Jednogarnkowa synteza amfetaminy z P2NP z NaBH4/CuCl2 (skala 1 kg)

MadHatter

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
1
Reaction score
398
Poza tym, coś dziwnego:
Zachowałem czarną zawiesinę z mieszaniny reakcyjnej i połączyłem ją z warstwą wodną z separacji wolnej zasady. Zalałem to acetonem i zostawiłem na noc w temperaturze nieco powyżej zera.
Kiedy przyszedłem po nią rano, na wierzchu znajdowała się oczekiwana przezroczysta warstwa, ale dolna warstwa była SOLIDIFIED z przezroczystymi, twardymi jak skała kryształami. Tak twardych, że trzeba je było odłupywać. Próbowałem rozpuścić niektóre z nich w tolunie, acetonie i wodzie, ale są nierozpuszczalne. Same kryształy są przezroczyste jak lód, ale utworzyły się wokół czarnej nanozawiesiny CuSO4.
Zobacz załączone zdjęcie zrobione w zlewce.
Co to u licha może być?

Attachments

• NTh5jdIARm.gif
    NTh5jdIARm.gif
    1.8 MB · Views: 278

MadHatter

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
1
Reaction score
398
Po zastanowieniu się i odrobinie eksperymentów jestem prawie pewien, że są to kryształy boranu. Dobrze rozpuszczają się w ciepłej zakwaszonej wodzie.

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
215
Deals
3
@MadHatter, Jezu Chryste, denerwowało mnie to od dłuższego czasu, ale w końcu mogę dać temu spokój.

Masz rację, "szlam" to kryształy boranu z NaoH, właśnie przeprowadziłem inną reakcję i wynik był dokładnie taki sam.

Pozdrawiam

JIW_LWB

Newbie
New deal
Reaction score
1
Czy to zadziała również z cas 1451-82-7 2-bromo-4-metylopropiofenonem?

(Jestem żółtodziobem, ale dostawca twierdzi, że to to samo, zgodnie z moją logiką tak nie jest).

Attachments

• pujFK5ySaq.jpeg
    pujFK5ySaq.jpeg
    107.2 KB · Views: 240

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,834
Deals
1
Witam, ta metoda działa dla listy odczynników, która jest opisana w poście. 2-Bromo-4-metylopropiofenon jest prekursorem 4-MMC.

JIW_LWB

Newbie
New deal
Reaction score
1
Dobrze, że o tym wspomniałeś! Powinienem był poświęcić więcej czasu na cierpliwe czytanie... dobrze wiedzieć, że to tylko dla 4mmc, jest jeszcze jedna opcja, którą jestem zainteresowany... życzyłem sobie więcej uwagi w szkole podczas chemii. 😭

aa1178251182

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
8
Czy z amfetaminy można zrobić takie kryształy?

Attachments

• xPe47o5IZ8.jpeg
    xPe47o5IZ8.jpeg
    571.6 KB · Views: 237

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
215
Deals
3
Tak i Nie.

Amfetamina jest substancją w stanie sproszkowanym, to co masz na zdjęciu to Chrystal Methamphetamine.

Na forum jest opisany sposób syntezy metamfetaminy z amfetaminy, sprawdź go.

Pozdrawiam

henwest

Newbie
New deal
Reaction score
0
Gdzie mogę znaleźć nabh4 w Holandii?

aa1178251182

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
8
Można kupić tylko 60% kwas siarkowy, czy można go użyć do krystalizacji?

tucoXxX

Newbie
New deal
Solutions
2
Reaction score
12
Chcę kupić sprzęt do chłodzenia i ogrzewania. czy powinien on współpracować z reaktorem, czy powinienem kupić osobny? 1kg będzie syntezą p2np, próbuję zrobić olej.

blackburn

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
48
Potrzebne jest do tego zarówno chłodzenie, jak i ogrzewanie, którego rodzaj zależy od sprzętu.

tucoXxX

Newbie
New deal
Solutions
2
Reaction score
12
Szklany reaktor z płaszczem o pojemności 30 l.
Parownik obrotowy 20L.
Agregat chłodniczy -30C do 200C.
Reaktor i urządzenia chłodząco-grzewcze współpracują ze sobą w sposób ciągły podczas pracy? Czy ta chłodziarko-grzałka odpowiada temu co napisałem?

Gdx -30/30 grzałka i agregat chłodniczy

tucoXxX

Newbie
New deal
Solutions
2
Reaction score
12
p2np -->a-olej produkt końcowy . Chciałbym wiedzieć dokładnie jaki sprzęt jest potrzebny. Sprzedawca ma pytania, ale niestety nie rozumiem, o co prosi. do zrobienia większej partii. najpierw mała partia, potem duża. Reaktor 30L z podwójnym płaszczem. Parownik obrotowy 20L. GDX-30/30 Chiller wrzosowy o pojemności zbiornika 30L (działa razem z reaktorem), myślę, że zamiast tego wystarczy mniejszy. Chiller recyrkulacyjny DLSB-20/30 Czy potrzebuję go również do syntezy? Czy nie wystarczy lodówka z grzałką? O ile wiem, wymagana jest pompa próżniowa SHB-B95. Chciałbym kupić narzędzia, ale zanim to nastąpi, porady, jak sprawić, by były idealne

gcblin

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Czy ktoś może wyjaśnić tę białą warstwę na dole, którą skończyłem dodawać p2np do nabh4?

WinterDust

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
215
Deals
3
Cześć,

Co rozumiesz przez "fińskie dodanie P2nP do NaBH4"?

Dodajesz P2nP do reakcji zmieszanej z IPA + H2O + NaBH4.

NaBH4 osadza się na dnie reakcji, jeśli przestaniesz mieszać, "rozkołysze się".

Pozdrawiam

gcblin

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Tak, wszystko zostało dodane poprawnie, martwiłem się o białą warstwę, wkrótce skończę, opublikuję zdjęcia wyników

MadHatter

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
1
Reaction score
398
Tak, jak powiedział mężczyzna, to kryształy boranu. Ponadto, jeśli z jakiegoś powodu pozostawisz rm do schłodzenia na noc, na dnie zgromadzą się kryształy boru przypominające lód. Jak mały lodowiec. Zauważyłem to na ogromną skalę podczas mojego pierwszego uruchomienia i naprawdę zastanawiałem się, na co patrzę. Przeprowadziłem testy i doszedłem do wniosku, że muszą to być kryształy boru.