- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 30
Nie próbowałem jeszcze tej reakcji. Obejrzałem wideo opublikowane tutaj aminowanie jodo-ketonu. Widziałem tam, że wolna baza jest czarna, a proszek zmienił kolor podczas przygotowywania do krystalizacji. Być może był czarny, ponieważ jod był grupą opuszczającą w przeciwieństwie do bromu.
Pytania do potwierdzenia:
1. Powyższe wyniki pochodzą z octanu etylu jako rozpuszczalnika?
2. Czy przeprowadziłeś tę reakcję z EA i bromoketonem, czy wolna zasada wygląda inaczej?
3. Zauważyłem na filmie, że kryształy z EA wyglądają jak szkło, podczas gdy NMP są znacznie bielsze. Czytałem Twój post o stereochemii 4-MMC, jak enancjomery S i R tworzą różnie wyglądające kryształy, czy oba te kryształy są tak samo racemiczne?
4. Czy zauważyłeś jakąś różnicę w subiektywnym efekcie między EA i powiedzmy NMP w produkcie końcowym?
Dziękuję za opublikowanie tych wyników.
Pytania do potwierdzenia:
1. Powyższe wyniki pochodzą z octanu etylu jako rozpuszczalnika?
2. Czy przeprowadziłeś tę reakcję z EA i bromoketonem, czy wolna zasada wygląda inaczej?
3. Zauważyłem na filmie, że kryształy z EA wyglądają jak szkło, podczas gdy NMP są znacznie bielsze. Czytałem Twój post o stereochemii 4-MMC, jak enancjomery S i R tworzą różnie wyglądające kryształy, czy oba te kryształy są tak samo racemiczne?
4. Czy zauważyłeś jakąś różnicę w subiektywnym efekcie między EA i powiedzmy NMP w produkcie końcowym?
Dziękuję za opublikowanie tych wyników.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 23