Sinteza amfetaminei la o singură oală din P2NP cu NaBH4/CuCl2 (la scara de 1 kg)

GhostChemist

Expert
Language
🇷🇺
Reaction score
224
Reaction scheme:
GzjcutCFE8
Equipment and glassware:
  • 50 L batch reactor with a reflux condenser, top stirrer and heating apparatus in a set-up;
  • Drip funnel;
  • Conventional funnel;
  • Laboratory grade thermometer (up to 150 °С);
  • Several buckets for 10 and 20 L;
  • Measuring cylinder for 1 L;
  • Vacuum source;
  • Laboratory scale (1-2000 g is suitable);
  • Cold water bath sours for reflux condenser;
  • Nutsche filter;
  • pH Indicator papers;
  • 5 L x2 Beakers;
  • Freezer;
  • Pyrex dishes for crystallization;
Reagents:
  • Isopropyl alcohol (IPA) 20 L;
  • Distilled water 6.2 L;
  • Sodium borohydride (NaBH4) 1739 g;
  • P2NP (Phenyl-2-nitropropen) 1000 g;
  • Copper (II) chloride (CuCl2) 105 g;
  • Sodium hydroxide (NaOH) water solution 25% 8 L;
  • Dry acetone 2.5 L;
  • Sulfuric acid (or orthophosphoric acid);
Download Video
Synthesis:
1. A mixture of IPA and H2O 2:1 (18 liters) is added to a 50 L batch reactor.
2. Solid NaBH4 (1739 g) is added in one portion and stirrer is turned on.
3. Pure
P2NP (1000 g) is added in several small portions to keep the mixture temperature below 60 °С.

4. A solution of CuCl2 (105 g) in water (200 ml) is slowly added dropwise to keep the mixture temperature below 80 °С.
Au7v9SVU3q
V0iAhpYWBw

CuCl2 and CuCl2*2H2O

5. Thereafter, reaction is kept at 80 °C for 30 minutes with help of external heating.
6. A NaOH (8 liters 25%) water solution of is added to the reaction mixture and layers are separated.
7. The aqueous phase is extracted with 8 liters of IPA. Amphetamine free base is dissolved in IPA and IPA layer density is changed, hence, it is separated from aqueous layer.
8. The IPA from step 7 extract is evaporated on vacuum to an amphetamine free base oil and combined with free base from step 6.
9. The amphetamine free base oil is dissolved in 2 L of dry acetone.
10. Sulfuric acid (or orthophosphoric acid) is added dropwise to reach pH 6 (with a constant stirring).
11. Then, the mixture is put into a freezer for 12 hours.
12. After crystallization procedure in the freezer, the suspension of amphetamine salt is filtered with help of nutsche filter and washed with a dry cold acetone to white color. Acetone from washing procedure can be crystallized as described at steps 11-12 (amphetamine salt quality from this solution will be lower).
The reaction yield is 60-70 %.

Last edited by a moderator:

Sasha89

Don't buy from me
New Member
Reaction score
12
Mai întâi de toate, vă mulțumesc foarte mult pentru aceste rute de sinteză foarte interesante.
Este un reactor de sticlă 30l utilizabil pentru această cale? (Ceva de genul că u vedea pe imagine)
Și cum realizați agitarea? Folosiți un agitator electric aerian?

Attachments

• 2CW1k645o0.jpg
    2CW1k645o0.jpg
    538.1 KB · Views: 1,195

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
Dacă scalați această reacție, scalați totul sau extragerea stratului apos cu IPA nu trebuie să fie scalată linear?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
Aceasta este o sinteză foarte bună, fără deșeuri de mercur sau posibila contaminare cu mercur generată de reducerea Al/Hg. Am văzut-o pe The Vespiary în urmă cu câteva luni și aveam de gând să scriu un articol aici după ce aș fi încercat-o eu însumi. Dar, ca de obicei, voi mi-ați luat-o înainte :). Mulțumesc pentru textul excelent!

Uncle Lee

Don't buy from me
New Member
Reaction score
52
Această reacție este foarte bună la scară mică
Într-o reacție la scară largă, încercarea de a controla exotermia și cantitatea mare de spumă prin introducerea lentă a soluției de CuCl2 în balon nu va oferi un randament ridicat, este posibil să nu existe decât nitroalcani, iar concentrația de nanoparticule va fi prea mică pentru a reduce nitro, trebuie utilizat cel mai mare balon posibil și trebuie adăugată întreaga soluție de CuCl2 dintr-o dată

RickyKasso

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Ce considerați a fi "scară mică"? Există o cantitate specifică de P2NP și cantitățile respective de alte substanțe chimice pentru a avea cea mai optimă și ușoară reacție?

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
Bună ziua,

Este normal să am un precipitat solid după punctul 6? Am făcut de două ori cu același rezultat pe care tocmai l-am filtrat.
Mulțumesc.

WillD

Expert
Reaction score
1,060
Da, un precipitat insolubil ar trebui să cadă. Deci, eliminăm excesul de săruri, obținând baza.

Last edited by a moderator:

Sasha89

Don't buy from me
New Member
Reaction score
12
Care este cel mai bun mod de a efectua o extracție cu cantități atât de mari, de a agita bine și apoi de a decanta?
și distilarea trebuie să se efectueze în vid sau IPA poate fi, de asemenea, distilată în mod normal?

Scuze pentru ultima scriere în germană, nu am văzut că autotranslatorul era activat

WillD

Expert
Reaction score
1,060
Alcoolul (sau alt solvent de extracție) trebuie evaporat, altfel cristalizarea produsului final va fi o problemă.

Sasha89

Don't buy from me
New Member
Reaction score
12
este posibil să efectuați distilarea în vid cu o pompă cu următoarele specificații:
Debit (max.): 5,5 l/min.
Vid final (max.): 160 mbar (abs.)

și care ar fi punctul de fierbere al IPA cu utilizarea acestei pompe

Montecristo

Don't buy from me
New Member
Reaction score
37
Există riscuri majore cu acest sintetizator?

WillD

Expert
Reaction score
1,060
Reacția cu borohidridă de sodiu poate scăpa de sub control dacă nu monitorizați temperatura. În plus, compușii de cupru cu dispersie mică pot interfera cu purificarea produsului final.

V€ctor Company

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
7
Dacă
reacția cu borohidridă de sodiu scapă de sub control, ce pot face în această privință, sinteza este greșită? Dacă există mici compuși de cupru dispersați, este imposibil să îi elimin la purificare?

InLikeFlynn

Don't buy from me
Resident
Reaction score
28
Am avut o erupție de p2np după o adăugare rapidă neintenționată cu nabh4, care nu a avut niciun efect negativ asupra produsului meu final.

Am filtrat toți compușii de cupru cu 2-3 filtre de cafea după ce l-am lăsat să stea după încălzirea la 80c.

Mclssmxxl

Don't buy from me
New Member
Reaction score
33
La scară mică, elaborarea poate fi înlocuită cu sărarea ipa după alcalinizare și extragerea cu, să zicem, toluen, apoi uscată pe ceva adecvat? Nu văd de ce nu, dar poate îmi scapă ceva. nu dețin un rotovap.

Sasha89

Don't buy from me
New Member
Reaction score
12
Ce utilizați pentru încălzirea externă pentru a menține temperatura la 80 °c timp de 30 de minute?

GDC

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
10
Vas de metal pentru hrănirea câinilor cu apă.

Mclssmxxl

Don't buy from me
New Member
Reaction score
33
Plită încinsă, manta de încălzire (ar putea fi prea mult chiar și la foc mic), cu siguranță nu flacără deschisă.

Sasha89

Don't buy from me
New Member
Reaction score
12
După zeci de sinteze reușite, de data aceasta chiar am eșuat.
reactorul meu de sticlă a avut o mică fisură care, din păcate, a dus la una mare și, prin urmare, a devenit permeabil. Din fericire, acest lucru s-a întâmplat cu puțin timp înainte de adăugarea de CuCl2. Am oprit apoi sinteza, am stins reacția cu H2o și am pus-o într-o canistră.
Întrebarea mea acum: Amestecul de NabH4 și P2NP poate fi separat în vreun fel, astfel încât ambele să poată fi returnate la formele lor inițiale? astfel încât să poată fi utilizat din nou pentru o nouă sinteză.