Синтез на амфетамин от P2NP с NaBH4/CuCl2 в едно гърне (мащаб 1 kg)

Montecristo

Newbie
New deal
Reaction score
41
Ето какво направих в по-малък мащаб;
1. Разтворът IPA/H2O 2:1 ((IPA 800ml, H2O 400ml)(1200ml)) беше добавен в колба от 2000ml.
2. Добави се NaBH4 (116 g) наведнъж и се започна разбъркване.
3. P2NP (67 g) е добавен на малки порции, така че температурата на сместа да не надвишава 60 *С.
4. CuCl2 (7 g) във вода (13 ml) се добавя бавно на капки, така че температурата на сместа да не надвишава 80 *С.
5. След това реакцията се рефлуксира при 80 °С в продължение на 30 минути, като се използва външно нагряване.
6. Разтворът се декантира и филтрира от отпадъците от реакцията и се поставя в сепараторна фуния.
7. Към реакционната смес е добавен 25% воден разтвор на NaOH (533 ml) и фазите са разделени.
8. Долният слой се отцежда в голяма чаша и се събира горният органичен слой.
9. След това водната фаза се поставя в сепараторна фуния и се екстрахира с 500 ml IPA.
10.IPA се изпарява на 3/4, половината млечна свободна основа и половината IPA.
11.IPA и фребазата се разтварят в 130 ml ацетон.
12.ортофосфорната киселина се накапва до рН - 6 (при постоянно разбъркване).
13.Сместа се поставя във фризера за 12 часа.
14.след кристализацията суспензията се филтрира и се промива със сух студен ацетон, докато ацетонът се изчисти.
15.ацетонът от промиването и сместа ipa/ацетон се поставят обратно във фризера за по-нататъшно утаяване.
16.Процесът се повтаря, докато не се получи повече утайка, за да се получи 60-70 % висококачествен амфетамин, тъй като в сместа има повече ацетон, може да се наложи да капнете още малко киселина, за да я намалите, но не прекалено много, тъй като ацетонът е ph7.

Ето снимка на част от изсушените камъни за паста , останалата част е сух прах, който трябва да се смеси, тъй като е твърде силен за мен и моите приятели.
Може би ще актуализирам рецептата и ще напиша нещо за дребния домашен химик, има много начини това да бъде по-добро.

Attachments

• yrIiJuK8x7.PNG
    yrIiJuK8x7.PNG
    901.1 KB · Views: 658

flyhigh

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
10
Това не е метамфетамин , можете ли да напишете оттук как да го направим на кристален метамфетамин

Amin. M

Newbie
New deal
Reaction score
0
Какъв метод използвате, за да превърнете тази бяла паста в кристал
d-метамфетамин?

T0lek511

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
91
Deals
1
Мога ли да заменя CuCl2 с CuSO4. прочетох го в reddit и idk дали това е възможно, но мисля, че да bc Cu(II) аз съм прав?

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
Да, трябва да можете да. Макар че аз самият имам проблеми с този синтез, така че може би трябва да опитам вместо това с CuCl2. Той обаче е много по-скъп и много по-малко достъпен

alf405

Newbie
New deal
Reaction score
0
" За да сте точни, трябва да умножите числото за CuCl2.2H2O по 1,5, за да получите необходимото количество CuSO4.5H2O."

Вярно ли е това умножение от 1,5 пъти в какъвто и да е мащаб? От малък до промишлен?

TucoSalamanca.

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇹🇷
Reaction score
33
Моето изчисление по метода на p2np nabh4 амфетамин
IPA 40-50 ml
H2O 12,5 ml
NaBH4 3,5 g
P2NP 2 g
CuCl2 +-0,2 g 9,675 H2o
NaOH (25% воден разтвор) 16 ml
Ацетон (сух) 5-10 ml
Първо слагам ipa и h2o и разбърквам в продължение на 2 минути, след това добавям p2np, после разтварям 0,200 mg меден хлорид в 5 ml вода и го добавям, но температурата не се повишава.

TucoSalamanca.

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇹🇷
Reaction score
33
Колко мл меден хлорид 200mg ще разтворя във вода и ще добавя 1ml? Първо добавям ипа и вода, след това добавям набх4, след това добавям р2нп, така че да не надвишава 60 градуса, температурата се увеличава, но когато добавям меден хлорид 200mg, температурата не се увеличава, разтварям го в 5ml вода и го добавям, правя реакция с 2lt стъклен балон с 3 гърла.

waltjr5858

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
28
Първият път, когато опитах тази реакция, тя проработи напълно нормално. Използвайки същото всичко и повторно кристализирайки p2np, така че да е свеж, той продължава да се проваля, без значение какво правя. Продължавам да получавам много чист бял прах, който не е същият като първия път. Почти има леко плодов мирис и точно преди да добавите сярна киселина, когато работеше, течността беше със златист цвят и всеки път след това е много прозрачна. Мисля, че правя нещо погрешно с добавянето на p2np в първите стъпки. Има ли максимално време, през което не може да седи намаляването? Знам, че във видеото се казва, че добавянето на целия p2np трябва да отнеме около 6 часа, така че предполагам, че е безопасно до този момент. Знам, че първия път, когато го направих, когато добавях последната част от p2np, той спря да реагира на добавянето на p2np точно в този момент, докато всеки друг път след това той все още реагира леко екзотермично и бълбука. Не съм сигурен каква е разликата между първия и всеки друг път. Може би някой има някакви трикове или му се е случвало да се провали по начина, по който на мен. Благодаря

New deal
Language
🇩🇪
Reaction score
0
Може ли алкохолът да се използва отново, след като се е изпарил? Или той е образувал ацетропна смес (88%ipa/12%h2o) поради последната употреба в реакциите?

waltjr5858

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
28
Бихте могли да опитате... със сигурност ще трябва да е дестилиран, тъй като има цвят. Нещо е в негоһттр://.... Имам малки проблеми с моя и се надявам някой да види тези постове и да знае какво става. Първият път, когато го направих, беше перфектенһттр://.... хубав светъл загар... силен ефект. Следващият път и всеки друг път крайният сулфат, който трябва да се филтрира, е много бял с мирис на плод ? Почти има лек розов хюхе. Много слаб ефект. Предполагам, че е прекалено или недостатъчно редуциран? Някой знае ли кое е то? Или какво би могло да го причини? Твърде дълго или недостатъчно дълго? Температураһттр://....която е била поддържана в съответствие? Искам да кажа, че четейки патента, те слагат целия p2np за около 10 минути и го пекат с медта за 20 минути, като казват, че редуцираният добив минава 30 минути. Изглежда, че е надеждно, но не е... така че прекалено или недостатъчно намалени, за да мога да поправя това нещоһттр://.... Благодаря на всички

New deal
Reaction score
0
Може ли да се направи в метална домашна тенджера за готвене без рефлукс или загубите ще са твърде много?

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,835
Deals
1
NaOH ще повреди гърнето ви. Разтворителят се изпарява без рефлуксен кондензатор.

New deal
Reaction score
0
Имате ли идея как да премахнете миризмата на ацетон или какво друго може да се използва?

InLikeFlynn

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
31
Ацетонът трябва да се изпари с течение на времето. Разпределете го равномерно върху сушилна чиния (като разбиете всички бучки) и той би трябвало да изсъхне за около 1-2 дни.

Можете да го поставите във вакуумна камера, за да ускорите процеса, или да го загреете в колба и да издърпате вакуума за някои по-бързи техники

New deal
Reaction score
0
Може ли HNO3 да се използва за намаляване на PH

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
313
Бих избегнал използването на окислителни киселини в тази стъпка. Втамин С ще свърши работа, аскорбинова киселина и това също е редуциращ агент, така че няма проблеми.

New deal
Reaction score
0
Така го направих, но в крайна сметка при вакуумирането нищо не излиза, използвах 85% ацетон и 85% фосфорна киселина. Амфеновото масло престоя 20 ч. при стайна температура, докато не открих киселината къде може да е проблемът?

Attachments

• yqxp5rul3V.jpg
    yqxp5rul3V.jpg
    5 MB · Views: 541
  • 9k0PQzpjMJ.jpg
    9k0PQzpjMJ.jpg
    8.3 MB · Views: 534
  • o9wGC4rBfR.jpg
    o9wGC4rBfR.jpg
    8.1 MB · Views: 558

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,835
Deals
1
Здравейте, 85% ацетон и 15% от какъв разтворител?
Можете ли ясно да опишете какво сте направили с възможно най-много подробности. Това ще ни помогне да открием грешката ви.

View previous replies…
New deal
Reaction score
0
Добавих p2np бавно в продължение на 5 часа в ipa/вода и nabh4 , поддържах температура под 60c, добавих cucl2 и поддържах температура 76-80c в продължение на 30 минути (нямам представа дали сложих достатъчно cucl2, но в началото стана тъмно) Взех течността и добавих NaOH в нея (не проверих дали ph е 11 или повече), след това взех горния слой, след това първо се опитах да намаля pH чрез течност с вит С, но изобщо не се получи днес намерих (20 часа вода при стайна температура) фосфорна киселина 85% и намалих pH до 6. Нямам представа какви са тези 15% в ацетона му не пише. Следващата седмица ще опитам с 99% и без вит С. Благодаря ви

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,835
Deals
1
И така, решили сте да направите амфетамин аскорбат?
Изпарихте ли разтворителя?

Как измерихте количеството CuCl2? Просто добавихте малко приблизително? Като сол по време на готвене?

New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Колко лоша е миризмата Искам да направя малка до средна партида в гаража си, съседите ми са доста близо, ако миризмата е лоша, ще помогне ли изобщо шатра за отглеждане с въглероден филтър или има някакви други прости решения.

New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Под малък до среден имам предвид партида от 10 г, ако това помага

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,835
Deals
1
Можете да опитате 3-5 г партида и ще разберете това. Ако имате добре филтриран вентилационен поток, всичко ще бъде наред.