Musím vám OrgUnikum povedať, že som si samozrejme nemyslel, že máte všetky odpovede. Ale práve preto je dobré čítať knihy, patenty, publikácie z literatúry atď. atď. Len aby ste povedali, že Leuckartova reakcia nefunguje pri nižších teplotách, a ja som čítal knihy, a knihy (Moore, Fester, Snow, "Dr. Buzz"), a musím sa len riadiť vašimi pokynmi, keď ste tvrdili toľko, flase info, a to je len môj názor. Vy ma nepoznáte. Nepoznáte môj vek a vzdelanie.
Som zvedavý, keď ste povedali: "Nefunguje však. Nie pre to, čo robíme. Prečo? Neviem, ale nefunguje."
Tomu nerozumiem: Čo ste mysleli tým 160 C? Reakčnú teplotu s mravčanom? A ak áno, ak je to tak, aby sa formamid vyrobil "in-situ", tak to môžem plne akceptovať a stotožniť sa s tým. Písal si aj niečo o tom, že treba veľmi dobrú kolónu, keď sa má zahrievať na 160 C, a nejaký tlak. Prečo? Čo ste tým mysleli? Mám 3 rôzne a používam priamu kolónu na odvodnenie a 100-120 C na niekoľko hodín, kým nie som spokojný s reakčnou zmesou, keď je P2P úplne zmiešaný s roztaveným formátom alebo bezvodým formamidom. Taktiež ste tvrdili, že voda robí svoje, keď používate kyselinu mravčiu s formamidom. Neviem, čo je to za tvrdenie, ale ja by som do reakčnej zmesi dal len vodu bez tej "zbytočnej" kyseliny mravčej. Kyselinu mravčiu možno použiť pri mnohých hydrogenáciách. Tiež sa celkom bežne používa s niklom pri redukciách a Leuckart, ako by sme všetci mali vedieť, je redukčný aminizačný proces. Kyselina mravčia ako redukčné činidlo a amoniak ako zdroj amínov, aby to bolo jednoduché, ale aj správne. V Leuckartovom procese je dobré použiť formamid s práve katalytickým množstvom mravčanu amónneho ako katalyzátora (0,1 - 0,5 molárneho ekvivalentu). To je všeobecne známe.
Som naozaj stále začiatočník a učím sa zakaždým najmä z dobrých rozhovorov, kníh atď. Ale neučím sa, keď hovoríte, akoby ste to len vedeli, ale neviete to vysvetliť ani len naznačiť. To beriem tak, že sa so mnou niekto len hrá. Leuckart neznáša vodu. Katalyzátory sú použiteľné nástroje.