Efedrin kivonása tablettákból módszerek

ralralro

Newbie
New deal
Reaction score
4
Kíváncsi vagyok, hogy 100%-os xilolra van-e szükségem, vagy elég, ha csak a festéküzemi xilolt használom?

New deal
Reaction score
0
Ez ugyanaz a dolog, amit te vagy nincs más xilol, de keményáru boltban Úgy értem, akkor lehet rendelni off ebay laboratóriumi minőségű, de ez nem fog semmilyen különbséget tenni

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,872
Deals
Megértette, amit fentebb írtam Önnek? Megpróbálhatja feloldani ezt az oldatot vízben, és lúgos extrakcióval elválasztani a PEG-től. Toluol (vagy más megfelelő oldószert) fog kapni PseudoE szabad bázissal). Ezután savas extrakcióval oszthatod el a PszeudoE-t az ibuprofénből.

Last edited by a moderator:
View previous replies…
New deal
Reaction score
0
De ez az összes inaktív összetevők, hogy lesz a probléma mondjuk, hogy nem különíti el a pszeudoefedrin és az ibuprofen, akkor mi van most van, hogy tisztítsa meg az összes inaktív összetevők is ki, és a legtöbb oldódik ugyanabban a vegyszerben ez szinte lehetetlen, és miután dolgozik rajta 4 órán át, és valószínűleg 50% tényleges met az időt és pénzt költött minden, amit valójában veszít, és ez, ha bármilyen átalakul egyáltalán a legtöbbször a végén a félig átalakított met és pszeudoefedrin

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,872
Deals
Megpróbálhatja a flash-kromatográfiát ebben az esetben. De ez az eljárás eléggé kimerítő lenne.

diogenes

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
112
Szia Patton, köszönöm, hogy ezt tisztáztad. A zavarodottságom az Erowid írásából eredt, ahol azt javasolják, hogy a PEG-től a kezdeti keverék toluolban való áztatásával szabaduljunk meg, ezért kezdtem el gondolkodni azon, hogy a PEG egy része a toluolban marad-e?

Itt van a helyes eljárás az én értelmezésemben, kérem szóljatok, ha valamit változtatnátok.

1. lúgos oldat hozzáadása pH 13-ig
2. kivonatoljuk toluolnal/egyéb nem poláris anyaggal
3. a régi vizes réteget eldobni, majd esetleg néhány vízzel mosni?
4. A nem poláros oldószerhez adjunk tiszta vizet.
5. Híg HCl-lel savasítsuk pH 3-ig.
6. A pszeudo pszeudo-HCl-sóként vándorol a vízfázisba.
7. Az ibuprofén (most már savas) kicsapódik a vízfázisban, így elméletileg elég tiszta pszeudo van a vízben.
(8.) Talán a végső tisztításnak egy AB extrakciónak kellene lennie éterrel, bár ez csökkentheti a hozamot.

Urky

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
7
Sry i kell, hogy néhány lépést tisztázni.

Lúgos oldat hozzáadása a pH 13-hoz.........lúgos oldat hozzáadása mihez? például soke tabletták lúgos vízben ? mert a tablettáim szart tartalmaznak, ami vízben aktiválódik.
2. kivonat toluolnal/egyéb nem poláros.......gooddal.
3. dobd ki a régi vízréteget, majd esetleg csinálj néhány vízmosást?........jó
4. Adjunk tiszta vizet a nem poláris oldószerhez...........jó.
5. Híg HCl-lel savasítsuk pH 3-ig..........jó.
6. A pszeudo pszeudo-HCl-sóként fog a vízfázisba vándorolni..........jó
7. Az ibuprofén (most már savas) kicsapódik a vízfázisban, így elméletileg elég tiszta pszeudo van a vízben.............szóval most már kiszűrhetem az ibuprofént a vízből és tiszta vízem lesz csak pszeudo ?
(8.) Talán a végső tisztításnak egy AB extrakciónak kellene lennie éterrel, bár ez csökkentheti a hozamot.

View previous replies…

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,872
Deals
A zúzott tablettákhoz
Nem vagyok biztos benne, hogy minden adalékanyagot lemosnak ezzel az eljárással, de jó lehetőségnek tűnik.

Urky

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
7
Tehát ha jól értem, akkor a zúzott tablettákat toluolban áztatom, majd hozzáadom a lúgos vízoldat keverékét, majd kivonom toluolnal VAGY lúgos vízben áztatom, majd kivonom toluolnal?

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,872
Deals
Meg tudod mondani a különbséget =)

Urky

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
7
Nincs különbség sry im hülye, köszönöm
Utolsó kérdés...a víz hatóanyagok aktiválódnak lúgos oldat (víz/NaOH) hozzáadásával ?

waltjr5858

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Yes there has to be water present...if thats what your asking. I would selectively pull the peg and any other crap like that first otherwise you won't get freebase at all

New deal
Reaction score
0
A/b extrakció valószínűleg a legjobb megoldás még mindig nem garantált

Urky

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
7
?tehát úgy érti, hogy az egész eljáráshoz A/B extrakciót kell használnom?

Az új tervem az, hogy először 5-8 órán keresztül etanolban oldom fel a tablettákat. (Legutóbb ez a teqniqe feloldotta a bot IBU-t és PSE-t, de a Modafen doboz súlya 24db, és egy tabletta 200mg ibuprofent és 30mg PSE-t tartalmaz. így az elején 5500mg-mal kezdtem.
Miután etanol souk csak hagytam őket elpárologni rdry a chill.....it volt oké és a legérdekesebb gondolat volt, hogy mentem 5500a, mint 1500-1700 mg, de im reallz biztos, hogy ez csak pse, ibu és néhány töltőanyag.
és ettől a ponttól kezdve én csodálkozom.
SOOOO do you think this is going to work ?

1. 5-8 órán át etanolban áztatni a teljes masszát.
2. Az oldatot leszűrjük, a folyadékot megtartjuk, a maradékot pedig kidobjuk.
3.most itt az ideje, hogy nagyon alacsony hőfokon melegítsük és lassan párologtassuk el, amíg a PSE n IBU kívánt por keverékét nem kapjuk meg.
4. lúgos víz hozzáadása, amíg az oldatom el nem éri a 13-as pH-t.........lúgos oldat hozzáadása mire? mint soke tabletták lúgos vízben? mert a tablettáim olyan szart tartalmaznak, amely vízben aktiválódik.
5. kivonatolás toluolnal
6. most dobd ki a régi vizes réteget, majd esetleg csinálj pár vízmosást?
7. Adjunk a nem poláris oldószerhez tiszta desztillált vizet.
8. 9. Híg HCl-lel savasítsuk pH 3-ig (rázni kell, vagy csak lassú kavargatás is oké?).
9. A pszeudo átvándorol a vízfázisba pszeudo-HCl sóként.
10. Az ibuprofén (most már savas) kicsapódik a vízfázisban, így elméletileg elég tiszta pszeudo van a vízben.
11. Végül A/B extrakciót végezhetek, hogy a PSE-t még jobban megtisztítsam.

Köszönöm a válaszokat :D

Plantguy

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
1
A legerősebb legtisztább módon és zöld a következő egy de hidrogénezés gyűrű aka megszabadulni az alkoholtól segítségével egy recrystal ciklizáció hozzáadása kisebb mennyiségben több gyűrűk, miközben kiveszi az alkohol és a szennyeződés . Aka mikrokristály tek

chem19

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Üdvözlöm a szakértőket!
Van olyan tablettám, amely levocetirizin-hidroklorid 5 mg & retard pszeudoefedrin-hidroklorid 120mg, vas-oxid.
A kérdéseim a következők
1) hogyan lehet kivonni a pszeudoefedrint az alábbi összetételből.
2) a natha nem elérhető és nem szállítható az országomban.
3) a kivonási folyamatban szigorúan azt mondják, hogy vm&p natha és nem más helyettesítő. Van-e bármilyen konkrét más vegyi anyag, amely helyettesítheti.
Az Ön válasza sokat jelent számomra. Előre is köszönöm.

New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
0
szia. kérdésem lenne. az én esetemben a tabletták 5mg levocetrizine hcl-t és 120mg pse hcl-t tartalmaznak. van egy vasoxid bevonat. Mivel mind a levo, mind a pse aminok és hasonló polaritásúak, nem tudom, hogyan lehet a kettőt szétválasztani. az is probléma lenne, ha nem távolítanám el a levo-t? plz segíts.

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,872
Deals
Mindkét izomert kivonja. Azt mondtad, hogy azonos dipólusmomentummal (polaritással) rendelkeznek, hogyan feltételezed, hogy csak az egyik izomer kivonható?

chem19

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
9
@G.Patton a levocitrizin és a pszeudoefedrin nem izomer. a levo alatt a levocitrizint érti, és nem a levo és a dextro formát. Mindkettő poláris és szinte ugyanabban az oldószerben oldódik. A kérdés tehát az, hogyan lehet őket szétválasztani.

G.Patton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,872
Deals
Elnézést, nem figyelmesen olvastam, és azt hittem, hogy az l-efedrinről beszélt. Valószínűleg flash kromatográfiával szétválaszthatja őket (nézze meg a Lab FAQ-t), de nincs írásom ezekről az anyagokról. A megfelelő oldószert magadnak kell kiválasztanod.

testint

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
77
Én voltam a gyakorlat tisztítás után, hogy aztán Redox
mivel nehéz közvetlenül redukálni a benzil-hidroxilokat
és nagyon könnyen redukálható benzil-ketonok oxidálószer használt főleg a
[oxodiperoxo molibdén katalizátor vízben és hidrogén-peroxidban].

Plantguy

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Mi a helyzet a bronkaid szulfát 25mg

bananabebop

Newbie
New deal
Reaction score
0
A szulfát-sók másképp viselkednek, mint a hidroklorid-sók.

Lehet, hogy téves - az efedrin-szulfátot h2o-ban kell feloldani. Alkoholban (etanolban/metanolban) nem könnyen oldódik.
Ezt követi az A/B extrakció.