Es to neuztveru kā apšaubīšanu
. Mēs esam šeit, lai palīdzētu viens otram ar informāciju. Tā kā neesmu izmēģinājis šo konversiju (ne no racēmiskā, ne no D-amfetamīna), es varu paļauties tikai uz Rhodium piezīmēm par
Es, starp citu, izmantoju tikai racēmisko amfetamīnu, jo metamfetamīnu var atdalīt ar tādām pašām metodēm kā amfetamīnu, un kāpēc riskēt ar vērtīgu D izomēru, ja gala rezultāti nav zināmi.
`Formaldehīds un alumīnija amalgama`
N-metil-amfetamīnus sagatavoja, reaģējot attiecīgajam amfetamīnam ar formaldehīdu un reducējot bez skābes. Tādējādi 1 mola amfetamīna brīvās bāzes (136 g) un 1 mola ūdens formaldehīda (81 ml 37 % vai 75 ml 40 %) maisījumu 350 ml spirta un alumīnija amalgama pārpalikumu vairākas stundas reducēja, pievienoja ūdeni, nofiltrēja alumīnija hidroksīdu, šķīdumu paskābināja un iztvaicēja, un ar sārmu atdalīja brīvo bāzi, iegūstot fenil-N-metilizopropilamīnu, kas pārveidots par hidrohlorīdu, mp 140 °C.
Līdzīgi, 70 g d-amfetamīna alkoholā ar alumīniju un 1 molu formaldehīda, iegūst d-amfetamīnu, ko pārvērš par fosfāta sāli. Līdzīgi no 1-fenil-2-aminopropanola tika iegūts efedrīns.`.
(Uzsvītrojums no manis.)
Jebkurā gadījumā es joprojām aicinu ikvienu, kas ir izmēģinājis šo sintēzi un kam ir kāda reāla pieredze ar to. Es kādreiz to izmēģināšu, bet būtu bijis lieliski zināt, ka tas patiešām darbojas, pirms upurēt daudz materiālu un laika. Otra iespēja ir sākt no P2NP, reducējot to līdz imīnam un pēc tam hidrolizējot skābā vidē līdz P2P, bet tad tas ietver P2P turpmāku amināciju ar metilamīnu, kas, manuprāt, ir pārmērīgi, jo viena jau ir veikta (pēc benzaldehīda kondensācijas ar nitroetānu). Metode, ko es gribētu izmantot, prasa arī diezgan daudz etiķskābes, lai reducētu, piemēram, uz dzelzs katalizatora, pēc tam hidrolizētu ar skābi. Ja neviens to nav izmēģinājis, tad izdarīšu salīdzinājumu un informēšu foruma dalībniekus.