Prav to sem imel v mislih na prvem mestu: Zakaj je moja raztopina P2P v ksilenu postala skoraj popolnoma kašasta, ko sem vanjo dal eno in edino 20-odstotno raztopino KOH? Bila je gosta kaša, skoraj polovica. In bolj ko sem nalival razredčeno raztopino HCL (približno 12 %), bolj se je ta kašasta gruda topila nazaj v to raztopino? Torej se je to zgodilo pri sobni temperaturi. Te razredčene kislinske raztopine sem moral dodati skupaj šestkrat, preden sem dobil res čisto raztopino P2P v ksilenu. Seveda sem jo večkrat izpiral z deionizirano vodo. Opazil sem, da so bile nečistoče malce topne v vodi, vendar so v ločilnem lijaku ti majhni delci prešli v vodno fazo, vendar so padli na dno. S temi izpiranji s kislino in vodo je zdaj popolnoma čista, vendar če jo postavim v hladilnik, se v raztopini še vedno pojavijo nekateri majhni delci. Tega še nisem doživel, in če bi na začetku dal samo še eno bazo, celotna raztopina ne bi bila več raztopina. Samo velika gruda, kašasta velika torta ali kaj podobnega (angleščina ni moj jezik). Moj pomočnik za kemijo z umetno inteligenco je rekel, da je kaša verjetno P2P, ki se izloča, vendar ne morem zaupati svojemu pomočniku z umetno inteligenco ničesar, ampak to počne tako matematične stvari.
P.S. Se opravičujem za dolg prispevek. Samo poskušal sem razložiti.. in polovica mojega P2P je v pari disitill zdaj..