Syntéza 4-MMC (mefedronu). Bromování v dichlormethanu.

Chemix-Express

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
26
Váš komentář mě velmi zaujal. Někdo se o tom zde na fóru již zmínil.

Plánuji nastavit teplotu pevně na 34 stupňů (polovina z uvedeného rozmezí 32-36 stupňů) a reakční dobu na 4h.

Osoba, která tuto informaci uvedla, také uvedla poměry pro tuto reakci.

Konkrétně:
- 100 g bk4
- 250 ml DCM
- 150ml m40

1. Budou tyto poměry činidel správné?
2. Mám přidat 1/2 m40 na začátku a 1/2 m40 po jedné hodině reakce. Jaký to má smysl? Chápu, že má zkrotit teplotu, ale jaký je rozdíl, jestli to uděláme najednou, nebo to rozložíme do dvou přístupů?

Jeden přístup k tomuto pokusu už mám za sebou. Vše jsem přidal v poměru, jak je uvedeno výše. Zahřál jsem směs na 20 stupňů a začal přidávat m40. Bohužel teplota nezačala sama od sebe stoupat. Po spuštění ohřevu z venku teplota najednou vyskočila na 40 stupňů. Kapalina se vařila a nepomohlo ani vypnutí topení.

Co si myslím. Zahřát reakční hmotu na 25-30 stupňů před přidáním m40 a teprve postupně začít přidávat m40 tak, aby nepřekročila zmíněných 36 stupňů? Je to v pořádku? Nebo mám celou hmotu zahřát na reakční teplotu 34 stupňů a teprve potom přidat m40?

Mám ještě jednu otázku. Jak mám vyčistit volnou bázi?

Stačí volnou bázi dvakrát propláchnout stejným objemem 10% roztoku trisíranu sodného, aby se odstranil zbytek bromoketonu, a dvakrát ji propláchnout čistou vodou? Je nutné použít ještě něco jiného?

Proč když neutralizuji kyselinou chlorovodíkovou v acetonu na pH 6, při přidání směsi HCL:aceton do volné báze se začne zbarvovat. Je strašně těžké potom prášek vyprat na sněhově bílou barvu.

Barvy, které mě napadly, jsou modrá, zelená, tmavě červená a růžová.

subzero013

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
24
Budete muset chladit, a ne zahřívat, pokud chcete dělat při teplotě 34 stupňů. Po přidání methylinu za 10 - 15 minut se směs začne sama zahřívat, před přidáním methylinu zahřejte bromketon. Není zvláště jasné, proč právě 34 stupňů, dichlormethan vařit s rozpuštěným bromketonem bude při vysokých teplotách. Když kyselý aceton často dává barvu mefedronu, někdo doporučuje místo něj použít ethylacetát a okyselit solí -kyselina isopropanol, někdo okyselit vodou a pak odstranit.

Chemix-Express

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
26
Ahoj. Po rekonstituci BK4 v DCM (25-26 °C) byla baňka umístěna na míchadlo a bylo zapnuto maximální míchání. Ohřev je vypnut. Celá m40 byla přidána najednou, po 5-10 minutách začala teplota stoupat na 35-37 stupňů za 30-35 minut, poté začala sama klesat. Zmínil jste, že celá reakce by měla trvat asi 3,5-4 hodiny a skončí, když teplota začne automaticky klesat. U mě se během 30-35 stupňů zahřála pouze na 35-37 stupňů a začala klesat. Co dělám špatně?

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,824
Deals
1
Poměrně

WhalterWhite

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇵🇱
Reaction score
14
Vyzkoušel jsem tuto metodu x hotové 2b4chloro. Dostal jsem studené měkké kameny. Po vyčištění acetonem byl výtěžek nízký +- 20 %.

WhalterWhite

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇵🇱
Reaction score
14
To po 12 hodinách zmrazení

Attachments

• MmWKsIxTZd.jpg
    MmWKsIxTZd.jpg
    185.2 KB · Views: 360
  • baKWE6PDQ9.jpg
    baKWE6PDQ9.jpg
    144.6 KB · Views: 364

Zetetic

Don't buy from me
New deal
Reaction score
5
Zdravím vás, pánové! čím lze nahradit dichlormethan? k dispozici jsou benzen, aceton, isopropylalkohol, ethylacetát, petrolether. doufám v rychlou odpověď. zbývá pět hodin a laboratoř bude uzavřena.

Marvin "Popcorn" Sutton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
343
Benzen bude fungovat dobře, ale metodika se trochu změní. Napište mi PM a já vám vše podrobně vysvětlím.

Chemix-Express

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
26
Mohu také požádat o nějaké tipy na reakci na benzen? V současné době se na benzen výtěžek na krystal pohybuje kolem 53-55 %. Možná se bude něco hodit. S pozdravem a alletings

StarWars

Don't buy from me
New deal
Reaction score
77
Nepoužívejte
Bezen je toxik použít toulen nebo dcm

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,824
Deals
1
Ve skutečnosti jsou také toxické. S vhodnou ochranou (dobře větraný prostor a obličejová maska) lze případné poškození vynásobit 0.

breathing.fire

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Zkoušel to někdo udělat s methylaminem 33 % v methanolu?

New deal
Reaction score
2
Toto jsem našel na ruském fóru, podle nich 100% bromoketon reaguje za 7 hodin při 30 stupních Celsia.

Attachments

• 9bmrcLKsCH.jpg
    9bmrcLKsCH.jpg
    112.3 KB · Views: 612

w2x3f5

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
210
Autor Linx (zakázal), informace nejsou spolehlivé. Reakce v dichlormethanu trvá v průměru 2 hodiny při teplotě 30 stupňů.

breathing.fire

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Pokud nemám aceton nebo IPA, mohu je nahradit jiným alkoholem, například metanolem nebo etanolem?