@G.Patton
Здравейте. мога ли да използвам 15% сярна киселина за получаване на амперсулфат от фребаза? В Чешката република достъпът до сярна киселина е много ограничен.
Можете да извършите екстракция и да изсушите екстракта ѝ върху MgSO4 или друг сушилен агент. Не знам откъде сте и нищо за вашия пазар, не мога да ви отговоря за киселините. Купете го тук. Можете да получите сярна киселина от акумулаторен електролит Производство на концентрирана сярна киселина в домашни условия
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. Единственото нещо, което ме спира да произвеждам сам сярна киселина, е частта за пречистване, защото тя включва варене на сярна киселина я при високи температури. а никой от продавачите тук изглежда не продава чисти киселини.
Здравейте @G.Patton. Какъв газ се отделя при тази реакция? Четох в интернет, че NaBH4 може да освободи газ HCN? Мисля, че случаят не е такъв, но има ли някакъв вариант как мога да го направя за съжаление? Прочетох, че NaBH4 реагира и с вода, като отделя газ H2. Какъв газ се отделя при добавянето на P2NP в разтвора NaBH4 в IPA/вода? Съжалявам, че имам твърде много въпроси, но не искам да се самоубивам от някаква глупава грешка.
Така че за безопасност е по-добре да се използва електрически нагревател, отколкото пропан-бутан? Колко водород се произвежда? Малко или много? Проблемът е, че разполагам само с нагревател на пропан-бутан, ще направя само около 20 г P2NP. Опасно ли е в този мащаб да се използва нагревател на пропан-бутан?
Да, разбира се
Можете да изчислите това в съответствие с уравнението на реакцията и моларната константа на газа (22,4 л/мол).
Силно не препоръчвам да използвате открит пламък, защото ще получите водород и лабораторията ви може да се взриви.
Съмнение. При добавяне на разтвор на NaOH, ако PH достигне 11 преди добавянето на целия разтвор, трябва ли да спра добавянето му? А ако добавя повече от разтвора на NaOH, което го прави твърде основен, ще има ли проблем? Благодаря ви за вниманието.
В този синтез мога ли да използвам 95% етанол вместо IPA? Вярвам, че всеки чист алкохол би работил, но не пречи да попитате.
Какъв би бил вторият и третият най-добър вариант по отношение на ацетона? Имам проблеми с получаването на ацетон.