Nedávno som dosiahol väčší ako vypočutý výťažok hydrochloridu 4MMC vo chvíli, keď som to očakával najmenej. Predtým, ako to zverejním všetkým, mám pocit, že je potrebných viac ako len 5 sérií (z 5 sérií boli 2 po sebe idúce s vysokým výťažkom, potom 2, o ktorých som si myslel, že sa zlepšia, ale nezlepšili sa, a ďalšia tvorí trojnásobok potrebný na to, aby som to mohol uviesť). Avšak vyčerpal som veci a teším sa na to, že to úplne zdokumentujem s fotografiami a všetkým. A aby som nebol odsúdený za zadržiavanie "cenných" informácií, môžem vymeniť niektoré protichodné detaily prípravy:
-Kľúčové je miešanie (aby boli vrstvy DCM a vody v čo najtesnejšom kontakte bez katalyzátora fázového prenosu)
-relatívne dlhý reakčný čas (približne 6 až 8 hodín, využívam prestávku, keď len pozastavím miešanie, pričom predpokladám, že ak sa vrstvy oddelia, reakcia sa takmer zastaví)
-nepoužívanie tepla (môj tretí a štvrtý pokus mal priemerné a nižšie výťažky, keď sa použilo jemné zahrievanie)
-chladenie zmesi a činidiel (v kroku okyslenia boli chladené kvapaliny s najlepšou výťažnosťou)
-rýchle filtrovanie (hneď po vyzrážaní pevných častíc, nenechajte ich zostať, pretože časť produktu prejde do roztoku)
Dúfam, že to pomôže a sľubujem, že sa vrátim s podrobnosťami a prečo nie, overenie od ďalšieho aktívneho člena.