Synteza JWH-018

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Schemat reakcji.
VlnWkztFXO
Sprzęt i szkło:
Odczynniki:
RNVFDK2XU5
  • Indol 1000 g, CAS: 120-72-9.
  • Dichlorometan (CH2Cl2) 15 litrów, CAS: 75-09-2.
  • Chlorek cyny (IV) 2000 ml, CAS: 7646-78-8.
  • Chlorek 1-Naftoilu 1627 g, CAS: 879-18-5.
  • Nitrometan 10 L, CAS: 75-52-5.
  • Octan etylu 15 L, CAS: 141-78-6.
  • Wodorotlenek sodu 1300 g, CAS: 1310-73-2.
  • TBAB 800 g, CAS: 1643-19-2.
  • 1-Bromopentan 1500 g, CAS: 110-53-2.
  • Woda destylowana 20 l.
  • Siarczan magnezu (MgSO4).

Etap 1. 3-(1-naftoilo)indol (CAS 109555-87-5) z chlorku 1-naftoilu i indolu.
OHUDGTfCj5
1. Chlorek cyny (IV) (SnCl4) 2000 ml dodaje się w jednej porcji do roztworu indolu 1000 g w 50 l reaktorze okresowym dichlorometanu (CH2Cl2) 15 litrów przy stałym mieszaniu i zewnętrznym chłodzeniu za pomocą zimnej łaźni wodnej lub zimnego układu chłodzenia.
2. Następnie mieszaninę reakcyjną schładza się do temperatury pokojowej i miesza przez 30 minut. Następnie do zawiesiny wlewa się małymi porcjami chlorek 1-naftoilu 1627 g, a następnie nitrometan 10 l.
3. Mieszaninę miesza się przez 2 h w temperaturze pokojowej.
4. Mieszaninę reakcyjną schładza się wodą z lodem
(20 l),ekstrahuje octanem etylu (15 l) i filtruje w celu usunięcia osadów nieorganicznych na filtrze Nutschego.
5. Fazę organiczną suszy sięnad Na2SO4 i MgSO4, filtruje z ciał stałych i zatęża pod zmniejszonym ciśnieniem, otrzymując 3-(1-naftoilo)indol (CAS 109555-87-5) w postaci kryształów.

Krok 2. 1-pentyl-3-(1-naftoilo)indol (JWH-018) z 3-(1-naftoilo)indolu (cas 109555-87-5).
N3C8xw7utP
1. 3-(1-naftoilo)indol 2000 g, wodorotlenek sodu (NaOH) 1300 g, TBAB 800 g zważyć i umieścić w kolbie o pojemności 10 l.
2. Do kolby wlewa się 1500 g 1-bromopentanu i 3000 ml wody destylowanej.
3. Mieszaninę reakcyjną miesza się do rozdzielenia dwóch warstw i całkowitego rozpuszczenia stałego wodorotlenku sodu.
4. Rozpuszczanie wodorotlenku sodu odbywa się z wydzielaniem ciepła, dzięki czemu mieszanina ulega samonagrzewaniu.
5. Kolbę umieszcza się na płycie grzejnej i ogrzewa z maksymalną mocą po rozdzieleniu dwóch warstw i całkowitym rozpuszczeniu wodorotlenku sodu.
6. Górne mieszadło jest instalowane na kolbie. Konieczne jest mieszanie roztworu wystarczająco dobrze, aby warstwy zmieszały się w jednorodną mieszaninę.
7. Mieszadło górne musi pracować ze stałą mocą podczas reakcji.
8.
Mieszaninę gotuje się na wolnym ogniu, aż roztwór reakcyjny stanie się mleczny i jednorodny. Trwa to 15-30 minut.
9. Następnie kolbę zdejmuje się z płyty grzejnej i rozdziela mieszaninę na dwie warstwy.
10. Potrzebna jest górna warstwa. Produkt krystalizuje się bezpośrednio w kolbie, co utrudnia jego wyjęcie. Dlatego procedury są wykonywane szybko.
11. Górna warstwa jest starannie wlewana do naczyń Pyrex lub form silikonowych.
12. JWH-018 pozostawia się na 24 godziny w celu krystalizacji. Formy silikonowe są używane do wygodnego obchodzenia się z produktem JWH-018, ponieważ jest on skrystalizowany i przyjmuje formę, w której został wylany.
13. Skrystalizowany produkt JWH-018 jest wyjmowany i kruszony. Następnie jest suszony na powietrzu na papierze lub naczyniu w ciepłym, suchym i dobrze wentylowanym pomieszczeniu (lepiej użyć
eksykatora próżniowego, aby znacznie zwiększyć szybkość suszenia). Procedura suszenia zależy od ilości produktu JWH-018 i trwa ~48 h. Wydajność reakcji wynosi 3000 g.

Last edited by a moderator:

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Brak wideo, ale mogę szczegółowo doradzić w sprawie procesu tutaj, w wiadomości prywatnej lub XMPP. Mam wystarczająco dużo praktycznego doświadczenia w tej syntezie.

View previous replies…

a114488

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Ok sir , Muszę zadać panu małe pytanie ~~.
Czy potrzebuję grzałki do przygotowania 3-(1-naftoilo)indolu?
Czy jeśli kupię zwykłe lub gorsze odczynniki, mogę je nadal przygotowywać?

i Krok 1 4(Po schłodzeniu lodem i wodą (20 litrów) mieszaninę przefiltrowano w celu usunięcia osadów nieorganicznych, a materiał organiczny ekstrahowano octanem etylu (15 litrów)).
5(Fazę organiczną wysuszono nad Na2SO4 i zatężono pod zmniejszonym ciśnieniem, otrzymując 3-(1-naftoilo)indol w postaci krystalicznego ciała stałego).
Te dwa kroki są nieco trudne do zrozumienia!!
Dziękuję bardzo za odpowiedź, sir !!!!

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Tak, wymaga wyjaśnienia. W pierwszym etapie (dodawanie chlorku naftoilu) wykonujemy kąpiel wodno-lodową lub używamy "suchego lodu" do schłodzenia kolby. Krok 1.3 Możemy dodać niewielkie ciepło (do 40 * C), aby przyspieszyć reakcję i uzyskać najlepszą wydajność. Pod koniec czasu ogrzewanie może odbywać się bez odwrotnej destylacji, odparowując nadmiar DCM. Dodajemy wodę do rozcieńczonego nitrometanu, a następnie produkt można ekstrahować. Ekstrahujemy produkt octanem etylu (można zastąpić innymi rozpuszczalnikami) z fazy wodnej i oddzielamy ekstrakt od nierozpuszczalnego osadu (kompleksy Lewis Indole, które są rozpuszczalne w nitrometanie, ale nierozpuszczalne w wodzie i octanie etylu). Po oddzieleniu od osadu odparowujemy rozpuszczalnik, aby uzyskać czysty produkt.

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
W bardziej klasycznej wersji bez nitrometanu i silniejszego kwasu Lewisa (AlCl3), mamy dużą ilość polimerów bocznych (zwykle wygląda to jak szorstki osad bezpośrednio w procesie reakcji). W przypadku użycia nitrometanu można użyć innego kwasu Lewisa.

a114488

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Czy masz na myśli, że zamiast nitrometanu można użyć innych kwasów Lewisa?

a114488

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
3
sir
Krok 1 --- 5 Fazę organiczną wysuszono nad Na2SO4 i zatężono pod zmniejszonym ciśnieniem

Czy możesz szczegółowo wyjaśnić ten krok?

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Do ekstraktu dodano siarczan sodu w proszku, dobrze wymieszano i odstawiono. Po dekantacji płynny ekstrakt z proszku poddano destylacji. Techniki destylacji w różnych warunkach postaramy się opublikować dzisiaj.

a114488

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
3

Czy jest jakiś sposób na odparowanie pod zmniejszonym ciśnieniem, jeśli nie ma przyrządu?

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Oczywiście. Wystarczy wiadro z gorącą wodą i na przykład szklanka z roztworem.

a114488

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
3
OMG,To takie proste? Jest Pan taki utalentowany! Bardzo, bardzo dziękuję

Ale nie mogę zrobić tak wiele na raz ,, Używam 1/10 każdego materiału do syntezy. Czy trzeba skrócić czas reakcji?

a114488

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
3
i , Panie, ostatnie pytanie, nie mogę kupić nitrometanu, czy jest coś innego, co mogę zastąpić?

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Nie, czas się nie skraca. Nie możemy użyć nitrometanu, otrzymamy produkt, ale wydajność będzie niższa i trudniej będzie go oczyścić. Może można kupić 1,1,1,3,3-heksafluoroizopropanol (HFIP)? Chociaż jego cena nie pozwala być najlepszą opcją.

xiluh

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
16
Nie rozumiem😭

William Dampier

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
1,371
Jeśli masz więcej pytań, napisz zgłoszenie lub wiadomość prywatną.

sirmtr

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
11
gdzie mogę kupić surowce do tego produktu?

Jakie są koszty surowców do produkcji 1 kg?

Czy mogę sprowadzić surowiec z Europy w dużych ilościach lub czy potrzebuję pewnych dokumentów?

HIGGS BOSSON

🐝SuperModerator🐝
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
1
Reaction score
982
Gdzie mogę kupić surowiec do tego produktu?
====
Wszystkie odczynniki są legalne, można je kupić w Chinach bez dokumentów. Radzę jednak kupować indol, 1-bromopentan i chlorek naftoilu w różnych miejscach, ponieważ w przypadku ogólnego zakupu kierownik zrozumie, do jakich celów te odczynniki są kupowane.

Jakie mam koszty surowców do produkcji 1 kg?
=====
Indol - 100 USD za kg
Chlorek 1naftoilu - 200-300 USD za kg
1-bromopentan - 50 USD
Wszystkie inne odczynniki do syntezy wyjdą po 100 USD za kg. Ceny są przybliżone i zależą od dostawców i zakupionych ilości. W Europie ceny będą dwukrotnie wyższe. Koszt syntezy 1 kg JWH-018 to około 500 dolarów za kg

French chocolate

Don't buy from me
Reaction score
3
Czy ktoś ma dostęp do tego numeru?

Marc-BenzoScam

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
5
To jest pytanie za milion dolarów Frenchie. Myślę, że jestem poniżej nooba, ponieważ zdecydowanie nie jestem chemikiem, ale mogę przenieść trochę gówna.

sirmtr

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
11
jest to, że ceny w międzynarodowym kryzysie oszalały, nikt nie ma dostępu do kannabinoidów w Europie w dużych stołówkach