- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
46 g benzala. (~ 95 %) + 36,8 g MEK + 45 g klorovodikove kisline (18 %). 100 °C do 115 °C stopinj.
Čas: 4 ure.
Mislim, da bom odslej uporabljal te količine, saj še nikoli nisem dobil tako velike organske faze in mi ni bilo treba dati veliko več reagentov. Najprej sem nameraval dati vse reagente v enaki količini kot prej, a ko sem slučajno dal 45 g klorovodikove kisline, čeprav sem jih moral dati enakih 30 g. Zato sem zmesi dodal tudi več drugih reagentov.
Količina MEK je bila sorazmerno manjša, ker ga je zmanjkalo, vendar to sploh ni škodilo, saj je bilo, sodeč po velikosti organske faze, to dobro. Zdaj sem tudi segreval pri nekoliko višjih temperaturah. Poskušal sem segrevati tudi na stopinjah 120-130 °C, vendar sem po več poskusih pristal na tej stopnji približno 100 °C. Nižje temperature so zmanjšale izkoristek.
Čas: 4 ure.
Mislim, da bom odslej uporabljal te količine, saj še nikoli nisem dobil tako velike organske faze in mi ni bilo treba dati veliko več reagentov. Najprej sem nameraval dati vse reagente v enaki količini kot prej, a ko sem slučajno dal 45 g klorovodikove kisline, čeprav sem jih moral dati enakih 30 g. Zato sem zmesi dodal tudi več drugih reagentov.
Količina MEK je bila sorazmerno manjša, ker ga je zmanjkalo, vendar to sploh ni škodilo, saj je bilo, sodeč po velikosti organske faze, to dobro. Zdaj sem tudi segreval pri nekoliko višjih temperaturah. Poskušal sem segrevati tudi na stopinjah 120-130 °C, vendar sem po več poskusih pristal na tej stopnji približno 100 °C. Nižje temperature so zmanjšale izkoristek.
↑View previous replies…
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,116
- Deals
- 1
Samo številke stoihometrijo po mol. In 31,229 g mek je =46 g benzaldehida, in če upoštevamo, da je benzaldehida 95 %, dobimo 29,668
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,116
- Deals
- 1
in mek tehta 0,8 g ml, torej 37,85 ml 36,8 g mek= 46MLin 46 g benzaldehida je 48,02 ml. Moram iti po fanta na avtobus, potem se vrnem, da dokončam to matematično nalogo. To počnem samo za vajo, saj moram izboljšati znanje kemijske matematike. To je še bolj zastrašujoče, ko preklapljate med prostornino in maso, verjetno je tudi to brezpredmetno, vendar želim samo obrniti to v glavi in pogledati, ker je to verjetno nekaj, kar bom potreboval v prihodnosti
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 77