Syntéza 4-MMC (mefedrónu). Bromácia v dichlórmetáne.

Chemix-Express

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
26
Váš komentár ma veľmi zaujal. Niekto to už tu na fóre spomínal.

Plánujem pevne nastaviť teplotu na 34 stupňov (polovica z uvedeného rozsahu 32-36 stupňov) a reakčný čas na 4 h.

Osoba, ktorá poskytla túto informáciu, uviedla aj pomery pre túto reakciu.

Konkrétne:
- 100 g bk4
- 250 ml DCM
- 150ml m40

1. Budú tieto pomery činidiel správne?
2. Mám pridať 1/2 m40 na začiatku a 1/2 m40 po jednej hodine reakcie. Aký je účel tohto postupu? Chápem, že na skrotenie teploty, ale aký je rozdiel, či to urobíme v 1 kroku alebo to rozložíme na dva prístupy?

Jeden prístup k tomuto pokusu som už mal. Pridala som všetko v pomere, ako je uvedené vyššie. Zmes som zohrial na 20 stupňov a začal som pridávať m40. Bohužiaľ, teplota nezačala stúpať sama od seba. Po spustení ohrevu z vonku teplota zrazu vyskočila na 40 stupňov. Kvapalina začala vrieť a nepomohlo ani vypnutie kúrenia.

Čo si myslím. Pred pridaním m40 zohriať reakčnú hmotu na 25-30 stupňov a až potom začať postupne pridávať m40, aby sa neprekročilo spomínaných 36 stupňov? Je to v poriadku? Alebo to mám celé zohriať na reakčnú teplotu 34 stupňov a až potom pridať m40?

Mám ešte jednu otázku. Ako vyčistím voľnú bázu?

Stačí, ak voľnú bázu dvakrát premyjem rovnakým objemom 10 % roztoku trisulfátu sodného, aby som odstránil zvyšky bromoketónu, a 2-krát ju premyjem čistou vodou? Je potrebné použiť niečo iné?

Prečo keď neutralizujem kyselinou chlorovodíkovou v acetóne na pH 6, pri pridaní zmesi HCL:acetón do voľnej bázy sa začne sfarbovať. Je strašne ťažké potom prášok vyprať na snehobiely.

Farby, ktoré ma napadli, sú modrá, zelená, tmavočervená a ružová.

subzero013

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
24
Ak chcete robiť pri teplote 34 stupňov, budete musieť chladiť, a nie zahrievať. Po pridaní metylínu za 10 - 15 minút sa zmes začne samovoľne zahrievať, pred pridaním metylínu zahrejte bromketón. Nie je obzvlášť jasné, prečo práve 34 stupňov, dichlórmetán var s rozpusteným bromketónom bude pri vysokých teplotách. Pri kyslom acetóne často dáva farbu mefedrónu, niekto odporúča namiesto neho použiť etylacetát a okysliť soľou -kyselinou izopropanol, niekto okysliť vodou a potom odstrániť.

Chemix-Express

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
26
Ahoj. Po rekonštitúcii BK4 v DCM (25 - 26 °C) sa banka umiestnila na miešadlo a zaplo sa maximálne miešanie. Ohrev je vypnutý. Celá m40 sa pridala naraz, po 5 - 10 min začala teplota stúpať na 35 - 37 stupňov za 30 - 35 minút, potom začala sama klesať. Spomínali ste, že celá reakcia by mala trvať približne 3,5-4 hodiny a skončí sa, keď teplota začne automaticky klesať. U mňa sa za 30-35 minút zohriala len na 35-37 stupňov a začala klesať. Čo robím zle?

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,824
Deals
1

WhalterWhite

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇵🇱
Reaction score
14
Vyskúšal som túto metódu x hotové 2b4chloro. Dostal som studené mäkké kamene. Po očistení acetónom bol výťažok nízky +- 20 %.

WhalterWhite

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇵🇱
Reaction score
14
To po 12 hodinách mrazenia

Attachments

• MmWKsIxTZd.jpg
    MmWKsIxTZd.jpg
    185.2 KB · Views: 360
  • baKWE6PDQ9.jpg
    baKWE6PDQ9.jpg
    144.6 KB · Views: 364

Zetetic

Don't buy from me
New deal
Reaction score
5
Pozdravujem vás, páni! čím možno nahradiť dichlórmetán? k dispozícii sú benzén, acetón, izopropylalkohol, etylacetát, petroléter. dúfam v rýchlu odpoveď. zostáva päť hodín a laboratórium bude zatvorené.

Marvin "Popcorn" Sutton

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
343
Benzén bude fungovať dobre, ale metodika sa trochu zmení. Napíšte mi PM a ja vám všetko podrobne poviem.

Chemix-Express

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
26
Môžem vás tiež požiadať o niekoľko tipov na reakciu na benzén? V súčasnosti je na benzéne výťažok na kryštáli približne 53-55 %. Možno bude niečo užitočné. S pozdravom a alletings

StarWars

Don't buy from me
New deal
Reaction score
77
Nepoužívajte
Bezen je toxik používať toulen alebo dcm

G.Patton

🐝SuperModerator
⭐️MODERATOR⭐️
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Solutions
3
Reaction score
3,824
Deals
1
V skutočnosti sú aj toxické. S vhodnou ochranou (dobre vetraný priestor a maska na tvár) možno prípadné poškodenie vynásobiť číslom 0.

breathing.fire

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Skúsil to niekto urobiť s metylamínom 33 % v metanole?

New deal
Reaction score
2
Toto som našiel na ruskom fóre, podľa nich 100 % bromoketón reaguje za 7 hodín pri 30 stupňoch Celzia

Attachments

• 9bmrcLKsCH.jpg
    9bmrcLKsCH.jpg
    112.3 KB · Views: 612

w2x3f5

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇬🇧
Reaction score
210
Autor Linx (zakázal) informácie nie sú spoľahlivé. Reakcia v dichlórmetáne trvá v priemere 2 hodiny pri teplote 30 stupňov.

breathing.fire

🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Ak nemám acetón alebo IPA, môžem ich nahradiť iným alkoholom, napríklad metanolom alebo etanolom?