorím príspevok, v ktorom budem hovoriť o "Druhom (zjednodušenom) spôsobe extrakcie na bázu bez efedrínu", poďme spoločne získať lepšie skúsenosti a spoločne pokročiť

New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
0
Čistý etanol je v našej krajine takmer nemožné získať. Je možné namiesto neho použiť metanol alebo izopropanol (v 2. kroku)?

Možno bude stačiť etanol z dezinfekčných prostriedkov (70 % etanolu, 30 % vody)?

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,875
Deals
Môžete si vyskúšať IPA. Vhodný je aj 70% EtOH. Okrem toho si môžete EtOH vysušiť.

googie

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
38

googie

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
38
Našiel som tento patent extrakcie s xylénom a kyselinou šťaveľovou.

HerrHaber

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
367
Idk o hojnosti alkaloidu v rastline a obávam sa, že nájdete dificit purifikácie

googie

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
38
Za malú sumu hobby chemik, takže si myslíte, že by to mohol byť zábavný experiment?