Egyedülálló amfetamin szintézis P2NP-ből NaBH4/CuCl2-vel (1 kg-os skála)

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
amikor megpróbáltam a frakcionált desztillációt, azt hiszem, a víz egy része átjött az ipa-val. és a hő csak 80c volt a desztilláció teljes ideje alatt. csináltam már ezt párszor korábban, ahol ha hagyom a desztillációt, akkor a végén csak a réz szilárd ragacs lesz, és nem lesz folyadék.
Azonnal kicsapatom az amfetamint, és megnézem, milyen lesz a termék, mert lehet, hogy az ipa szennyezőanyagként volt jelen az előző tételekben.

van valami javaslat, hogy mit tehetek, hogy biztosan csak az ipa-t kapjam, és ne az amfetamint tartalmazó vizet?

Ennek a szintézisnek a variációit is ki fogom próbálni.

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
313
Az IPA vízzel azeotropot képez, így minden IPA, amelyet desztillál, körülbelül 30%-ban vizet tartalmaz. Az IPA-t úgy desztillálhatja le, hogy ne legyen benne amfetamin, vagy vákuumdesztillációval, csak egy kis vákuum, mint amit egy szívószivattyú állít elő, elegendő, mondjuk, ha az IPA 60 °C-on vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten érkezik, akkor nem lesz benne amfetamin. Vagy a reakciót savassá tesszük hígított ecetsav hozzáadásával, amíg a ph 3 vagy kevesebb nem lesz. Az amfetamin sót fog képezni és nem fog desztillálni. Hagyja kihűlni, majd adjon hozzá jéghideg 10%-os NaOH oldatot, amíg a ph 12 és gőzzel desztillálja az amfetamin bázist.

El kell mondani, hogy a 20% NaOH hozzáadása "a reakció bázissá tételére" teljesen bs, mivel ha megmérjük, azt fogjuk találni, hogy a reakció már pokolian lúgos, ph 12 vagy több, mivel a NaBH4 és termékei mind erős bázisok. Hogy ez miért szerepel az eredeti szövegben, azt nem értem, miért került ide, nos..... Ez akkor történik, ha valamit átemelsz egy cikkből vagy itt a tézisből 1 az 1-hez anélkül, hogy igazán tudnád vagy megpróbálnád. Lásd a csatolt dokumentum 20. és 30. oldalát, a 30. oldalon szóról szóra megtalálod az eljárást.
A probléma nyilvánvaló: van egy víz és IPA és amfetamin keveréke. Adhatnál hozzá sós sót és így sózhatnád az IPA-t az Amph ki, ez jól működne. De a 20%-os NaOH hozzáadása nem elegendő az IPA kisózásához, hanem legjobb esetben is feljön némi Amph, és ez IPA-t tartalmaz. Vagy vízben nem oldódó, nem poláros oldószerrel extrahálod az IPA-t és az Amph-t. Ez is jól működik. Vagy csináld a fent leírtak szerint. Mindenesetre ellenőrizd a ph-t, és meglátod, hogy a NaOH bázikusabbá/lúgosabbá tételére éppen nincs szükség.
Általában az IPA mint oldószer valaminek a vízből való kivonására csak akkor működik, ha a vízréteg teljesen telített sókkal, mint például NaCl, valamivel, ami NEM oldódik IPA-ban, mint például NaOH.

Lásd Jademyr mellékelt szakdolgozatának 20. és 30. oldalát.

Attachments

• fsJpFAHak0.pdf
    3.1 MB · Views: 969
View previous replies…

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
Miután hozzáadtam a CuSO4*5H2O-t, majd 30 percig tartottam az oldatot 80c-on, sósavat adtam ecetsav hiányában (ez rendben kell lennie?), így az oldat elérte a ph 2-t, majd egyszerű desztillációval lepároltam az IPA-t 83C - 91C közötti hőmérsékleten (bár gyakorlatilag semmi sem jött át kb. 87c-nél tovább), majd lehűtöttem az oldatot, leszűrtem, majd hozzáadtam a vizes NaOH-t. Ezután az oldatot a vizes NaOH-hoz adtam. Most ezen a ponton gőzzel desztillálom ki az amfetamint. Szóljatok, ha bármi baj van a sorrenddel. (Szerintem nem kellett volna szűrnöm az oldatot, és kb. 3 órán keresztül refluxolnom kell az oldatot, ahelyett, hogy 30 percig 80C-on tartanám.)

Amikor leszűrtem az oldatot, hogy a rézkomplexet leválasszam, és hozzáadtam a vizes NaOH-t, az oldat sötét zavaros barna lett, kicsit halszagú, 11-es ph-val, a réz pedig egy zöld piskóta anyag volt. Adok még vizes NaOH-t, hogy a ph 12-re emelkedjen, majd innen gőzpárlatot fogok csinálni. (A naoh hozzáadásakor nem képződött réteg, tehát úgy tűnik, hogy az összes ipa-tól megszabadultam az oldatból.)

Lehet, hogy a toluol jó jelölt lenne vízben nem oldódó, nem poláros oldószerre?

A reakció bázisosításával kapcsolatban azt mondod, hogy a 20% NaOH túlzás, és a 10% is megteszi?

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
313
A NaOH bármilyen koncentrációja megteszi, amíg eléri a ph 12-t. Több hígított, mint 10% és hideg a hűtőszekrényből jobb, és hozzáadása a reakcióhoz, amely már lehűlt is, mivel könnyen lehetséges, hogy éget, mondjuk elpusztítja a termék egy részét az erős lúg hozzáadásával a forró A-oldathoz. Ugyanez vonatkozik a sav hozzáadására is, hígítva és hidegen. Ha a HCl hígított volt és minden hidegebb legalább akkor rendben lesz.
Hát igen, hal az van, ez az A szaga.
Azt akarod, hogy az oldat, amit gőzpárlással desztillálsz, 12-es ph-jú legyen, de ne legyen tele NaOH-val, mert különben, amikor a víz kevesebb lesz, könnyen átfújsz egy kis NaOH-t, és ezt nem akarod az A-ban. A szűrés azért történik, mert úgy tűnik, hogy néhány bór anyag szeret átdesztillálni - ezt szintén nem akarod.

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
Ok. Gőzpárlatot készítek (vagy próbálok), miközben ezt írom. A probléma, amivel küzdök, a gőz hőmérsékletének óriási ingadozása. 1 fokos változás a köpenyen 15+ fokkal növelheti vagy csökkentheti a gőz hőmérsékletét.

Azt hiszem, a halszag a naoh, (ez ugyanaz, mint amikor megpróbáltam egy dmt extrakciót).

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
313
A gőz-hőmérsékletnek 94 és 98 °C között kell lennie, 100 °C fölé aligha juthat, így ha felforr, gőz keletkezik, és a gőz 94 °C+ A-val és 99-100 °C sima vízzel.

A NaOH-nak nincs szaga, a NaOH gőzök rendkívül maró hatásúak, érezni fogod, amikor az arcodba mar.
Az aminok azok, amiknek rothadó halszaga van.

New deal
Reaction score
3
Üdvözlöm!
A nátrium-borohidrid ebben a kísérletben helyettesíthető cas25895-60-7 nátrium-cianoborohidriddel?

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
313
A cianoborohidrid nagyon jól alkalmas reduktív aminációkhoz, mivel nem redukálja a ketonokat, mondjuk kevésbé erős, mint a NaBH4. Hajlamos arra is, hogy savakkal érintkezve cianidot szabadítson fel, és meglehetősen drága. Lehet, hogy itt csak nikkel-kloriddal kombinálva lenne képes a feladatra, Cu(II)-vel kapcsolatban kétségeim vannak, és inkább nem hiszem. Kevés értelme van, hogy megpróbáljuk használni erre a reakcióra.

T0lek511

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
91
Deals
1
A CuCl2-t helyettesíthetem CuSO4-al. Olvastam a reddit-en és idk, ha ez lehetséges, de azt hiszem, igen bc Cu(II) vagyok igazam van?

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
Igen, képesnek kell lennie rá. Bár nekem magamnak is gondjaim vannak ezzel a szintézissel, így talán inkább a CuCl2-vel kellene próbálkoznom. Ez sokkal drágább és sokkal kevésbé elérhető.

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
313
A CuSO4 ugyanúgy vagy jobban működik, mint a CuCl2, bár egy kicsit többet kell használni, mivel a kereskedelem pentahidrátja nehezebb (rézatomonként), mint a CuCl2 dihidrát. Hogy pontos legyek, a CuCl2.2H2O számot meg kell szoroznod 1,5-tel, hogy megkapd a megfelelő mennyiségű CuSO4.5H2O-t.

A problémáidat valami más okozza.
Itt valaki >90%-os hozamot állít:
iPRrOH az IPA
Figyeld meg, hogy NaOH-t ad hozzá - ezt mindig meg kell tenni, ha vizet, metanolt vagy etanolt használunk a reakcióban, mivel ezek mind reagálnak a borohidriddel, ezt a reakciót részben elnyomja egy erős bázis. Ez az oka annak, hogy a NaBH4 reakciókat metanolban általában 0° és 5°C között végzik.
Azt is gondolom, hogy csak a második bórhidriddel ad vizet a rézsó előtt. Ebben az esetben a NaOH-t ekkor kell hozzáadni. Ha a rézsó világoskékre színeződik - az is oké, ez rézhidroxid és karbonát, mindkettő ugyanúgy működik.

Ez nem az én eljárásom, de biztos vagyok benne, hogy működik, 91%-os hozam? Inkább nem.
....

alf405

Don't buy from me
New deal
Reaction score
0
" A pontosság kedvéért a CuCl2.2H2O számot meg kell szorozni 1,5-tel, hogy megkapjuk a megfelelő mennyiségű CuSO4.5H2O-t."

Ez a 1,5-szeres szorzás bármilyen léptékben igaz? Az aprótól az ipari méretűig?

GDC

Use escrow for deals with me
👨🏻‍🔬 BB Seller
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
12
A CuSo4 jobb, mint a CuCl2

T0lek511

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
91
Deals
1
@G.Patton
Szia. 15%-os kénsavat használhatok a freebase-ból történő amp-szulfát előállításához? Csehországban a kénsav nagyon korlátozott.

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,823
Deals
1
Helló, kipróbálhatod. Vegye figyelembe, hogy az amfetamin-szulfátja feloldódik ennek az oldatnak a vizében.

View previous replies…

T0lek511

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
91
Deals
1
Köszönjük gyors válaszát. Még egy kérdés @G.Patton Használhatok CuSO4 * 5H2O-t a CuCl2 vízmentes helyett? (mint az eredeti szintézisben). Szerintem igen, de nagyon érdekel a véleménye. Ha a válasz igen, hogyan tudom elvégezni a számítást?

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,823
Deals
1
Nem hiszem, hogy ez nem lehetséges.

T0lek511

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
91
Deals
1
Szia. Használhatom az ipa normál bepárlását a 8. lépésben vákuum nélkül? Úgy értem, hogy felmelegítem és az IPA vákuum nélkül felforralódik.

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,823
Deals
1
Helló, igen, megteheti. Ne melegítse túl az oldatot. Ellenkező esetben elveszíti a hozamot.

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
Ha már van víz az oldatban, amelyből az amfetamint kicsapják (mint a videóban), számítana-e ez a savban jelen lévő további víz?

OrgUnikum

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
313
Igen. Bármilyen Cu(II) só használható. A szükséges CuSO4.6H2O mennyisége körülbelül kétszer annyi lenne, mint a vízmentes CuCl2.

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,823
Deals
1
Szia, érdemes megszabadulni a víztől cuz az amfetamin-szulfát (keletkező só) vízben oldódik, és sokkal könnyebb víz nélkül elvégezni a kicsapást. Abban az esetben, ha ez nem megy, akkor a kicsapás után el kell párologtatni a vizet, hogy vízben oldott amfetamin-szulfátot kapjunk.

Edit: bocsánat, azt hittem metamfetaminról beszélünk. %)

Last edited:

mithyl2

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
28
Tehát a kicsapás előtt egy extrakciót kellene végezni, hogy mind a víztől megszabaduljunk, mind az amfetamint megtartsuk?

Mit javasolsz, mit tegyek, hogy tiszta kénsavat vagy foszforsavat szerezzek be, mert nem találok savakat árusítót, és hazai beszerzésre jelenleg nincs lehetőség.

T0lek511

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
91
Deals
1
Tehát a biztonság érdekében jobb az elektromos fűtőberendezés használata, mint a propán-bután? Mennyi hidrogén készül? Littlebit vagy sokat? A probléma az, hogy csak propán-bután fűtőberendezésem van, csak kb. 20g P2NP-t fogok csinálni. Veszélyes ebben a méretben propán-bután fűtőberendezést használni?

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,823
Deals
1
Természetesen
A reakcióegyenlet és a gáz moláris állandója (22,4 l/mol) alapján kiszámítható.
Nyílt láng használatát erősen nem ajánlom, mert hidrogént fogsz kapni, és a laborod felrobbanhat.

GDC

Use escrow for deals with me
👨🏻‍🔬 BB Seller
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
12
Koncentrálnia kell. Azáltal, hogy órákig melegíted :) Ismerem a problémákat :D
Ellenőrizd sűrűség szerint!