Jednogarnkowa synteza amfetaminy z P2NP z NaBH4/CuCl2 (skala 1 kg)

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
215
Deals
3
Zależy od dostawcy, jeśli kupisz od consto tutaj na liście dostawców, to tak, cena jest o 200% zawyżona i wynosi 330 USD/kg, ale jeśli kupisz od Organicchemistrypoland.pl, zapłacisz tylko 120 USD/kg.

Z wyrazami szacunku

Curiousonion

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
72
Cześć

Dzięki, widziałem to. Znalazłem również dostawcę w Hiszpanii dla p2np za około 215 € za kilogram. Nawet gdybym sam go syntetyzował w tej cenie, taniej jest po prostu kupić go gotowego

New deal
Reaction score
0
W punkcie 6, jaką objętość oleju uzyskano?

I aby upewnić się, że dobrze rozumiem, w punkcie 7 dodajemy 8 litrów IPA, aby oddzielić pozostałe cząsteczki polarne od oleju bazowego amfetaminy, prawda?

New deal
Reaction score
0
Czy jako naczynia reakcyjnego można użyć 20-litrowego słoika do przechowywania żywności?

Dlaczego fazy rozdzielają się po dodaniu NaOH?

Last edited:
New deal
Reaction score
0
Soda kaustyczna może być używana jako NaOH?

H2SO4 może być ekstrahowany z elektrolitu baterii ?

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
Soda kaustyczna to NaOH.
Tak, lub PH basenu - to 30% kwas siarkowy. Fosforowy jest alternatywą
NaOH ma dość niską rozpuszczalność w IPA, myślę, że około 200-300 g / l, a także bardzo lubi znajdować się w warstwie wodnej, więc zasadniczo zajmuje miejsce IPA, wypychając go w górę w procesie.
Użyłbym borokrzemianu, szczególnie w przypadku reakcji egzotermicznej. Nie wspominając o tym, że dobrze jest zacząć od małego, gdy uczymy się procedury.
Tego nie wiem, ale pewne jest to, że 1 mol wolnej zasady połączy się z 2 molami kwasu siarkowego. Jeśli autor wziął to pod uwagę, oznacza to, że powinien mieć około 1800 g siarczanu i oleju około 600.
IPA jest dodawany w celu rozpuszczenia pozostałej wolnej bazy i jak napisano w procedurze ekstrakcji. Chociaż wolna baza jest prawie całkowicie nierozpuszczalna w wodzie, nadal może zostać związana w warstwie aq za pomocą procesów fizycznych (emulsja).

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
Jeśli jesteś zdecydowany na użycie improwizacji, polecam beczkę HDPE/HDPP.

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
Można go zamówić za 128 € / kg, co czyni go dobrym do pracy.

W skali, cena może być obniżona do 95€ z polskimi dostawcami (Organic Chemistry Poland).

Jestem pewien, że istnieją opcje zagraniczne, które sprawiają, że jest jeszcze tańszy. W przypadku tej metody ważną częścią finansową byłoby również drastyczne obniżenie kosztów CuCL2 i izopropylu.

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
Czy moglibyście polecić możliwość zaimplementowania przezroczystych okien w beczce?

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
215 € za kilogram to dobra cena, ponownie tutaj Organic Chemistry Poland oferuje świetną cenę za P2NP z 168 € za kilogram

UWe9o12jkied91d

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
512
Deals
5
Litr nitroetanu to 100 euro lub mniej, kolejne 10 za aldehyd, bądźmy hojni i powiedzmy kolejne 10 za aminę, 5 za rozpuszczalniki. 215 jest trochę pikantne, jeśli spojrzeć na to w ten sposób, 170 jest nieco bardziej rozsądne, ale żadne z nich nie jest tańsze

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
Tak, to zdecydowanie nie jest tanie i nie nadaje się na skalę przemysłową.

Przy zwiększaniu ilości najlepsza oferta na P2NP, jaką otrzymałem, wynosiła 105 € / kg za bardzo dużą ilość.

KokosDreams

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
2
Reaction score
596
Haha tak, ale wymagana ilość jest również DUŻO DUŻO DUŻO haha, jak tona lub coś w tym stylu, jestem pewien, że gdybym trochę negocjował, byłbym w stanie uzyskać niższe ilości, ale to zawsze jest ryzykowne, ponieważ nie chcesz zbytnio rozmawiać z dostawcami, aby nadal cię lubili po robieniu interesów i nie ładowali na ciebie swoich gównianych rzeczy lol.