OrgUnikum moram povedati, da seveda nisem mislil, da imaš vse odgovore. Ampak zato je dobro brati knjige, patente, objave iz literature itd. itd. Samo da bi ti rekel, da Leuckartova reakcija ne deluje pri nižjih temperaturah, in sem prebral knjige, in knjige (Moore, Fester, Snow, "Dr. Buzz"), in moram samo slediti tvojim navodilom, ko si trdil toliko, flase info, in to je samo moje mnenje. Ne poznate me. Ne poznate moje starosti in izobrazbe.
Radoveden sem, ko ste rekli: "Ne deluje, čeprav. Ne za to, kar delamo. Zakaj? Ne vem, ampak ne deluje."
Tega ne razumem: Kaj ste mislili s 160 C? Reakcijsko temperaturo z mravljinčnikom? In če je tako, če je tako, da se formamid naredi "in-situ", to lahko v celoti sprejmem in se s tem strinjam. Napisali ste tudi nekaj o tem, da je treba imeti zelo dobro kolono, ko se segreva na 160 C, in nekaj tlaka. Zakaj? Kaj ste želeli povedati? Imam tri različne in uporabljam ravno kolono za odvodnjavanje in 100-120 C za nekaj ur, dokler nisem zadovoljen z reakcijsko zmesjo, ko je P2P popolnoma pomešan s staljenim formatom ali brezvodnim formamidom. Trdili ste tudi, da voda naredi trik pri uporabi mravljinčne kisline s formamidom. Ne vem, kaj je ta trditev, vendar bi v reakcijsko zmes dal samo vodo brez te "neuporabne" mravljinčne kisline. Mravljinčno kislino lahko uporabimo pri številnih hidrogeniranjih. Prav tako se precej pogosto uporablja z nikljem pri redukcijah, Leuckart pa je, kot bi vsi morali vedeti, redukcijski postopek aminizacije. Mravljinčna kislina kot redukcijsko sredstvo in amoniak kot vir aminov, da je postopek preprost, a tudi pravilen. Pri Leuckartu je dobro uporabiti formamid s samo katalitično količino amonijevega formata kot katalizatorja (0,1-0,5 molskega ekvivalenta). To je splošno znano.
Resnično sem še vedno začetnik in se vsakič učim, zlasti iz dobrih pogovorov, knjig itd. Vendar se ne učim, ko rečeš, kot da samo veš, vendar ne moreš razložiti niti namiga. To je nekaj, kar vzamem, kot da se nekdo samo igra z mano. Leuckart sovraži vodo. Katalizatorji so uporabna orodja.